Vapaapäivä, ihanaa. Kävin heti kuluttamassa siitä kolmisen tuntia navettatreeneihin. Tai treeneihin meni vain tunti, mutta kummasti tuota aika tuhraantuu matkoihin, lainatouhon hakemiseen ja verryttelyihin.

Nipsun kanssa urakoitiin ahkerasti. Oli sen verran rankkaa, että lopuksi Nipsukin jo läähätti ihan tosissaan. Aluksi tehtiin kontakteja ja keppejä yksittäin ja parin esteen pätkinä. Ensin muutama toisto puomille putken kautta. Saatiin jopa ihan nopeitakin kontakteja, jee. Keinulla jätin hihnan pois ja annoin keinun laskea vapaasti joka kerta. Aluksi pelkkää keinua, sitten vauhtia putken kautta. Yhtään lentokeinua tai muuta isompaa hässäkkää ei tullut, joten sikäli ihan hyvin. Eikä alkanut varoa enempää, vaikka tehtiin monta toistoa. Välillä Nipsu himmaa liian aikaisin ja kontaktit tökkivät, mutta kyllä tuolla uskaltaa kisoihin mennä.

Aalle mentiin putkensuiden välistä. Kerran meni putkeen, mutta muuten haki kontaktin. Aan kontaktit tuntuvat kyllä aika hyviltä. Keppejä muutama kerta vauhdista putken kautta, kerran putkesta loivaan avokulmaan ja pari kertaa jyrkästä umpikulmasta. Vauhtialoitukset ja avokulma hyvin, umpikulmassa tuli yksi väärä sisäänmeno ja yksi rytmin sekoaminen.

Sitten pieni huilitauko (ja Luu hommiin) ja lopuksi pitkää rataa. Yritin tehdä semmoisen helpon ja suoraviivaisen, mutta en taida olla niissä kovin hyvä ;) Tehtiin sitten enemmän tai vähemmän pätkissä. Nipsu kävi aika kierroksilla, mikä aiheutti tiettyjä ongelmia. Tuntui kyllä aika nopealta :) Alkuun laitoin pari rimaa 40 senttiin, ihan kokeilun vuoksi siltä varalta, että karvapallo joutuu medikoiraksi. Nipsu ihmetteli yhtäkkiä korkeampia rimoja (aika vähän ollaan tehty edes niitä 30-35 -senttisiä...) ja tuli aluksi ali ja kiersi. Sain sen lopulta hyppäämään, eikä se näyttänyt yhtään vaikeaa olevan. Medikorkeuksia en kuitenkaan halua treenata, ennen jos/kun on pakko. Toivottavasti ei koskaan siis.

Seuraava vaikeus oli hyppy-pituus-rengas-suora, jonka jälkeen piti viedä u-putkeen ulkopuolelta ja leikata siinä takana. Suoralle ei saanut juuri etumatkaa, kun ensimmäinen hyppy piti varmistaa, joten lähdettiin Nipsun kanssa melkein samoista asemista. Ja mä jäin sillä lyhyellä suoralla sille jonkun kilometrin... En ollut vielä edes pituudella, kun Nipsu oli jo renkaalla. Sille se irtosi kyllä ihan superisti, ja joka kerta oikeasta reiästä! En olisi uskonut. Mutta putkeen kun piti mennä, niin se jäi pyörimään ja räkyttämään. Aargh, raivostuttavaa. Käskytin tiukemmin ja otin muutaman kerran lyhyemmältä matkalta, niin saatiin se onnistumaan jotenkuten. Samantapainen putkeenlähetys tökki myöhemminkin radalla. Siihen Nipsun säätämiseen ei vaan saa mennä mukaan, vaan kun vie vaan päättäväisemmin, niin kyllä se sen putken löytää.

Keinu sujui radan osanakin ihan ok. Pysyi myös hyvin kontaktilla, kun otin muutaman askeleen parempiin asemiin. Puomin se sen sijaan roiskaisi, kun sinne asti ensimmäistä kertaa päästiin! Täytyy muistaa karjua käsky kovempaa, kun huomaan Nipsun menevän astetta isommalla raivolla. Siihen se kyllä reagoi. Loput toistot olivatkin sitten ihan hyviä. Puomin jälkeen oli yksi hyppy ja sen takana palkka. Hienosti Nipsu katsoi eteenpäin ja irtosi vapaa-käskyllä hypylle. Niin, ja yksi rimakin saatiin alas. Saatoin ehkä käskyttää riman päällä tai ahdistaa vähän liikaa.

Luukin pääsi vähän aksaamaan :) Juoksenneltiin parien siivekkeiden läpi ja tehtiin puomin kontaktialkeita. Luu irtosi raadolle hyvin, kun jätin lelun sen kanssa yhdessä ja kannoin/talutin sen hyppyjen taakse. Mutta kun yritin lelun jättämistä namien kanssa, se ehti unohtaa lelun. Tätä voisi ehkä alkaa treenailla muutenkin. Puomilla nostin sen suunnilleen kontaktin yläreunaan, ohjasin valjaista ja kropasta kiinni pitäen oikeaan paikkaan ja vapautin lelulle. Luu ei ehkä ihan vielä hiffannut ideaa, mutta pääasia, että raatoa oli kiva repiä :)

Nyt menen EHKÄ laittamaan sitä ilmoittautumista...