Tänään oltiin molempien kanssa Elinan treeneissä. Rata oli tällä kertaa suht simppeli ja vauhdikas. Esteitäkin oli "vaan" vähän päälle 30. Kai kaikki huomasivat, että en käyttänyt tässä yhteydessä kuitenkaan sanaa "helppo"? ;)

Menin ensin Luun kanssa. Heti alussa takuttiin parin riman kanssa ja meinasi pistää risomaan. Rimat ovat pysyneet viime aikoina niin hyvin, että ärsyttää sitten käyttää hyvää treeniaikaa niiden hinkkaamiseen. Vaikka toki siinä samalla tuli esiin asioita, joilla voin ohjauksella niitä hyppyjä helpottaa ym. Ja rata oli niin vauhdikas, että sekin edesauttoi räiskintää.

Tein alkuun ensin päällejuoksun, mutta se oli paljon parempi persjätöllä. Luu sai mennä enemmän itte, ja sehän sille sopii :) Keinusta Luu tuli muutamankin kerran ihan pokerilla läpi, samoin aalla ennakoi vapautuksia. Tääkin oli tässä mittakaavassa aika erikoinen ongelma, harvemmin se ainakaan useampaa mokaa tekee. Vauhti vissiin vei. Puomilla taas pysyi hyvin, ja teki ihan siedettävällä vauhdillakin. Välistävedossa yritin olla ihan tosi ajoissa, mutta olin silti vähän myöhässä. Saatiin se kuitenkin onnistumaan. En osaa niitä vieläkään hyvin, mutta saatan jo selvitä! ;) Puomin jälkeisessä hyppy-ympyrässä tuli muutama rima, mutta kun vaan maltoin olla IHAN hiljaa ja pitää katseen Luussa, ei siinä ollut mitään ongelmia. Eniten hinkattiin sitten nurkkaa kohti mentävää hyppyä, jossa mun piti vaan rytmittää omaa liikettä. Luu reagoi siihen rytmitykseen tosi hyvin, mutta aina mä aloin liikuttaa kättä ja kääntää hartialinjaa ikään kuin välistävetoa ennakoidakseni. Ja rima lensi. No, lensi se kyllä silloinkin, kun en oikeasti tehnyt mitään, joten vaikea tämä oli molemmille.

Mutta kaikesta huolimatta saatiin tehtyä joitain tosi hyviä pätkiä ja Luu oli (niitä rimoja lukuunottamatta...) kiva ohjattava. Lopputulema oli taas se, että mun pitää vaan tehdä mahdollisimman vähän (käskyt pois, kädet pois...) ja antaa Luun mennä. Luuhan on siis itse asiassa älyttömän helppo ohjattava. Sen kanssa ei tarvitse kuin juosta ja antaa pienet vihjeet oikeista suunnista! :D (Vielä kun tosiaan oppisi itse olemaan tekemättä mitään!)

Luu treenaa

Sitten taas kävelemään ja kohta Nipsun kanssa vuoroon. Ensin meinattiin tehdä nollarata, mutta puomin jälkeen multa tippui lelu taskusta :D Toisella yrityksellä päästiin sitten kolmanneksi viimeiselle esteelle, jonka jälkeen päästiin Nipsun livahtamaan väärälle hypylle.

Tehtiin muutamaa pätkääkin erikseen. Takaakiertopersjätössä hiottiin ajoitusta. Pitäisi vaan uskaltaa mennä ja luottaa! Jäin taas varmistelemaan, että Nipsu menee takaakiertoon, vaikka se linjautui sinne ihan automaattisesti. Tehtiin pari käännöstä vaihtoehtoisesti myös takaaleikkauksilla - mun lemppareilla siis :D Eka onnistui hyvin, tokaa piti vähän säätää. Mutta kyllä me niitäkin pystyttäisiin tekemään, jos vain uskaltaisin. Samoin loppuun tehtiin pariin kohtaan toiset versiot, pyörityksen sijasta ristiin kierrätys (pitäis kellottaa videolta, en vielä jaksanut) ja hyllyyn johtaneen vekin tilalle vastakäännös.

Loppuun piti tehdä tuplanolla esteillä 1-21, mutta se jäi tällä kertaa tekemättä ja kotiläksyksi. Ekalla yrityksellä jätin (aika monetta kertaa) kakkosen ohjaamatta. Kaksi seuraavaa mentiin maaliin asti, vaikka ekalla tippuikin yksi rima ja tokalla tuli kielto sekä rima.

Nipsun treeni kuvasti täydellisesti meidän isointa ongelmaamme. Missään teknisessä jutussa ei ollut merkittäviä vaikeuksia, kaikki saatiin viimeistään pienellä säädöllä toimimaan. Keskityttiinkin tekemään pitempiä pätkiä. Silti ei tehty treenissä yhtään nollarataa. Pari rimaa ja aivan typeriä huolimattomuuskieltoja. Edelleen mun ote lisäksi herpaantuu heti, jos jotain MEINAA sattua tai jos joku käännös ei mene niinkuin piti. 0-treeni on ollut treenilistalla jo aika pitkään, mutta koskaan en ole muka ehtinyt tehdä niitä tarpeeksi. Nyt pitää vaan päättää ja organisoida treenit niin, että pystytään tekemään sitä. Lupasin Elinalle! Huhtikuussa saadaan kuulemma seuraavan kerran hioa tekniikkajuttuja :D

Nipsu treenaa

Treenien lomassa Cuz-perheen seikkailutkin saivat jatko-osan tai pari... Odottakaahan vaan! :D