Viime kaudella jäi karsintakooste tekemättä, koska yleisfiilis oli niin huono. Ongelmat liikkeissä olivat pienin ongelma ja johtuivat pääosin huonosta mielentilasta. Turha semmoisia siis analysoida. Mutta nyt taas!

  Vantaa 1 Vantaa 2 Oulu Seinäjoki Lempäälä Keskiarvo KA ilman mokia
Yhteensä 276,5 281,5 258,5 290 296,5 280,6  
Istuminen 10 9,5 9,5 9 10 9,6  
Makuu 10 9,5 9,5 10 10 9,8  
Seuraaminen 9 7 9 8,5 8,5 8,4  
Idari 9 8,5 9 9,5 9 9,0  
Luoksetulo 8,5 8,5 0 9 10 7,2 9,0
Ruutu 5 9 9,5 9,5 10 8,6 9,5
Ohjattu 8,5 7,5 8 8 9 8,2  
Hyppynouto 9 10 9,5 8 9 9,1  
Tunnari 10 9 9,5 9 10 9,5  
Kaukot 9 9,5 9,5 10 7,5 9,1 9,5

 

Yleisesti voi todeta, että joka kokeesta tuli 1-tulos ja fiilis oli kaikkiaan parempi kuin vuosi sitten. Yksi ruudun vitonen ja varsinkin yksi luoksetulon nolla olivat tällä kertaa liian kalliit virheet, muuten pistekeskiarvo olisi ihan kilpailukykyinen (ilman Oulun koetta 286 ja risat). Tästä on kaksijakoiset fiilikset. Toisaalta ratkaisevat virheet harmittavat, varsinkin se luoksetulo, jonka nollasin omalla tietämättömyydelläni. Toisaalta on mukava ja hämmentäväkin huomata, että koirassa on kyllä potentiaalia ja aineksia kisata huipulla. Ei vaan pitäisi tehdä virheitä, as simple as that! :D Kokonaisuudessaan mieli jää positiivisen puolelle, tästä on hyvä jatkaa!

Varmuuden lisäksi yksityiskohdissakin on toki hiottavaa. Vaikka arvosanat ovat aina vain yhden tuomarin näkemyksiä, niin koen tämmöisen taulukoinnin auttavan löytämään ne heikoimmat lenkit ja eniten treenaamista vaativat seikat. Toisaalta on rohkaisevaa huomata, miten jotkut pitkään ja hartaasti treenatut asiat ovat oikeasti menneet eteenpäin ja joistain inhokkiliikkeistä on tullut jopa vahvuuksia!

Paikallaolot ovat menneet varsin hyvin, mutta istumisen tassuttelu on ollut uusi ongelma ja aiheuttanut pieniä, mutta harmillisia pistemenetyksiä. Uskon, että sen saa kyllä treenattua kuntoon, kun siihen nyt kiinnittää vähän erityishuomiota.

Yksilöliikkeistä pisteiden valossa paras liikkeemme on yllättäen tunnari! Ei ole menneet treenit hukkaan, vaikka välillä vääntäminen on meinannut mennä epätoivon puolelle. Parissa kokeessa Luu on edelleen ohittanut oman kertaalleen, mutta mihinkään sahaamiseen tai muuhun epävarmuuteen ei ole sortunut. Jatkamme siis valitsemallamme tiellä.

Ja jos "työtapaturmat" jätetään laskuista, myös ruutu ja kaukot yltävät samaan pistekeskiarvoon. Ruutu ei olekaan ylläri, se on Luulla onnistuessaan ihan hyvä liike. Jostain syystä siihen on vaan sattunut ihan hirveästi mitä hämmentävämpiä isoja mokia - ja yleensä juuri isoissa kisoissa (MM, SM, karsinnat...). Ehkä vielä joskus pääsemme tästä kirouksesta ;)

Kaukot taas, tuo inhokkiliikkeiden inhokkiliike, se liike, josta ei koskaan tule hyvää! Jotenkin mystisesti treenaaminen on vaan parantanut tätäkin liikettä :D Lempäälässä yksi tuplakäsky ja sekin omaa hätäilyäni, joten varsin varmasti ollaan tehty vaihdot. Tekniikka ei edelleenkään pidä täydellisesti, mutta ajatus on jo aika hyvä. Asennetta toivoisin vähän rennommaksi ja reippaammaksi.

Mielenkiintoinen huomio on myös se, että tärkeät nelosen kertoimen liikkeet ovat juuri ne, joissa ainoat isot virheet ovat sattuneet. Onko tää nyt sitten vain huonoa tuuria...? ;) Toisaalta samoista liikkeistä ollaan onnistuessamme saatu hyviä pisteitä.

Luoksetulossa ainoat moitteet ovat tulleet hitaasta loppuosasta. Stopit ovat olleet tuomarien mielestä aina vähintään "ok". Loppuosia onkin treenattu ahkerasti ja toivon, että siihen vielä löytyy oikeat aseet. On liian kallista menettää siitä aina 1-1,5 pistettä.

Huonoin liikkeemme on ohjattu nouto :/ Siinä pisteitä ovat syöneet pääasiassa rumat nostot ja toisinaan kapulan pyörittely. Nostojen suhteen mulla on jo vähän luovutusmieliala, kun mikään treeni ei tunnu purevan, mutta toki töitä jatketaan. Pistekeskiarvo ohjatussa (ilman varsinaisia liikevirheitä) on ollut vain 8,2, joten kyllä sitä olisi kiva saada edes vähän paremmaksi.

Toinen heikko lenkki on sitten seuraaminen. Sehän on ollut meille aina vaikea liike, mutta Luu kykenee nykyään parhaimmillaan jo semmoiseen ysin seuruuseen. Tämä on vahvasti mielentilaliike, ja jos keskittyminen herpaantuu, arvosana on sen näköinen...

Idarissa ollaan tehty joka kerta oikeat asennot ja siihen olen tyytyväinen! Pisteitä on lähtenyt lähinnä seuraamista, joka on ollut parhaimmillaan siedettävää ja pahimmillaan kamalaa. Tämä on siis yksi treenilistan vakiaihe. Asennoista maahanmeno on usein huono, joten nyt, kun kokonaisuutta ei tarvitse pitää kasassa, senkin voisi ottaa työn alle.

Sitten vielä hyppynouto. Tämänkin kanssa on tehty isosti töitä ja keskiarvon saaminen ysin tuntumaan on ihan jees. Asenne on saatu paremmaksi ja itse asiassa osa pistemenetyksistä on mennyt rumasta nostosta. Hyppynouto tullaan tekemään luultavasti enää ehkä kolmessa kokeessa, joten ihmeitä sille ei aleta tehdä - ja nostoille ei mitään ;)

Ensi kauden karsinnat käydäänkin sitten uusin säännöin ja kujein. Jännää!