Lokakuu alkoi treenien suhteen hiljaiselolla, koska lähdin heti maanantaina työ- ja huvireissulle Chicagoon. Sen jälkeen on ollut jet lagia, migreeniä ja flunssaa, ja tuntuu, ettei vieläkään olla päästy ihan kunnolliseen treenirytmiin. Jotain tehty sentään.

Hallille asti päästiin ensimmäistä kertaa to 11.10. Jäin koulutuksen jälkeen tekemään Syyn kanssa pienet tokotreenit ulkokentälle. Muisteltiin tuttuja juttuja ja ihan kivasti ne tauon jälkeen menivätkin. Kiertoa tehdessä kävi sitten ikävästi, kun juuri, kun Syytä epäilytti koko tehtävä muutenkin, niin se kuuli Minnan ja koirien ääniä pimeästä metsästä. Sehän oli hyvä tekosyy jättää vaikea tehtävä ja singota sinne huutamaan :p (Onneksi ei ollut herkkiä koiria vastassa!) Vähän jäi tilanne päälle, mutta pystyi vielä jotenkin tekemään kierronkin, vaikka Minna tuli hetkeksi aidan viereen hengailemaan. Tein loppuun vielä lisää seuraamista ja siinä tuntui jo ihan normaalilta. Syyn sitoutuminen hommiin on parantunut ihan huimasti, mutta kun on reaktiivinen, niin on reaktiivinen, ja asioita tapahtuu sitten kyllä niin salamannopeasti jos on tapahtuakseen. Täydessä työn touhussa voin jo luottaa siihen aika hyvin, mutta vielä se ajatus näköjään katkeilee.

Lauantai-iltana suunnattiin sitten agiepiksiin. Aksaa ei oltu treenattu kolmeen viikkoon, eli suhteellisen kylmiltään :D Tehtiin kaksi starttia kahdella aksaradalla. Loppuillassa oli niin vähän kisaajia, että saatiinkin tehdä aika tahdilla. Järjestäjät säätivät vähän luokkajärjestystäkin, että saatiin edes muutama koira suoritusten väliin :)

Markun radalla ei saanut jatkaa rataa kontaktin korjauksen jälkeen, joten oli vähän huono lähtökohta lähteä treenaamaan kontakteja epiksiin :p Onneksemme Syy osui molemmilla radoilla puomit ihan superhyvin ja saatiin jatkaa kakkosesteeltä eteenpäinkin ;) Keppejä se ei malttanut tehdä vasta kuin korjailujen jälkeen ja keinultakin lipsui (ja "törkeästi" jatkoin rataa keinujen jälkeen...). Aa oli ihan siisti molemmilla. Aan jälkeen oli hankala hyppylinja, mutta sain tehtyä sen niin päällejuoksulla kuin leikkauksellakin. Loppusuorallakin koiran piti osata irrota putkista - ja Syy osasi! Vähän jäi lopussa kuuntelemaan (=hidasti), mutta meni, kun sanottiin.

Ensimmäinen yritys

Toinen yritys

Tommin eka rata meni jo melkein hyvin, mutta kepeiltä taas virhe. Keinulla jouduin varmistelemaan tosi paljon, on siinä nyt ihan liian jousilla. Myös tässä puomi ja aa hyvin!

Ensimmäinen yritys

Viimeisellä vedolla ei riittänyt sitten keskittymistä enää mihinkään. Keinulla ei olisi pysynyt millään, puomin lensi ja aalle teki itsemurhaloikan. Otin aan uudestaan vauhdin kanssa ja korjasi onneksi. Kepeille asti ei sitten enää edes yritetty.

Sunnuntaiksi oltiin ilmoittauduttu tokon liikkurikurssille demokoirakoksi. Syyn kanssa käytiin tekemässä kaksi settiä ja Luukin pääsi ex tempore tekemään muutaman evl-liikkeen.

Ensimmäisessä Syyn setissä oli (ehkä muistaakseni) avo-kaukot, avo-kierto ja alo-seuraaminen. Kehäänmenossa vähän lipsui. Kaukot tein lähempää. Istuminen ei ihan kunnollinen, mutta muuten teki ihan hyvin. Kierron kävin näyttämässä. Siinä tuli haukku lähdössä ja liikkeen jälkeen räyhäkohtaus... Seuraaminen oli mitä oli, mutta pysyi mukana :D

Toisessa oli sitten ainakin avo-luoksari, avo-hyppy ja pito. Luoksarissa piti antaa toinen käsky alun maahanmenoon, selvästi vähän ihmetteli sitä. Tajusi kuitenkin tulla käskystä. Hyppy oli ok ja pidossa ei irrottanut - siis käskystäkään :D

Luu sai tehdä zetan, ruudun ja seuraamista. Se oli ihan yllättävän hyvä, vaikka ei ole tehnyt tokoa ikuisuuksiin. Eteenmenossa ennakoi ja jäi vähän eteen, oli ympyrässä kuitenkin. Seuruussa oli vähän epätarkkuuksia, mutta kaaviokin oli aika levoton.

Höntsäiltiin myös itseksemme jotain juttuja toisella kentällä.

Ja rakkaista rakkaimmalla Luulla oli myös 9-vuotissynttärit! <3

Kuvan mahdollinen sisältö: ulkoilma