Viikonloppuna tuli Riihimäki tutuksi. Tai ainakin RIMAn halli lähimaastoineen. Tai olihan se tuttu paikka jo ennestään, mutta kuitenkin. Kisattiin siis Nipsun kanssa lauantaina kolme starttia ja Luun kanssa sunnuntaina neljä. Tuomarina oli itävaltalainen Bernd Hüppe, joten päästiin testailemaan vähän erilaisia ratoja. Mitään keski-eurooppalaista vauhdin hurmaa nämä eivät kyllä olleet, vääntää sai ja ansoja väistellä ihan hiki hatussa. Ja samalla toki mennä lujaa.

Nipsun kanssa kulki! Joskus, harvoin, tulee vain niitä päiviä, kun kaikki onnistuu. Ja vaikka rata ei sujuisikaan niinkuin elokuvissa, niin onnistuu silti. Tuuri riittää vielä siihenkin, että voittaa tasaisessa kisassa kymmenyksellä ja koiria on just yli 30. Totesin, että mulle taitaa sopia Nipsun kanssa tällaiset haastavat radat. Huolimattomuuslipsahduksia ei tule niin helposti, kun koko ajan pitää mennä täysiä ja tehdä töitä. Millään radalla ei tosiaan ollut aikaa huokailla. Haaste on siinä, että uskaltaako mennä tarpeeksi lujaa ja riskillä, sillä varmistelu on varma tuho. Tällä kertaa uskalsin ja kaikissa "herran haltuun" -kohdissa koira osui kuin tuurilla oikeille esteille :)

Aamu alkoi hyppärillä. Se oli päivän radoista ainoa, joka meni oikeastaan juuri niin kuin pitikin. Jännin paikka oli peräpäädyn putkeenmeno, johon en keksinyt muuta ohjausratkaisua kuin vedon... Tällä kertaa se toimi, kunnon käskytyksen saattelemana ;) Hypyllä 13 oli tullut tosi paljon virheitä, kun koirat kääntyivät putkesta ohjaajan jaloille yms. Sitäkin vähän jännäsin, mutta ehdin onneksi ihan hyvin. Loppuun vielä uskalsin toteuttaa leijeröinnin. Olisin voinut tehdä sen rohkeamminkin, hyvin Nipsu irtosi. Kurvi tokavikalle levisi vähän, mutta jos voittaa luokan yli neljän sekunnin kaulalla, niin ehkä sen voi unohtaa :) Koiria oli valitettavasti vain 28, mutta niin oli jo ilmoittautuessa. Tässä vaiheessa se viisi EO-pistettäkin toki kelpaa meille mainiosti. Luokassa tuli vain kolme aikaan ehtinyttä nollaa.

Ekalla agiradalla oli kaikkee jännää. Puomille vein juuri niin kuin arvelinkin - piti tehdä kolmoselle saksalainen, mutta en saanutkaan sitä tehtyä ja huidoin vaan :D Onneksi Nipsu meni. Ennen aata sitten päätin, että väännän sen saksalaisen vaikka väkisin. Tiukille meni sekin. Näitä pitää kyllä treenata, jää tosi usein kisoissa tekemättä, kun en muka vaan ehdi! Suurin osa (kaikki, jotka katsoin) juoksi aan toista puolta, mutta siinä ohjaajan liike veti koiraa huonolla linjalla aalle tai sitten ohi aasta ja puomille. Tuomarikin taisi yllättyä mun valinnasta ja joutui kiirehtimään pois alta :D Tällä radalla oli sitten tuloksissakin tuuri meidän puolellemme ja voitettiin vain kymmenyksen erolla kakkoseen. Enempää nollia ei tullutkaan. Poissaolijoitakaan ei ollut liikaa, joten voitto 32 koiran luokassa toi meille seitsemän pistettä :)

