Klisee konkretisoitui Oulun reissulla varsin kirjaimellisesti. Suurin osa ajasta kului autossa istuen.

Torstai-iltana vein koirat hoitoon ja pe-aamuna lähdin junalla Seinäjoelle päiväksi töihin. Maiju otti Luun perjantaina kyytiin Pirkkalasta ja mut sitten Seinäjoelta. Oulussa oltiin huonokuntoisia pikkuteitä köröteltyämme vasta yhdentoista aikaan illalla. Oltiin toki syöty ja lenkitetty koirat jo matkan varrella, joten päästiin melkein heti nukkumaan.

Aamulla koepaikalle, joka oli muuten ihan hyvällä paikalla oleva hyvä halli, mutta pohja oli ikävän kova ja liukas. (Täytyy pitää mielessä, ettei vaan erehdy tuonne aksaamaan.) Järjestelyissä oli jotain säätöä (0-koira oli peruttu, alkoivat juuri ennen juoksuisia kysellä niille nollakoiraa kisaajista yms.), mutta kehät etenivät hyvin. Lähtönumerot arvottiin taas aamulla. Olin sanonut Maijulle aamupalalla, että ihan varmaan saadaan peräkkäiset numerot. Ja epäiltiin myös saavamme taas alkupään numerot, vaikka vaihteeksi olisi ollut kiva olla aikaisintaan puolivälissä. No, Ihme sai nelosen ja Luu vitosen :D

Aloitettiin paikallaoloilla Pipan kehässä. Toisena tuomarina oli Päivi Kivelä, jonka kehään mentiin tekemään puolet yksilöliikkeistä. Sieltä takaisin Pipan kehään tekemään loput. Joka välissä sai palkata koiran ja lähtönumerosta riippuen piti hetken aikaa odotellakin.

Luu oli ehkä vähän väsyneen oloinen, mikä ei olisi ihme, kun on kisannut viikko sitten kaksi koetta, ollut edellisen päivän hoidossa, matkustanut puoli päivää ja nukkunut yön hotellissa. Vaikka se näissä kaikissa osaakin ihan rennosti ottaa, niin onhan se lepääminen vähän huonompaa kuin kotona. Ekassa yksilökehässä tuntui ihan kivalta, mutta toisessa oli vähän jähmeämpi. Taas ihan erilainen kuin Vantaan kokeissa.

Paikkaistuminen 9,5 - Oli ilmeisesti siirtänyt tassua/tassuja.

tassuttelee

Paikkamakuu 9,5 - Oli kääntynyt ihan vähän kallelleen, ei kuitenkaan läheskään lonkalle. Nousu ihan reipas, mutta vaiheittainen.

kaartuu vähän vinoon asent. vähän hidas ist.

(tauko)

Seuraaminen 9 - Tää sopii niin paljon paremmin näin ekana liikkeenä. Tuntui taas ihan ok:lta. Tosi pitkä kaavio, jossa tehtiin samoja kuvioita moneen kertaan. Ei niin kikkailua kuin Vantaalla.

askeleet, vino pa askelissa, ajoittain katsekontakti tippuu, peruuttaminen

Ruutu 9,5 - Kivasti! Videolta vasta huomasin nytkähdyksen merkillä.

nykii merkillä

Luoksetulo 0 - Moka Luulle, pistemenetykset mulle... Istui seisomisen, ja koska ei ollut mitään hajua, mitä kannattaa pistemielessä tehdä, korjasin hätäpäissäni seisomaan. Jos en olisi korjannut, olisi liikkeestä ilmeisesti voinut saada vielä maks. seiskan. (Tosin en vieläkään ymmärrä sitä logiikkaa, jonka mukaan seisomaan jääty maahanmeno kannattaa tuplakäskyttää.)

Väärä asento. Korjaava käsky -> 0

Ohjattu 8 - Oikea. Perus, kaahasi kapulan kanssa. (Tämä tuomari ei tuntunut ohjatussa vähentävän muusta kuin rumista kapulanotoista.)

kapulan otto

(tauko)

Hyppy 9,5 - Normaalia paljon huonompi palautus. Tuli hitaasti ja jäi ihan vähän vajaaksikin.

Hieman vino pa. Hieman raju kapulanotto.

Tunnari 9,5 - Alussa meinasi mennä ihan kuplaan, mutta sain vähän heräteltyä. Ei meinannut kuitenkaan ottaa lähetyksessä katsekontaktia. Tätä vaikeutti toki myös pitkä viive, sillä liikkuri mokaili ja kävi kapulat aseteltuaan hakemassa takaamme vielä yhden puuttuvan kapulan... Etsintä vähän huolimaton, ohitti oman kerran. Ja nihkeä palautus. Saatiin musta vähän liikaa pisteitä, mutta Pipa oli kyllä tänään höveliäällä tuulella ;)

Alku pa aavistuksen vino. Hieman nopeampi loppu pa. Liikuttaa hitusen yhtä kapulaa.

Kaukot 9,5 - Ihan hullun pitkät viiveet! Enkä ollut katsonut yhtään koiraa kunnolla, joten tuli vielä yllärinä siinä vaiheessa. Aika kivasti Luulla pysyi homma siitä huolimatta hallussa, mutta liikkui kyllä vähän sekä s-m että s-i -vaihdoissa. Kaiken lisäksi Luu näytti siltä, että sillä oli joku karva tai roska korvassa ja se teki koko kaukot ihan pää vinossa ja toinen korva luimussa. Reipas <3 Liikkeen jälkeen kaivelin korvaa, mutta en löytänyt sieltä mitään. Ilmeisesti helpotti kuitenkin, koska sen jälkeen ei vaivannut.

Liikuttaa hieman vas. takatassua maahanmenossa. Seiso-istu liikuttaa hieman vas. takatassua. Joihinkin asennon vaihtoihin nopeutta lisää.

Zeta 9 - M-I-S. Seuraaminen taas huonoa (tää projektiksi...), mutta kolmas koe viikon sisään ja oikeat asennot :)

Etenee vähän maahanmenossa. Hieman vino istuminen. Seuraaminen voisi olla tarkempaa.

En katsonut yhtään Pipan pisteitä ja olin IHAN varma, etteivät pisteet riitä luoksetulon nollan (-40 pistettä...) jälkeen mitenkään edes ykköseen, koska ei olla koskaan saatu Pipalta hyviä pisteitä, eikä Luukaan tuntunut parhaalta. Tällä lähtökohdalla 258,5 pistettä oli siis jopa positiivinen ylläri... :D Vaikka eihän se nyt kivalta tuntunut käydä Oulussa asti pilaamassa ennestäänkin vain tyydyttäviä asemia. Mutta otetaan tää harrastuksena. Ja matkailuna...

Video

Koe loppui jo yhden aikaan, joten päästiin onneksi hyvissä ajoin matkaan. Ajeltiin rauhassa ja pidettiin hyvät ruoka- ja koirien lenkitystauot. ABC:lla löydetiin myös lahjatavaraosastolta hyvin tokoonkin sopivia mottoja :) Leuka rintaan ja näillä kohti uusia pettym... haasteita! Onneksi on hyvää seuraa, kiitos Maijulle ja Ihmeelle kuitenkin ihan hauskasta viikonloppuretkestä (ja kuvista, jotka lainasin ilman lupaa)!(Luu <3 )