Käytiin sitten eilen vielä vähän tokoilemassakin, ihan omin voimin tällä kertaa. Käväisin molempien kanssa erikseen tuossa koulun pihassa.

Ensin Luuksoni, joka sai ensin riekkua raatojen kanssa. Oli ehkä vähän vaisu, mutta treenien jälkeen huomasin raadoissa verta, joten yksi vauvahammas taisi poistua juurikin treenien aikaan. Ainakin yksi toinen oli jo ihan heilumassa, joten pikku hiljaa alkaa purukalusto uusiutua täälläkin. Luu taitaa tässäkin asiassa olla vähän sisaruksia jäljessä...? (Elättelen toiveita, että se kasvaakin vain vähän myöhemmin...)

Ensin muutamia kiertoja lelun kanssa. Näitä tarvis nyt vaan tehdä vähän ahkerammin, eli hakusessa on vielä. Kyllä se lelulle lähtee ihan hyvin. Sitten samalla idealla ruutua. Kokeilin jättää lelua Luun kanssa yhdessäkin niin, että vain houkuttelin sen pois lelun luota. Onnistui ihan yllättävän hyvin ja muutama ruutuunmenokin oli ihan pätevä! Paremmin kuin sunnuntaina. Luu kyllä eteni ruutuun enemmänkin loikkien ja vähän syöksyi leluun...

Seuraavaksi koitettiin merkkiä naksutellen, mutta narupallopalkalla. Luu ehkä vähän ihmetteli, kun naksusta ei tullutkaan namia, mutta ei valittanut ;) Itsensä hakkaamisen narupallolla täytyy muuten olla bortsuissa sisäsyntyistä, niin luontevasti se sujuu pienestä pitäen ja ilman harjoitusta. Tämä meni ehkä palkkaamistavan harjoitteluun, mutta pitää kokeilla toistekin.

Lopuksi namijuttuna seuraamista. Tein pääasiassa suoraa, vähän pidempää (ehkä 5-7 askelta?) pätkää ja yritin naksutella jostain kävelyntapaisesta. Vilkuilin takajalkojakin, ja siellä ne tulivat kenguruloikilla perässä... Seuraamisten jälkeen tehtiin vielä peruutteluja, joissa Luu on jumittanut siihen muutamaan askeleeseen, mitä eteisessämme mahtuu ottamaan. Peruuttelutreenissä teemana on siis nyt matkan pidentäminen.

Koulun pihalla oli häiriötäkin ihan kotitarpeiksi. Ihmisiä kulki ohi ihan vierestäkin. Yhden lapsen luokse Luu meinasi lähteä, mutta sain sen aika helposti houkuteltua pysymään luonani. Muuten se ei ihmisistä hirveästi välittänyt, kiinnitti kyllä huomionsa varsinkiin lähistöllä puhuviin tyyppeihin. Seuraamisen aikana lähellä alkoi haukkua pieni valkoinen koira, ja siitä Luu otti painetta :( Haukkuvat koirat ovat olleet aina sille vähän vaikeita, eikä se ole niihin vieläkään täysin tottunut. Sain sen kyllä jatkamaan hommia, eikä tilanne jäänyt päälle.

Sitten Tuittukin pääsi touhuilemaan. Aloitettiin ruudulla, jonka Tuittu löysi heti ekalla kerralla, mutta meni vasemmille reunamerkeille. Kävin kerran näyttämässä oikeaa paikkaa, mutta meni silti huonosti. Siitä kävin korjaamassa sen oikeaan paikkaan ja seuraavilla kerroilla kartta oli jo mukana :) Merkkiä tehtiin muutama kerta kiertona, ihan hyvin. Sitten kokeiltiin ruutua merkin kautta, ja se meni ihan yllättävän hyvin. Merkillä oli säätöä, kun Tuittu ei voinut vain seistä merkillä, vaan tarjosi esim. peruuttelua... Ruudun se kuitenkin muisti ensimmäisellä yrityksellä ihan ongelmitta ja toisella (pidemmän merkkisäädön jälkeen) pienen sähläyksen jälkeen. Tuntui melkein uskomattomalta, että se osasi jotain tuommoista, kun Tuittu nyt on kuitenkin Tuittu...

Nyt en muista enää järjestystä varmaksi, mutta jossain välissä tehtiin seuraamista kisamaisesti ilman palkkaa ja kehuja. Väljyyttä, mutta kontakti pysyi, joten kelpasi Tuitulta mulle. Seuraamisen jälkeen istuminen, josta heitin filmipurkin palkaksi. Istui ekalla! Sitten tehtiin myös luoksetuloa. Ensin kokonaan kisamaisesti. Ihan jees, Tuitun kisasuoritukseksi olisi ollut huippu! Lähti epäröiden, mutta kiihdytti, stopit ok ja viimeinen pätkänkin reippaasti laukalla. Sitten vielä pätkittynä ainakin lopusta ja seisomisesta palkaten. Kerran Tuittu muuten jäi haahuilemaan, kun kutsuin luokse. Tästä kävin heti kovasanaisesti huomauttamassa. Olen ottanut sen kanssa nyt tiukan nollatoleranssin kaikkeen pelleilyyn, töitä pitää tehdä, kun sanotaan. Ja töiden tekeminen on tietty kivaa :)

Viimeiseksi yksi sarja kaukoja. Maahanmenot ovat kylmällä lumella huonoja (ei oikeasti kannattaisi tehdä ollenkaan), mutta muuten ok. Istu-seisoissa astuu edelleen eteenpäin. Tekniikkatreeninä läheltä olen saanut niitä jo paremmaksi, mutta ei toimi vielä kauempaa ja muiden vaihtojen kanssa.