Joulu tulee joka vuosi, mutta vappu vaan kerran vuodessa. Taas on juhlittu, tupsulakki kaivettu kaapin perukoilla ja piknikillläkin käyty urhoollisesti villapaita päällä. Eilen ennen vappujuhlallisuuksia ehdittiin toki treenata koiratkin. Oltiin Lean kanssa Tallilla. Nipekin pääsi mukaan.

Luu aloitti laatikkotreenillä. Ylösmeno minipöydän päällä ja palkkakippo maassa vähän matkan päässä pöydästä. Kiertojen kautta mentiin, suht suoria lähestymisiä. Mokia tuli jonkin verran, mutta lopussa onnistumisia jo tosi hyvällä prosentilla. Luu myös näytti aina laatikon yli hypättyään tietävän, ettei mennyt niinkuin piti. Aina ei vaan malta.

Nipsu teki ratatreeniä, jossa keskityttiin kikkailemaan puomin kontaktilla. Teemana siis ohjaajan taakse jättäytyminen. Ensin vein palkan valmiiksi, tämä luonnollisesti hyvin. Sitten Lea vei palkan salaa, tämäkin hyvin. Seuraavilla toistoilla Lea sai leikkiä tuomaria ja heittää palkan Nipsulle. Parin kerran jälkeen Nipsu hoksasi juonen ja kyttäili Leaa toiveikkaana. Täähän voisi toimia. Kerran tehtiin ilman palkkausta, mutta muilla siis palkattiin. Nipsu eteni joka kerta alas asti ilman lisäapuja. Ei täysiä, mutta kuitenkin.

Muuten radassa ei ollut mitään erityistä. Yritin tehdä helpon pätkän, että saataisiin parempi fiilis, mutta kyllä siellä jotain säätöä tuli. Mun mokia lähinnä. Keppien avokulma ja putken leijeröinti kepeillä onnistui joka kerta. Aa ei ollut radalla ja sekin tehtiin pari kertaa erikseen, sekä taakse jäämällä ja "tuomariavulla" että vedättämällä. Jälkimmäisellä sain Nipsun lähtemään ilman lupaa, juuri kun olin vapauttamassa.

Toisella vuorollaan Luu teki estetreeniä. Ensin keppejä. Tein samaa kuin Nipen radalla, eli lähetys avokulmaan ja putken leijeröinti. Aluksi piti vähän keskustella, että mennäänkö putkeen, aan kontaktille tai kepeillä vaan säkällä johonkin väliin, vai keskitytäänkö kunnolla. Sitten keskityttiin ja mentiin tosi hienosti :) Samaa myös toiseen suuntaan umpikulmasta. Tässä oli putken suu ihan tyrkyllä keppien vieressä, mutta sain kuin sain Luun hakemaan kepit sen takaa.

Sitten rengasta. Tässä taas alkuun ihan kamala show. Luu osasi kyllä hienosti mennä sinne aan kontaktille, putkeen ja pujotella kepit loppuun asti. Mutta renkaalle ei sitten millään. Lopuksi saatiin hyviä toistoja namikipon avulla.

Pussiakin mentiin muutama kerta. Ekalla Lea piti varuiksi kangasta ylhäällä, mutta taisi olla aika turha varatoimenpide. No problemos.

Tuittu meni vähän puomia ja keppejä. Hyvin onnistui senkin kanssa leijeröinnit pujotellessa. Huimin suoritus oli loppuun asti pujottelu, vaikka Luu oli rynnännyt ihan keppien viereen kyttäämään!