Tänään Nipsu pääsi siis heti toisiin treeneihin, huisia! Pekka oli koutsausvuorossa ja teemana oli vauhti. Tehtiin kolmea helpohkoa pätkää, joissa Pekka kellotti lähinnä alku- ja loppusuoria.

Eka rata alkoi hyppy-pituus-putki -suoralla. Tein ensin vastaanottamalla ja sitten ottamalla vain pienen etumatkan. Jälkimmäinen oli n. kymmenyksen nopeampi, eli vedätyksellä sai vähän lisää. Toki Nipsu saattoi muutenkin mennä toisella kertaa lujempaa, joten näitä pitäisi kellotella useammin, että saisi varmempaa tietoa. Kahden hypyn loppusuoran keppien jälkeen tein ensin reilusti vedättämällä ja sitten lähtemällä kepeiltä yhtä matkaa ja lähettämällä. Palkka veti maalissa, mutta tässäkin se vedätys oli muistaakseni nopeampi. Kokonaisuudessaan tämä pätkä meni hyvin, tehtiin se kaksi kertaa nollana.

Toisen radan alussa käännyttiin kahden hypyn jälkeen tiukahkosti putkeen. Tein ekalla ihmisnuolen kakkoselle, ja kahdella seuraavalla vastaanotin kauempaa. Alkusuora nopeutui joka kerralla, eli tässä tapauksessa ei kannattanut suotta jarrutella. Tilaa oli sen verran, että koira mahtui kääntymään tehokkaasti muutenkin, kunhan suunnan vaan ennakoi.

Tällä radalla oli jotain muutakin säätöä. Nipsu esimerkiksi sinkosi yhtäkkiä keppien jälkeen alkusuoralle ja siitä loppusuoran päähän lelulleen... Ihan hyvä irtoaminen koiralta, joka ei irtoa.

Kolmannella pätkällä olikin sitten jo jotain ohjauksellista ongelmaa. Alussa käännyttiin hypyn ja pituuden jälkeen putkeen, ja tätä kurvia en saanut kummallakaan kerralla hyväksi. Ensimmäinen tuntui valuvan paljon enemmän, mutta oli yllättäen nopeampi. Eka yritys meni muutenkin aika läskiksi, alkoi jo naurattaakin. Ainut virhe taisi tulla kuitenkin vain takaakierto-saksalaisesta, johon en saanut Nipsua tulemaan. Toisella kertaa tein sen vaan päällejuoksuna, mutta edelleen se valui.