Tokon SM-kisojen jälkeen alkaa kuulkaa agilityn treenaaminen! Ja kisoissakin ihan meinataan käydä. Tänään otettiin jo ennakkoa käymällä tekniikkatreenailemassa demarilla ja ilmoittamalla apinat yhteensä kymmeneen Agirotu-starttiin.

Listalla oli aika monta pikkujuttua sekä Luulle että Nipsulle. Kaikki ehdittiin tehdä hyvin, kun oltiin vähän yliaikaa ;) Ei ollut hirveetä tunkua hallilla näin juhannusaattona. Mitä ihmettä ne ihmiset tekee...? :D

Nipe teki ensin kontakteja. Puomia namipalkalla, pelkkää alastuloa ja kokonaista. Katsotaan, vaikuttaako mitenkään, nyt ei pystynyt vielä sanomaan. (Nykyään sille sentään kelpaa ruokakin, pentuna oli haastavaa, kun kaikki piti palkata lelulla.) Keinulla muutama päähän juoksu.

Luulle hyppytekniikan perussarjaa metallikapula suussa. Toiseen päähän jätettynä ja noutona. Tää oli aika hyvä, piti hyvin, kun oli pakko keskittyä sarjaan enemmän kuin yhteen tokohyppyyn. Palautuksissa pää jopa kohtuu ylhäällä :) Tulee nyt vaan aika pääsääntöisesti vinoon (se vanha noutovirhe), mutta yritän olla nillittämättä ja korjautan vaan edessä.

Sitten samoja ohjaustekniikkajuttuja molemmille. Ihmisnuolta ja niistoa kolmen esteen radalla ;) Palkkailin molempia ensin erikseen oikeasta tekniikasta. Nipsu teki ihan kivasti, ihmisnuolessa voisi koota vielä paremmin, mutta ihan riittävä. Luun pysäytin ensin esteen eteen, sen jälkeen sain sen tekemään ihan törkeän hienon kootun sukelluksen :) Ei tule kyllä ikinä toimimaan jossain radalla kisavireessä noin, mutta hauskahan näitä on yksin treenailla, kun kukaan ei ole edes näkemässä :D Niisto oli jostain syystä tosi vaikea, meni riman ali! Apurimojen kanssa lopulta hyppäsi, mutta ei pyöristänyt kunnolla. Mietin jotain fyysistä syytä, mutta missään muussa harjoituksessa ei ollut ongelmia. En kuitenkaan jäänyt sitä väkisin hinkkaamaan. Täytyy katsoa joskus seuraavan Piiran jälkeen uudestaan.

Sitten samantapaista alkua kuin taannoisissa Tuulian treeneissä. Vähän helpompana, vauhtia vain yhdeltä hypyltä ja vain yksi takaakierto-päällejuoksu. Nipsun kanssa huomio oli takaakierron ajoituksessa, sitä ei näillä väleillä tarvinnut jarruttaa. Kertaakaan en tökännyt takaakiertoon liian aikaisin, vaikka kuinka yritin... Luun kanssa taas sitä kaukaa jarrutusta. Ja jumaleisson, sain sen jarruttamaan!!! Tähän voi lisätä saman huomion kuin ihmisnuolesta, mutta kuitenkin ;) Pysäytin ensin kaikin voimin, sen jälkeen jarruttelin ja palkkasin heittämällä lelun hyppyjen väliin. Olipa Luu ihan enkeli <3 Pari kertaa tein koko kuvionkin, onnistuneesti, mutta pääpaino oli jarrusta palkkaamisessa.

Vikana takaakierto(valsse)ja ensin 180 asteen ja sitten 90 asteen lähestymisillä. Kumpikaan ei tee ensiksi mainittuja hyvin apurimankaan kanssa (Nipsu ehkä jopa huonommin), mutta rimat sentään pysyivät joka kerta. "Sivusta" tullen hyppy leviää myös molemmilla, mutta saatiin ehkä pientä parannusta asiaan.

Aika rankat treenit molemmilla. Tehtiin vaan parin esteen juttuja, mutta kaikissa piti kovasti koota ja kääntyillä.

Mummelikin meni lopussa vähän putkia ja puomia. Oli kivaa! :)

Treenien jälkeen mentiin Nipsulaan syömään. Myöhemmin Kati teki Luulle pari tunnaria. Olosuhteet eivät olleet otolliset, kun Luu oli touhunnut (käynyt uimassa, kytännyt palloja yms.) täyttä häkää koko ajan treeneistä lähtien. Teki kuitenkin ihan hyvin! Ei nostellut yhtään väärää, ekalla otti oman heti, tokalla vähän tarkisteli.