Joanna Hewelt oli Suomessa käymässä ja saimme hänet kouluttamaan meitä maanantaina tokovalkun vuorolla :) Kesällä en Joannan koulutuksessa ollut, mutta hänellä oli ollut paljon uusia, vähän "erilaisia" treeni-ideoita. Luun vuoro oli vikana ja arvoin vielä pitkään, että minkä liikkeen otan aiheeksi. Aina sama juttu näissä koulutuksissa! :D

Päädyin viime hetkellä kaukoihin, joihin haluaisin enemmän asennetta nyt, kun tekniikka alkaa pysyä aika hyvin kasassa. Joanna sanoi, että hänellä on ihan sama ongelma ja hän oli alkanut työstää sitä opettemalla koiraa tekemään kaikki vaihdot pompulla. Projekti oli hänellä itselläänkin kesken. Apuna hän käytti matalaa hyppyrimaa (ensin matalaa, sitten ihan maassa olevaa). Ei alettu nyt tehdä tätä, jäin miettimään ideaa. Voisin tehdä tätä ehkä semmoisena lisäbuustina, mutta en usko, että vaihdan hyppyä varsinaisesti kriteeriksi. Kuulostaa tällä hetkellä niin pitkältä tieltä, koska uudet kriteerit tarkoittavat lisää vaatimista ja voivat taas osaltaan tuoda kaukoihin väärää fiilistä. Mutta jos treenaan pomppuja ja vahvistan niitä vaatimatta, niin siitä ei varmasti ole haittaakaan.

Otin sitten toiseksi ongelmaksi ne iänikuiset ohjatun nostot :D Yritin lyhyesti selittää, mitä ollaan kokeiltu. Joanna sanoi, että he käyttävät yleensä keppiä tms. esteenä (ei niin näkyvä). Toinen ajatus oli ohjaajan poistuminen lähetyspaikalta koiran noutaessa, jotta sen ajatus ei olisi vain kapulassa, vaan myös ohjaajassa. Pieni huolestuneisuus ei olisi haitaksi. Tätä kokeiltiinkin. Menin väliaidan taakse piiloon ja se jopa sai Luun vähän hämilleen. Melkein tosin päätyi palauttamaan kapulan Katille, kun minua ei näkynyt, ja Kati oli niinku toisiksi tutuin ;) Kuulemma ainakin joku nosto oli vähän parempi, mutta jollain oli mennyt melkein seinää päin. Tätä kokeillaan kyllä, niin kauan kun keksin eri variaatioita. Luultavasti Luu nimittäin hoksaa jutun tosi nopeasti, eikä ole enää lainkaan huolissaan minun häviämisestäni.

Jäimme lopuksi vielä hetkeksi tekemään omia juttuja. Luu teki taas muutaman eteenmenon kentän laidoille ripotelluille leluille. Lisäksi luoksetulon osia, loppua ja pysähdyksiä ihan lähellä peruutellen. Ruutuunkin se sai mennä paristi, jäi ehkä vähän eteen. Ruudussa oli yksi kapula, oisko sitä väistänyt.