Tänään tokoiltiin valkkuryhmän kanssa uudessa paikassa Viinikanpuistossa. Tai sitten Viinikanpuiston viereisessä puistossa... Siellä Nekalan kulmilla eniveis ;) Oltiin aika tehokkaita. Jaettiin vähän porukkaa ja kahdessa tunnissa oltiin tehty loppulenkkikin! Luu ei kyllä tehnyt mitään, joten miten sen ajankäytön nyt sitten ottaa...

Tai no tehtiinhän me paikallaolot heti alkuun, ja niissä ei mitään moitittavaa. Tehtiin myös niitä maahanmenoja ja nousuja ringissä. Nyt maahanmenot oli ok, mutta sitten Luu ei enää pystynyt nousemaan ylös.

Meidän oli tarkoitus tehdä kisamainen setti, kaukot, tunnari, luoksetulo, idari ja ruutuunmeno. Oltiin ekoja ja otin Luun kehään aika kylmiltään. Sain sen kaukojen aloituspaikkaan ihan kivasti, vaikka se kyyläili kovasti ja kyttäsi vieressä treenaavia. Silmät vaan meni hedelmäpeliä ja koira oli tosi huonossa moodissa. Kaukoissa ei päästy alkua pidemmälle, kun Luu iski joka kerta alun maahanmenossa pään maahan. Ja sitähän se ei saa tehdä. Kävin välillä pois kehästä ja yritin aloittaa uudestaan, mutta ei. Lopulta se ei mennyt maahan ollenkaan. Tuossa tilassa oli ihan turha yrittää saada mitään hyvänmielen kisatreeniä aikaiseksi, joten Luu lähti autoon odottelemaan uutta vuoroa muiden jälkeen.

Hyvissä ajoin ennen uutta yritystä hain sen "kehän" viereen ja riekutin ihan kunnolla narulelulla. Tehtiin normi virittelyjuttuja, temppuja, parin askeleen seuraamista, jääviä ja kaukoja. Luu oli hyvän ja rennon tuntuinen, ehkä turhankin riehakas, mutta haluan vireen mieluummin nyt epätarkaksi kuin koomailevaksi. Sitten käveltiin yhdessä kehään ja sain sen jopa ottamaan kontaktia (mistä kehuin). Vaan ihan sama homma, kaukojen alussa pää maahan... Sain sen kuitenkin korjaamaan helposti ja toisella yrityksellä päästiin tekemään. Piti tehdä eka nousu kaukaa ja loput läheltä. Nousi istumaan tosi paskasti, ekalla jäi jopa vajaaksi. Otin istumista monta kertaa uudestaan, mutta ei tehnyt kertaakaan kunnolla. No, pari muuta vaihtoa siihen lisäksi ja sitten loppu, jossa ennakoi sivullenousun. Sitten tunnari. En nähnyt kapuloita nurmikosta ollenkaan, eikä liikkuri sanonut mitään, että Luu nosti väärän. Se sai siis tuoda väärän luovutukseen asti. Ei ollut kuulemma oman lähelläkään. Tässä vaiheessa nousi savu niin korvista, että en keksinyt mitään parempaa ratkaisua kuin taluttaa koira pannasta kentän reunalle ja lopettaa treenit siihen.

Oishan se kiva lopettaa treenit johonkin onnistumiseen, mutta kun sekä koiran että ohjaajan mielentilat ovat aivan päin mäntyä, ihan turha alkaa yrittää. Loppulenkki oli ihan yhtä stressaavaa. Hihnassa ei osannut käyttäytyä ollenkaan (no, tähän lienee viikonlopun mummula-vierailulla osuutensa) ja vapaana ravaamisesta sai vääntää ihan tosissaan. Jotenkin tosi hankala ilta kaiken kaikkiaan.

Tein treenien lopuksi Tuitun kanssa vähän merkkiä. Se menee sinne ihanalla vauhdilla, ei paljon aijaile ;) Pysähdys ei vaan toimi, kun merkki on opetettu kiertämällä :D Tehtiin myös Svanten ja Tuitun kanssa tandem-seuruuta. Ne on niin liikkiksiä, pakko ottaa joskus videolle. Tuitulla meinasi käännökset valua, kun piti varoa Svantea, mutta perusasennot se korjasi hienosti suoriksi Svanten viereen :)