Lauantaina suunnattiin meidän tämän vuoden ainoalle T-leirille Strömforssiin. Tällä kertaa ei saatu aksaryhmää, joten keskityttiin pelkkään tokoon. Kiva viikonloppu oli taas, kiitos puitteiden, hyvän ruuan ja huippuseuran. Ja mun koirien!

Lauantain alkuun tehtiin nopeat kehäänmenotreenit. Otin näiden aiheeksi seuraamisen. Joku kehäänmeno piti uusia, mutta aika kivasti ja seuruun alut pysyi hiljaa! Eikä ollut helpoin kohta, kun takana kolme lepopäivää ja tehtiin heti alkuun. Pieni seuruupätkäkin ehdittiin tekemään, siinä tauko sitten näkyikin aika kovana keulimisena.

Oman vuoronsa Syy teki toisen koiran kanssa yhtäaikaa. Luotto siihen on kasvanut vuodentakaisestakin paljon, eikä hetkeksikään tullut tunnetta, että se edes harkitsisi lähtemistä :) Tehtiin alkuun kokonaisuussetti. Kehäänmenon palkkasin ensin erikseen. Liikkeestä maahanmeno, pito, kierto ihan läheltä, hyppy ja ruutu lelulle. Kaiken se teki ihan ok, mutta jotain ääntä tuli.

Tehtiin vielä pari ruutua niin, että appari heitti palkan. Meni molemmissa nyt vähän vasempaan, mutta kivan syvälle. Tunnariakin uskaltauduttiin testaamaan. Haisteli tosi kivasti, mutta "palautuksessa" odottaa nyt multa vähän vahvistusta. Kokeiltiin tähän semmoista, että pidin palkkanameja kädessä jo valmiiksi, ja sitä kautta sain vahvistettua omatoimisuutta edes askeleen verran.

Toisessa setissä tehtiin alkuun taas kehäänmeno ja siitä liikkuroitua seuraamista. Tämä oli varsinkin mielentilaltaan ihan ok. Kaukojen ekaan nousuun saatiin hyviä ekan yrityksen jälkeen. Pitäisi vaan saada helpotettua niin paljon, että se ihan eka onnistuu, koska niitä toistoja Syy tarvitsee. Luoksetulon jättöä pohdittiinkin sitten pidempään ja saatiin siihen kivasti uusiakin ajatuksia. Nyt testattiin pelkkää kehumista niin, että en käänny tai pysähdy. Lopuksi ohjatun suuntia cuzeilla. Näissä tuli aika paljon haukkua pienestäkin epävarmuudesta, mutta helpottamalla saatiin onnistuneet menot perään.

Molemmat tekivät vielä paikkikset päivän päätteeksi. Syy oli oikein hyvä! Alussa ja jätössä palkkailin, mutta pysyi sitten sen suunnilleen aloajan tosi kivasti. Luu oli hyvä ja sai luoksetulosta ihan vauhtipalkan. Luu sai höntsätä nopeasti vielä rallyjuttuja, kun kaikki tekivät yhtäaikaa.

Sunnuntain eka setti tehtiin neljä koiraa yhtäaikaa ja tein sen Luun kanssa. Pitkästä aikaa ihan tokoa ja Luu näytti nauttivan! Luoksetulo suorana kaksi kertaa, kun eka taas vino. Zetassa palkkasin seuruuta, olikin ihan kiva. Istumisen teki jotenkin hassusti, meinasi vissiin seisoa ensin. Kaukoissa oli aika kiva asenne. Tunnarissa etsintä ihan super, palautus vaan ok. Ruutua Luu halusikin treenata sitten enemmän ;) Eteenmenossa tehtiin ensin vähän korjauksia. Sitten ruutunmenoa ennakoi ja kerran jopa erehtyi varastamaan Pipsan käskystä :D Ruudussa kääntyi liian aikaisin, joten sitä pitää taas työstää, jos kokeisiin meinaa.

Toinen setti Syyllä, kun oli vain yhden koiran häiriö. Nyt Syyssä näkyi väsymys ja vaikka olin valinnut sille eilisestä tuttuja juttuja vain kertaukseksi, sillä oli vaikeuksia - ja se kyllä kertoi sen. Parit kaukojen alut liikkuroinnilla. Näissä oli muuta säätöä ja ääntä, mutta molemmat ekat istumiset oli hyviä. Tunnarissa kokeiltiin eilisten juttujen lisäksi välimatkan lisäämistä. Se sekoitti Syyn palettia sen verran, että haistelu huononi. Jätettiin tämä hetkeksi tauolle ja tehtiin ruutua. Siinä ei löytynyt oikeaa paikkaa millään ja Syyllä paloi käämit. Tähänkin saatiin hyviä huomioita Maijalta, mutta toteutus jäi odottamaan kotiläksyjä, koska nyt Syy ei kyennyt kuin juoksemaan lelulle. Palattiin tunnariin, joka oli taas vähän taaksepäin palaten ok. Vielä luoksetulon jättöä, jossa ongelmaksi muodostui palkkaaminen, jossa Syy lähti jo kehuista. Ja menetti tietty hermot, kun ei kelvannut. Mielentila ei ollut kohdillaan, mutta tulipa silti läksyksi odottamisen vahvistusta ja palkkasanan selkeyttä.

Paikkikset tehtiin tänäänkin. Luu oli taas ihan hyvä. Syyn kanssa odotellessa tuli pieni hässäkkä juoksevista koirista ja Syyllä meni syvälle tunteisiin. Ihmeesti sain sen palautumaan ja se teki paikkista taas ihan kivalla asenteella. Tehtävän loputtua reagointi jatkui, joten positiivisiin keskittyen täytyy olla tyytyväinen sen tehtävään sitoutumiseen.

Treenijuttujen edistymisen lisäksi Syy sai ison papukaijamerkin siitä, että oli koko viikonlopun häkissä hallissa ja kiltisti! Ei ollut kuulunut huutoa edes Luun treenin aikana! Oman vuoron tai lenkin jälkeen se kömpi häkkiin aina ihan omatoimisesti ja kävi heti maate :)
Kuvan mahdollinen sisältö: koira, taivas, ulkoilma, luonto ja vesi

20181125-IMG_3106.jpg
(Maarit Karhu-Teiskonen)