Eilen treenailtiin taas Pekan treeneissä Nipsun kanssa. Teemana oli serpentiinit. Aloitettiin pienemmillä harjoituksilla, joihon saatiinkin kulumaan isoin osuus treeniajasta, eikä ehditty tehdä kaikkea suunniteltua ;)

Ensin kahdella kulmittaisella hypyllä työntöjä ja vetoja. Eli kierrätettiin kahdeksikkoa ensin ulkonurkasta ja sitten sisänurkasta (sylkkärillä) ohjaten. Ensimmäinen versio sujui ihan hyvin. Vähän piti vain säätää omaa liikkumista keskelle päin, että saatiin Nipsun linjat pyöreämmiksi. Sylkkärit oli vaikeampia, kun en meinannut saada Nipsua lähtemään niihin, varsinkaan vasemmalle. Kunnolla vaan liikettä ja hyppy-käskyä.

Seuraavassa treenissä tehtiin välistävetoa ja -työntöä. Välistävedossa piti päästä liikkumaan reilusti sivuun, että ehti kiertää hypyn ikään kuin twistissä. Tämä ei meiltä luonnistunut. Nipsu ei kunnioita tarpeeksi vetävää kättä, vaan lähtee kaarrottamaan mun liikkeen mukana. Jos siis yritin ottaa etäisyyttä, se hyppäsi hypyn, ja jos varmistelin välistävetoa, en ehtinyt jatko-ohjaukseen. Tämä siis treenilistalle! Valssi ja takaakierto sujui paremmin.

Lopuksi varsinaista serpentiiniä kahdella kolmen hypyn rivillä. Mä olin tässä ihan onneton! Olin jotenkin ihan hukassa, enkä saanut ohjattua, vaikka hypyt mentiin ihan yksinkertaisesti ilman välistävetoja. Oltaisko kolmannella yrityksellä saatu sitten onnistumaan, kun tsemppasin ja liikuin paremmin.

Varsinaisten treenien ohessa tehtiin Nipsun kanssa kontakteja teemalla "itsenäisesti alas asti" ja keppien avokulman hakemista. Puomilla pääasiassa pelkkää alastuloa. Tein pari toistoa lelun kanssa, joiden jälkeen Nipsu teki pari nopsaa kontaktia ilman targettiakin, jes. Aata kokonaisena niin, että jäin lähetyspaikkaan. Meni hienosti loppuun asti, mutta kääntyi kontaktilla aina katsomaan mua niin, että takajalat tippui maahan. Tätäkin kerta lelulla (=täydellinen) ja pari kertaa niin, että vapautin lähellä olevaan putkeen.

Keppien avokulmaa Nipe haki ihan hienosti pelkällä käskyllä, kun olin itse paikallani. Mutta kun liikuin itse, Nipsu jäi helposti kyttäämään, eikä keskittynyt kepeille irtoamiseen. Tätä tehtiin aika paljon ja saatiin jo vähän parempia yrityksiä. Kakkosväliin se taisi mennä vain kaksi kertaa, kun liikuin reilusti.

Luukin ehti touhuilemaan. Vinokeppejä juostiin pari kertaa. Sitten mentiin ihan kokonaista a-estettä! Se oli toki laskettu minipöydälle. Nyt yhtäkkiä alkoi sujua kontaktille meno ihan oikeastakin suunnasta. Huteja tuli edelleen ja Luu huiteli aalla välillä ihan miten sattuu, mutta aika monta kertaa se kipitti nätisti 2on 2offiin, kun jäin itse toiseen päähän. Sitkeästi se kääntyy ensin katsomaan taakseen ja saattaa jäädä vinoonkin, mutta tarjoaa kyllä oikeaa suuntaa, kun vaan odotan. Targetilla tuo suunta olisi helppo korjata, mutta koska Nipsun kanssa lelun häivyttäminen on ollut niin vaikeaa, olen päättänyt kokeilla näin. Ehkä kohta voisi lisätä kontaktin jälkeen vaikka putken, ja suunnata fokusta eteenpäin sillä. Tai sitten apuohjaaja voisi palkata. Nyt minä joudun heittämään lelun, mikä ei ole paras juttu.

Luu pysyi kontaktilla hyvin, vaikka kävelin ympäriinsä. Steppaaminenkin alkaa ehkä vähän vähentyä ;) Kovasti se tarjoaa uutta asentoa, jos en heti kehu, mutta kehumisen jälkeen pysyy paikallaan. Pari kertaa leikittiin myös repimisleikkiä kontaktilla, sekin sujui hyvin.