Lauantai kului äetsäläisten agikisoissa. Kolme starttia kummallekin luokkajärjestyksellä maksi-maksi-maksi-medi-mini-medi-mini-medi-mini, joten pienistä luokista huolimatta tiedossa oli pitkä päivä. Ja raskas! Kovin montaa minuuttia en tainnut päivän aikana istua, ja sen kyllä tunsi illalla jaloissa.

Johanna tuomaroi maksit. Ensimmäisellä agiradalla oli muutama kohta, joissa oma ehtimiseni paikkoihin mietitytti, mutta ei sinänsä mitään vaikeusasteeltaan mahdotonta. Ekan suoran putken jälkeen piti saada koira osumaan oikealle hypylle ja saada ajoitettua viskileikkaus. Tässä jarrutin liikaakin ja sain Luun pyörähtämään ennen hyppyä. Lisäksi se kääntyi väärään suuntaan, joten jouduin kierrättämään pidemmän kautta. Selvittiin kuitenkin. Puomia lähestyi huonossa kulmassa, joten en uskaltanut vedättää yhtään, vaan jäin taakse odottamaan. Puomilla jouduin sitten seisottamaan "hetken", että pääsin taas edelle :D Mutta ajanmenetyksistä viis, tehtiin perskules nolla! Toinen semmoinen tämän vuoden puolella!

IMG_7040.jpg
IMG_7041.jpg
IMG_7042.jpg
IMG_7043.jpg
(Toni Lahdensivu)

Seuraavat radat menivät sitten niin hyvin, että tuplasta ei tarvinnut edes haaveilla :P Hyppäri oli keskimmäisenä. Tappelua heti kepeillemenossa, kun ei vaan osunut loivaan avokulmaan. Keppivirheitä tulee kisoissa ihan liikaa! Yksi rima (kun tein valssia) ja sitten hukkasin itse putkensuun sillä seurauksella, että Luu hyppäsi putken yli. Lopussa katosi vielä rytmi, kun Luu meinasi kieltää poispäinkäännöksessä, mutta ei kieltänytkään. Takaakierrossa kiersi koko esteen, kun olin niin myöhässä. Loppusuoran sentään teki nätisti.

Tämän sain videollekin: Luu B

IMG_7098.jpg
IMG_7104.jpg
IMG_7126.jpg
IMG_7127.jpg
IMG_7128.jpg
(Toni Lahdensivu)

Viimeisenä taas agilityrata. Ei lähtenyt. Tai lähti, miten sen nyt ottaa. Alku ihan kiva, mutta kepeiltä kehusta pois :p Keppien jälkeen levisi väärälle hypylle. Sitten huusi ja pyöri, eikä meinannut lähteä puomille. Puomilla jäkitti, korjasi sentään uudella käskyllä. Putkesta kääntyi jostain syystä ensin väärään suuntaan (?). Vastakäännöksestä levisi suuntaan x, kun itse jatkoin loppusuoralle suuntaan y.

IMG_7228.jpg
IMG_7229.jpg
IMG_7237.jpg
IMG_7238.jpg
(Toni Lahdensivu)

No, koira näytti olevan tyytyväinen :)

IMG_7246.jpg
(Toni Lahdensivu)

Ihan pieni lepotauko ja sitten miniasetukset päälle ja Nipsun kanssa baanalle. Pikkukoirien tuomarina oli Reetta Pirttikoski. Kivat radat taas! Mitä nyt se hyppäri vähän haastava...

Eka agirata lähti keskeltä kenttää. Vein varuiksi Nipsun hihnassa lähtöön ja otin heti hallintaan. Yleensä annan sen vähän pyöriä, mutta tuossa oli esteitä pelottavan lähellä :D Katja kuulutti meille heti lähdössä vähän lisäpaineita. Muuten olikin semmoinen leppoisa pikkukisafiilis ;) Sain kyllä ihan hyvän draivin radalle ja kaikki sujui. Puomi vaan oli tosi huono, tuhottoman hidas, eikä Nipsu mennyt edes alas asti :/ Haluan nyt kuitenkin priorisoida kokonaisuuden ja hakea rytmiä etenemiseen, ja jos jää hinkuttamaan kontakteja, niin se ei oikein toteudu. Elämä on valintoja. Hävittiin Johannalle ja Balille kaksi sadasosaa, joten tiukka kisaa oli vähäisestä osanottajamäärästä huolimatta :)

Nipsu A

Hyppärillä medit tekivät yhden nollan. Varsinkin kaikki nopeat koirat hylkääntyivät siihen "kuolemanpaikkaan", jossa olisi ollut eduksi juosta koiraansa lujempaa. En luottanut yhtään ehtimiseeni Nipsun edelle, joten suunnittelin siihen suosiolla vippauksen. Ja melkein onnistuin! Nipsu pääsi hyppäämään ristiin, eikä reaktiokyky väsyneenä riittänyt pelastamaan tilannetta, vaan se hyppäsi edestakaisin. Muuten ihan hyvä rata.

Nipsu B

Viimeinen agirata eteni taas sujuvasti, vaikka olin itse jo aivan naatti. (Muistelin vaan sitä EO-finaalia ja mietin, että sielläkin selvisin maaliin, vaikka en meinannut pysyä tolpillani :D ) Ennen keppejä tein vastakäännöksen välttääkseni houkuttelevan hämyhypyn. Siinä lähdin jo tutustumisessa aina vähän väärälle linjalle ja niin kävi radallakin. Päästiin kepeille kuitenkin pienellä kaarroksella. Tästä huolimatta voitto :)