Kolmannella radalla mietityttivät eniten keinun jälkeinen ohjaus sekä aa, jolle tuli aika vaarallinen kulma, jos ei ehtinyt vekkaamaan. No, molemmat menivät juoksemalla ;) Peräpäädyssä oli taas sellainen "luota hyvään tuuriin ja huuda" -kohta, muuta en oikein osannut tehdä putkiansan välttämiseksi. Toimi tällä kertaa sekin! Meinasi Nipsu kyllä lähteä ko. putken jälkimmäiseen päähän, mutta sain sen korjattua hypylle ilman kieltoa. Lopussa tuli jo vähän paniikki. Vekissä aalle jumahdin hiekkaan ja jouduin rynnimään persjättöön ihan tosissani. Onneksi en nähnyt taakseni, sillä ois voinut hirvittää. Onnellisesti kolmannella nollalla maaliin ja huimasti voittoon tälläkin! Vain kolme nollaa tälläkin radalla. Ja koiria 32 ;)

Oli muuten Nipsun toinen tripla ja ensimmäinen triplavoitto ikinä :)

Video

Neljännelle radalle en ollut ilmonnut, mutta sen oli sitten voittanut borter Nipsu. Nipsujen päivä siis! :)

Kisoista ajoin suoraan TamSKin kisoihin talkoilemaan. Ehdin tuomarinsihteröidä pari kakkosten starttia. Oli monta hienoa koiraa! Kotiin sitten aivan poikki yli 12-tuntisen päivän jälkeen. Ja aamulla takaisin Riihimäelle... Jalat ihan kipeät eilisestä juoksentelusta, kävelystä ja seisomisesta.

Ratasuorituksetkin laskivat kuin lehmän häntä. Eka tuntui ehkä parhaalta, vikalla ei enää pysyneet kummankaan ajatukset mukana.

Ekalla hyppärillä oli vaikea pituudelle kääntö, missä putki rajoitti ohjaajan liikkumista. Moni lähti ohjaajan liikkeestä pituuden vieressä olevalle renkaalle. Luukin levisi ja tuli pituudelle niin vinosta, että meni sivusta. Mitään korjausta ehtinyt edes harkita, joten hyl. Jostain vielä yksi rima alas, mutta ei muita virheitä ja oikeat esteet oikeassa järjestyksessä. Sekin oli tuolla radalla aika hyvin. Kepeille mentiin lujaa avokulmaan ja pujoteltiin kohti seinää. Ne hyvin, kesti sivuirtoamisenkin.

Eka agirata hyllytettiin heti alkuun. Tein rohkeana persjätön kolmoselle ja olin vissiin liiankin ajoissa. Luu tuli kolmosen ohi, semmoisesta metrin raosta siivekkeen ja putken välistä :) Puomin kontakti oli tällä radalla super, se jäi mieleen. Siitä käännyttiin 90 astetta, mutta ei yhtään jäkittänyt. Tehtiin vielä toinenkin hylly, kun Luu hyppäsi yhden hypyn väärinpäin. Muuten ihan suht ehjä ja hyvän mielen suoritus.

Kolmannella radalla alkoi pakka hajoilla. Rimoja taisi tulla pari ja muutenkin homma meni vähän kaahotuksen puolelle. Putkesta piti mennä suoraan eteen kepeille ja Luu ehti posottaa varmaan viisi metriä pitkäksi, ennen kuin alkoi katsoa ympärilleen. Keinun jälkeen sama hyppy väärinpäin kuin edellisellä, vaikka nyt otin varman päälle pakkovalssina... Ei vaan tullut merkkaukseen. Puomille vielä hyl, kun korjasin. Kokeilin taaksejäämistä, ei ihan toiminut. Meni kyllä loppuun asti, mutta tuli siellä sivuun pois.

Vikasta hyppäristä ei sitten tullut oikein enää mitään. Heti alkuun joku rima alas, ja varmaan toinen ja ehkä kolmaskin (?) vielä. Lisäksi kaarrotusta ohi esteiden ja valssissa selän taakse valumista. Ainakin pari hyllyä. En edes muista kaikkea, eikä ole videoita. Ihan hyvä kai niin.

Lähdöissäkin ihan kamalaa vääntöä, ne on taas menneet kisoissa kamaliksi. Kahdessa vikassa Luu nousi (hivuttamisen lisäksi) seisomaan, enkä meinannut saada sitä takaisin istumaan. Ihan tiloissa. Siihen nähden ratojen alut sujuivat kyllä yllättävän hyvin, ei tullut varsinaisia raivovirheitä.

Jos ei ole Nipsu tehnyt ennen triplavoittoa, niin ei ole Luukaan neloishyllyä. Mutta se kyllä johtuu vaan siitä, ettei olla ennen kisattu neljää starttia :D