Viime viikon maanantaina osallistuttiin pitkästä aikaa tokovalkun treeneihin. Ei nimittäin treenattu ollenkaan, vaan keskittyttiin pelkkään syömiseen ja samalla Kulon luovutusikäisten pentujen pallutteluun :D Tulipa vietettyä kauden päättäjäisetkin hyvissä ajoin.

WP_20160815_19_04_14_Pro.jpg

Tiistaina treenattiin Luun kanssa tokoa...! SM-kisoista asti on pidetty totaalitaukoa, mutta nyt intouduttiin vähän muistelemaan juttuja lähikentällä. Luu oli toki ihan liekeissä, mutta vireen kanssa on kyllä työsarkaa näin pitkän tauon jälkeen.

Tunnarin palautusta tehtiin vähän enemmänkin. Olen vähän miettinyt, että jaksaisiko sen alkaa työsvetää semmoiseksi, että ei tarvitsisi katsella niitä huonoja ollenkaan...

Lisäksi tehtiin seuraamista, jääviä, kaukoja ja luoksetulon stoppeja.

Keskiviikkona treenasin Nipsun kanssa agivalkussa. Radan alku kepeillemenoineen oli jostain PM-kisojen joukkueradasta. Kokeiltiin eri versioita ja kepit onnistuivat kyllä miten vaan. Kolmonen tuntui paremmalta pakkovalssilla kuin päällejuoksuna.

Keppejä vaikeampaa oli Nipsulle taas kontaktit. Varsinkin puomi, jonka edessä oli putken kylki ja ohjaaja jäi taakse. Ei vaan onnistunut ilman apparia :p

Treenien jälkeen nopsat tokot molemmille bortsuille uudella ulkokentällä. Se pohja on niin paras luoksetulon stoppeihin! Niitä tehtiinkin ja jopa Luu laittoi vähän yritystä ;)

Kaukoissa m-i oli vähän vaivalloisen oloinen, vaikka asenne sinänsä hyvä. Aloinkin epäillä jotain jumeja jo tässä.

Eteenmenot kentän sivujen suuntaisesti oli tosi hyviä (vaikka siis keskellä kenttääkin), diagonaalit heti vaikeampia. On se vaan koiralle epäeilu liike, toivottavasti ei tule huhuista huolimatta kisoihin!

Syy teki omia harvoja juttujaan. Repertuaari on edelleen aika suppea, mutta edetään sillä tahdilla kuin edetään. Esim. vauhtinoutoja en halua tehdä ennen kuin homma näyttää leluilla tarpeeksi kivalta. Liikkeestä istuminen peruuttaen sujuu jo melkein käskyllä :D

Torstaina aksattiin Luun kanssa. Hanna oli tehnyt semmoisen takaaohjattava radan ja sehän sopi meille. Serpentiinikohtaa tehtiin kyllä jokunen kerta ennen kuin linjat napsahti kohdilleen. Kun sai vekattua just sopivasti putken jälkeen, niin sehän meni ihan itsestään :) Mutta jos ei, niin meni keskihypyn takaa tai sitten keinulle. Pienestä kiinni, vaikka onnistuneella vedolla näyttääkin niin helpolta!

Päästiin vielä eiliselle radalle kokeilemaan sitä keppialkua. Luukin hoiti kepit, mutta kolmonen oli odotetusti vaikea. Pakkovalssilla sain sen onnistumaan, päällejuoksua en edes yrittänyt kuin kerran, se oli niin kuolleena syntynyt ajatuskin.

Tehtiin pari keinuakin lisää tällä radalla, kun Luu oli tehnyt sen niin huonosti. Sen superhieno keinu on kadonnut :/ En tiedä, miten onnistun pilaamaan kaikkien koirien hienot kontaktit.

Sen jälkeen silmään pisti sitten yhtäkkiä, että koirahan liikkuu epäpuhtaasti! Se ei ontunut, mutta esim. kääntyessään selvästi jotenkin pompautti jalkaa tms. Istuessaan myös väänsi toisen takajalan sivuun. Pelästyin jo, että se on rikki, mutta toisaalta oireet sopivat myös selkäjumeihin. Maiju koplasi Luuta ja löysikin selästä tiukan paikan.

Fyssari on varattu ja taas ollaan treenitauolla. Toivottavasti saadaan Luu taas kuntoon. Se ei nimittäin ihan vähästä näytä jumejaan :/