Käytiin aamulenkin jälkeen treenailemassa tuossa lähikentällä. Tarkoituksena oli ottaa ensin tunnaria erikseen ja sitten seuraamista, istuminen, luoksetulo ja metallinouto palkatta, jonka jälkeen ruutuun aamuruokakipolle. Suunnitelmat menivät vähän uusiksi, kun palkka ruudussa häiritsi Tuittua ihan liikaa. Se karkaili sinne koko ajan ja keskittyi tosi huonosti. Olin sentään varautunut kannellisella kipolla, joten possu ei päässyt palkkaamaan itseään sikailusta.

No, jotain hyvääkin. Kun vihdoin sain Tuitun ruudun sijasta tunnarikapuloille, se teki ihan hyvin töitä. Laitoin vieraat isoon kasaan ja oman niiden taakse ruohikkoon piilotettuna. Ekalla kerralla Tuittu nuuskaisi nopeasti vieraita, toisella meni suorilta ohi. Omaa se joutui molemmilla kerroilla etsimään jonkun aikaa, mutta ei herpaantunut. Ote kapulasta ja sivulletulot on kyllä hirveitä, niitä pitäisi varmaan treenailla erikseen.

Seuraamisessa mulla meni ihan totaalisesti hermot, kun Tuittu vaan haahuili ja kyttäili ruutua. Laitoin sen sitten hihnaan, jossa seuraaminen muuttuikin heti täpäkäksi. Hihnaseuraamisen jälkeen kontakti pysyi myös vapaana.

Myös istuminen tökki ja saatiin se onnistumaan vasta hinkkaamisen jälkeen. Luoksetulo sen sijaan oli ihan ok. Tein ihan kisamaisesti, eli en edes kehunut välillä. Pysähdykset olisivat voineet olla nopeammat, mutta teki ne kuitenkin. Vauhti pysyi tasaisena joka välissä. Tuittu ei myöskään vilkuillut muualle, vaan katsoi mua koko ajan.

Myös metalli ok. Peruutin vähän palautuksessa. Tuittu otti kapulan nopeasti ja toi laukkaa. Paljon nopeampi voisi olla, mutta ihan siedettävä. Noudon jälkeen lähetin Tuitun vihdoin ruutuun, johon se meni taas oikeasta reunasta. Palkkasin vaan namilla ja otin uudestaan, mutta taas sama homma. Vasta, kun lähetin lähempää, sain sen menemään suoraan. Sitten vielä yksi lähetys kauempaa. Siinäkin Tuittu kaarsi oikeita merkkejä kohti, mutta meni kuitenkin keskeltä sisään. Ilmeisesti se hahmottaa ruudun jotenkin noiden oikeiden merkkien kautta...?