Vihdoinkin sain henkilökohtaiset tulokset valintatilaisuudesta. Harmi tosiaan, että ei saatu aikaa hyppyradasta eikä sen käännöksistä, joten ei pääse vertailemaan niitä. Kokosin tähän kuitenkin jotain koostetta:

Hyppyradan loppusuoralla Nipsun paras aika oli 3,71 sekuntia. Se oli mineistä toiseksi nopein. Nopein aika oli 3,68, keskiarvo 4,2 ja hitain 5,13 sekuntia. Ainakin suoralla etenemällä olemme siis ihan mukana menossa :)

Tuolla saatiin tästä osiosta 3 pistettä. Nopein minien aika, eli 3,68 sekuntia, sai 4,5. Etenemästä nopein mini sai 13,5 pistettä ja käännöspätkästä 9 pistettä. Näistä Nipsu sai siis pyöreät nolla.

Hyppyradan yhteydessä arvioitiin myös koirakon potentiaalia. Hyppyradalla omat arvosanansa antoivat Juha ja Jari, ja kolmannen arvosanan antoi Elina kontaktiradan perusteella. Me saimme arvosanat 4, 4 ja 5, eli keskiarvo 4,3, kun maksimi oli 5. Näiden pisteiden kerroin oli kuusi, joten hyppyradan 29 kokonaispisteestämme 26 tuli tästä arviosta... Painotetut pisteemme olivat 24,65.

Maksimipistemäärä koko hyppyrataosiosta oli 75 pistettä, painotettuna 63,75 pistettä. Paraskin mini jäi tuosta toki kauas, kun nopeuksien viitearvot olivat kaikille säkäluokille samat. Luonnollisesti isommat koirat pinkovat varsinkin pitkän loppusuoran lujempaa. Eri osioiden parhaita yhteispisteitä ei tuossa vertailutaulukossa ollut, mutta minien keskiarvo painotetuissa pisteissä oli 23,97.

Kontaktiradalla kellotettiin kontaktien suoritusajat, kirjattiin kontaktivirheet ja arvioitiin kontaktien koulutustasoa.

Nipsulla kaikkien kontaktien suoritusajat olivat hyvin lähellä minien keskiarvoa, mikä on mielestäni ihan hyvin, huomioiden, että tein ihan kunnon stopit joka alastulolla. Juoksuille ja "juoksuille" ei noilla toki ole mitään jakoa.

Puomin Nipsu suoritti keskimäärin 3,18 sekunnissa. Minien nopein aika oli 2,36, hitain 4,59 ja keskiarvo 3,19 sekuntia. Aalla Nipsun keskiarvo oli 2,39 s. Minien nopein aa oli 1,37, hitain 3,83 ja keskiarvo 2,29 sekuntia. Keinulla (ei tehty 2on 2offia) Nipsun aika oli 1,94 s. Minien nopein 1,66, hitain 2,35 ja keskiarvo 1,88.

Kontakteilla siis hävitään nopeimmille ihan reilusti. Noista ajoista on toki mahdollista vähän nipistää nopeammilla vapautuksilla. Nyt tein jollain aalla jopa nopeita hytkymishämyjä, sillä en halunnut Nipsun alkavan lipsua, kun tehtiin noin paljon toistoja hektisessä tilanteessa.

Varmuus onkin Nipsun valtti. Suoritusvarmuudesta saatiin kaikista kontakteista täydet pisteet. Tähän tosin riitti se, että koira osui kontaktipinnalle, eli 2on 2offien puhtaudella tai vapautuskäskyn kuuntelulla ei tässä ollut merkitystä.

Kontaktien koulutuksellista tasoa arvioi Miia omalla arvosanallaan, joka oli maks. 5 pistettä. Me saatiin 4,5.

Kontaktiosuudesta painotetut pisteemme olivat yhteensä 17,85 maksimin ollessa 22,1 pistettä. Minien keskiarvo oli 16,59.

Fysiikkaosuus oli heikoin lenkkini, mutta sen osuus kokonaisuudesta oli niin pieni, ettei homma siihen kaatunut. Fysiikkaosuuden maksimipistemäärä oli 8, mä sain 3,5. Asenteesta täydet 5 pistettä ja tuloksista -1,5 :D

Fysiikkaosion tuloksia ei oltu muuten eritelty, mutta miniohjaajien keskiarvopisteet olivat 3,78.

Lisäksi pisteitä sai motivaatiosta, jonka Vappu arvioi esitietolomakkeen perusteella. Tätä ei mitenkään erikseen eritelty, mutta sain 4,5 pistettä, kun maksimi oli 6 ja miniohjaajien keskiarvo 4,13 pistettä. Motivaatio-osuus oli muuten ainut, jossa minit saivat parhaat keskiarvopisteet kaikista säkäluokista. Medeillä keskiarvo oli 3,92 ja makseilla 4,05.

Kaikkien osioiden, kertoimien ja painotusten jälkeen kokonaispottimme oli 50,50 pistettä. Alin pistemäärä, jolla mineistä pääsi mukaan, oli 53,93. Ei siis jäänyt kiinni pisteestä, vaan 3,43 pisteestä.