Maanantai-iltana poikettiin lenkin jälkeen lähikentälle ja tehtiin molempien kanssa ihan vähän jotain. Luu aloitti sivuilletuloilla ja kontaktitreenillä. Välillä palkkasin heti sivulletulosta, välillä vaadin hetken "seuraamista". Sivulletulot oli välillä vähän huolimattomia, mutta yritys ihan hyvä. Sitten muutama luoksetulo. Lyhyeltä matkalta eteen ja pidemmältä sitten vauhdista palkaten.

Sitten piilotin tunnarikapulan kuivien lehtien alle. Luu teki tätä ensimmäistä kertaa, eikä heti hoksannut jutun juonta. Se jäi vaan kyselemään multa, että mitähäh, mutta löysi siinä säätäessään kapulan ihan puolivahingossa. Seuraavat kaksi toistoa menivätkin sitten jo ihan hienosti :) Palkkasin lelulla, ja Luu vaihtoi ihan hyvin, mutta vähän sitä jäi se kapula vaivaamaan, eikä leikkinyt parhaalla mahdollisella tavalla.

Tuitun kanssa koitettiin pitää kivempaa kuin lauantaina. Tein seuraamista palkkailemalla. Naksuttelin aluksi pelkistä sivuilletuloista ja liikkeellelähdöstä, sitten vähän pidemmistä pätkistä. Ihan jees. Toisena juttuna kaukoja, joissa palkkailin aika paljon yksittäisiä vaihtoja ja sivulle palaamista.

Tänään tokoiltiin Tullin nurtsilla Katin ja Annen kanssa. Luu aloitti taas sivulletuloilla. Muutamia tosi hyviä, mutta sitten tein ehkä liian kauan, ja Luuta alkoi vähän tökkiä. Pitää jatkossa tehdä myös eri suunnista, jotta saadaan oikeaa paikkaa vahvistettua. Nyt Luu kuulemma näyttää siltä, että se tekee sivulletulon tietyllä tapaa, eikä niinkään tiettyyn paikkaan.

Muutama kerta ruutua. Ensin vietiin lelu yhdessä, toisella ja kolmannella jätin Luun odottamaan ja kävin viemässä lelun itse. Löysi kyllä lelulle joka kerta, mutta meni vähän merkkien kautta. Viimeisen otin aika läheltä, ja sillä meni suoraan.

Luoksetuloa oli tarkoitus tehdä niin, että jätän Luun istumaan. Se ei kuitenkaan malttanut/jaksanut oikein istua, vaan lösähti maahan. Palkkasin sitten vaan istumisesta ja tehtiin yksi pentuluoksetulo Katin kiinnipitämänä. Tässä vaiheessa Luu läähätti jo niin kovasti, että ei sitten tehty muuta.

Tuitulle oli loppukippo repun luona, mutta palkkailin myös liikkeistä. Ensin pätkä seuraamista suht tiheästi naksutellen. Nyt oli ihan ok asenne alusta asti. Sitten niitä kaukoja. Aluksi keskittyi huonosti ja hölmöili jotain, mutta hinkkaamisen jälkeen paransi. I-s teki kaukaa väärällä tekniikalla, mutta yritys oli ihan hyvää.

Luoksetulosta tehtiin seisominen, josta hetin purkin palkaksi. Sitten koitettiin ruutua ilman mitään näyttämisiä tms. Ja sehän löysi sen, wuhuu! Yritti jopa varastaa virittelyssä :) Lopuksi vielä lainattiin Annelta vähän isompaa metallia ja tehtiin nouto pienellä hetsauksella. Kapulan paino huomioiden otti ihan hyvin. Sivulletulossa tarvi apuja, mutta kehuin palautuksessa, mikä saattoi vähän sotkea.

Tuolla suunnalla kun oltiin, olin varannut samalle reissulle vuoron Navetalta. Hain siis Nipsun messiin ja käytiin vielä liitelemässä. Keskityin itse kyllä tosi huonosti ja polveenkin sattui, mutta rallateltiin jotain.

Nipsu teki muutaman esteen pätkillä takaaleikkauksia, ihan hyvin. Kepeille mentiin vauhdilla loivasta avokulmasta. Joka kerta oikein, vaikka jopa vähän provosoin omalla liikkeellä. Ei siis turhia varmisteluja tämmöisiin! Kerran lopetti kesken, kun tein äkkinäisen sivuirtoamisen, mutta muuten kesti pujotella hienosti ilman loppupalkkaakin :) Puomi mentiin pari kertaa niin, että jäin sivuun ja taakse. Palkan kanssa ihan pro, ilman palkkaakin meni hyvin, mutta kääntyi vähän vinoon ja katsoi mua.

Uhmasin henkeäni ja tein Luun kanssa pientä pyörimistä parilla hypyllä ja putkella. Tarkoitus oli pystyä tekemään valssi hypyllä ja lähettää siitä putkeen. Kyllä me semmoinen lopulta tehtiinkin, eikä verta tullut kuin ihan vähän molemmista peukaloista :) Puremisetkin tapahtuivat pääasiassa palkatessa. Aloin kyllä puuttua jo siihenkin, kun puree mua eikä lelua, oli se sitten osittainen tai täydellinen vahinko. Se sattuu niin paljon, että en vaan kestä.

Toiseen suuntaan kuvio (putki-hyppy-hyppy-valssi-putki) meni jo ihan superisti, mutta toiseen suuntaan linja oli vissiin sen verran vaikeampi, ettei meinannut onnistua. Luu ei vaan osaa lähteä sen ohjaavan käden mukaan, vaan menee, no, vähän minne sattuu. No, pikku hiljaa. Hyppyjä se sentään alkoi musta jo vähän hakea. Laitoin rimat alimpaan kannakkeeseen, kun maassa ne ovat vähän huonot, kun eivät pysy paikallaan.

Sormet vaarassa huhtikuun alussa:


Kuva Lea Nissinen