Meirän hallilla Maijun ja Katin (joka tuli tuuraamaan Miinua ja Annukkaa) kanssa. Tehtiin noin vartin kierrokset, sitten hetki yhtäaikaista häröilyä ja lopuksi paikallaolot.

Luu oli eka. Naapurikentällä aksattiin vielä ja sieltä kuuluva käskytys ja terrierimetelöinti yhdistettynä siihen, että aloitettiin aika suorilta, aiheuttivat vissiin sen, että Luu ei ollut todellakaan parhaassa mahdollisessa moodissa. Tehtiin kisamainen seuraaminen ja se tuntui kyllä aika kamalalta. Ei edistänyt eikä painanut mitenkään hulluna, mutta heilui ja venkoili. Kati sanoi, että roikotti päätään käännöksissä ja liikkeellelähdöissä. Tähän ei nyt paneuduttu enempää, mutta tarkoitus oli tehdä seuraamista uudestaan sitten vielä lopuksi.

Seuraavaksi luoksetulo liikkuroituna, palkka seisomisesta. Tehtiin tätä siis ensimmäistä kertaa kisamaisella alulla ja niin, että mun piti stopata tiettyyn paikkaan (kahden merkin väliin). Otti pari pientä tasaavaa askelta, mutta löi kyllä liinat kiinni ihan kivasti mun käskystä.

Kapulan nostoja, näissä myös liikkurointi. Aluksi pari niin, että vein kapulan. Nämä hyvin. Sitten heitin kapulan ja Kati kävi korjaamassa sen parempaan asentoon. Näissä tulikin sitten uusi ongelma, jippii. Luu hyökkäsi kapulaan niin, että otti laipasta kiinni. Sama toistui uudella yrityksellä. Seuraavaksi yksi taas niin, että vein kapulan, se ok. Sitten niin, että heitin, mutta kävin itse korjaamassa. Tämän ehdin jo palkatakin, mutta huomasin samalla, ettei se ote ihan priima ollutkaan, vaan Luu piti kapulaa ikään kuin laipan ja keskiosan puolivälistä. Ehkä mä raahaan itseni ensimmäiseksi sinne kapulaostoksille ja katsotaan sitten, tuliko tästä oikea ongelma. Tuo epämääräiseksi järsitty malli ei ehkä ole paras mahdollinen...

Vielä muutama kaukojen vaihto Katin ja Maijun edessä. Vapaamuotoisesti peruuttelujen kautta. Näin tekee kyllä pääosin hyvällä tekniikalla ja asenteella. Vähän vilkuili häiriöitä, mutta pysyi kuitenkin kuulolla.

Ellin ja Inton treenattua tehtiin vielä yhtäaikaisesti. Luun kanssa ensin sitä seuraamista. Kati teki Inton kanssa idaria (tai mikäsenytnykyäänonkaan) ja Luukin teki hienon liikkeestä platzin... istumisen se jäi seisomaan, kun ei piru vielä osaa istua liikkeestä ;) No, Kati huuteli platzia sitten vielä vähän lisää ja päästiin lopulta ohi ihan neljällä tassulla seuraten ;) Muuten nämä seuraamispätkät tuntuivat paljon alkutreeniä paremmalta.

Tehtiin vielä niitä kaukojen alkuja. Kyllä nekin siitä ehkä parempaan menevät :) Päähommasta ainakin tuntuu olevan joku käsitys. Ilman apuja maastoutuu vielä maa-käskyllä, mutta kun sanon "kaukoja", nostaa aika hyvin pään ylös. Tein taas ekoja vaihtoja, lähinnä kurreja. Nousi joka kerta, vaikka oli välillä korvat ihan takana kuuntelemassa muiden touhuja.

Tuittukin ehti vähän harrastaa. Tehtiin pieni pätkä seuraamista. Sitten yritettiin tehdä Tuitun ja Svanten kanssa tandem-luoksetuloa, mutta kaverit ei oikein tajunneet. Tuittu ei lähtenyt tulemaan luokse ja Svante tuli stopit läpi :D Keskimäärin siis ihan hyvin. Kaukojakin koitettiin tehdä vierekkäin, mutta Svante lähti taas tekemään luoksetuloa. Tuittu sen sijaan teki ihan perushyvät vaihdot. Tandem-agility sujuu ehkä vähän tandem-tokoa paremmin :)

Tuittu teki myös tunnarin. Lähti haahuilemaan jo viedessäni kapuloita, eikä meinannut millään lähteä etsimään. Kun jotenkin sai itsensä väännettyä kapuloille asti, poimi kyllä oman ihan suvereenisti rivistöstä. Palauttamisen kanssa piti sitten taas arpoa, että viittiskö nyt kumminkaan. On se kyllä.

Paikallaoloista ensin lyhyt istuminen. Tuittukin päätti osallistua ihan omatoimisesti, jäämällä istumaan keskelle kenttää naama muihin koiriin päin. Oli vähän koomisen näköinen. Tuittu meni kyllä maahan kesken kaiken. Luu pysyi istumassa ihan moitteetta. Tuitun lisäksi häiriötä tuli Ellistä, joka meni pari kertaa maihin ja lähti huitelemaankin.

Makuuseen laitoin sitten Tuitun ihan oikeastikin, tosin paikka oli vähän epämääräinen. Into ja Elli makasivat siististi suorassa ja mun koirat ihme sekamelskassa. Luu nyt jää aina vinoon ja Tuittu makasi sen vieressä poikittain. Kaikki pysyivät kuitenkin hyvin. Luu oli ihan ilman nameja! Lopussa nosti pään Katin nostokäskystä. Käskin vaan takaisin maahan. Nousi sitten omalla vuorolla ihan hyvin.