Tänään oli Katin vuoro vetää valkkuryhmän treenit. Teemana oli vauhti ja tehtiin kahta periaatteessa ihan helppoa rataa. Kontakteista oli puomi ja aa ja niiltä pääsi vapauttamaan nopeasti putkeen, tavoitteena oli siis saada myös kontakteihin vauhtia.

Nipsu oli vallattomalla päällä. Ei antanut pienintäkään löysäilyä anteeksi, vaan koko ajan piti viedä tiukalla otteella. Muuten se lähti ihan omille teilleen. Nipsun kanssa irtoaminen on aina ihan positiivista, suuntasi se sitten oikeaan tai väärään suuntaan. Näistä ei siis nillitetty, piti vaan ohjata paremmin ;) Ekalla radalla tahkottiin jonkun aikaa, mutta lopuksi mentiin nollana läpi (pientä kontaktin korjausta lukuunottamatta). Pariin kohtaan tein takaaleikkauksen, vaikka tositilanteessa olisin ohjannut toisin. Alussa takaaleikkasin puomilla, mikä on aina vähän hasardia. Nyt eteni joka kerta tosi varmasti. Ja sen verran lujaa, että juoksukontakteilla tämä olisi ollut tuhoontuomittu vaihtoehto, jos olisin halunnu vaikuttaa siihen, kumpaan putkenpäähän Nipsu puomilta lähtee. Putkesta tultiin takaisin puomille. Vedätin tätä vähän provosoivankin huolettomasti, mutta ei tullut kertaakaan ohi. Puomin jälkeen kokeilin takaaleikkausta kahdella vierekkäisellä hypyllä, mutta sitä ei saatu toimimaan, kun Nipsu irtosi ekalta takana olevalla lähtöhypylle. Tähän tein sitten persjätön ja sisäkautta viennin. Loppuvaiheessa oli putken kauempaan päähän vienti, jossa Nipsu bongaili sitä ekaa päätä ja onnistuneillakin toistoilla vilkuili. Putken vetävyyskin on sarjassamme positiivisia ongelmia, joten ei muuta kuin tiukempaa vetoa...

Toisella radalla oli samantapaisia kuvioita, mutta astetta enemmän pyöritystä. Tässä pääsi vedättämään puomille vielä paremmin. Varmistin kyllä ohjauksella, mutta kiltisti bongasi esteen taas joka kerta, eikä juossut perään. Pituudelle tein takaaleikkauksen, joka onnistui tosi hyvin, kun vaan maltoin viedä loppuun asti. Liian aikaiseen ennakointiin lähtee kyllä heti mukaan. Pituudelta irtosi kivasti putkeen, johon toinen leikkaus perään. Yhdessä ennakoivassa valssissa saatiin kielto aikaiseksi, mutta siinä huomasin itsekin jarruttavani liikaa. Pitää muistaa se ohjaavan käden pehmeä liike... Tätä pätkää ei päästy kertaakaan kokonaan nollana, kun aina tuli jotain.

Ja se jotain tapahtui aika usein kontakteilla, mikä olikin vähemmän positiivinen ongelma. Lienee suoraa seurausta nopeista vapautuksista (joita olen harrastanut nyt niin kisoissa kuin treeneissäkin), että Nipsu keksi jostain, että kontakteillahan voi yrittää vähän lintsailla. Kerran se tuli puomin ihan läpi, muuten pysähtyi vasta takajalat maassa tai ennakoi vapautusta. En halua, että se alkaa varoa kontakteilla, joten en ole mokista kovin pahana. Korjasin toki kaikki (ja uusinnalla Nipsu kyllä korjaa). Mutta jos tästä tulee joku tapa, täytyy alkaa tiukemmaksi. Nyt en toki varmistellut yhtään, juoksin pääasiassa ohi ja annoin ihan normaalin käskyn. Vapautin joko samasta vauhdista itse hidastamatta tai sitten pidin kauemmin ja härkin. Täytyy treeneissä nyt tehdä tuota jälkimmäistäkin, että maltti säilyy.