Treenitaukoa pukkaa.

Nipsu alkoi yskiä lauantai-iltana. Tuittu ja Luu olivat olleet Nipsun kanssa tekemisissä viimeksi edellisenä viikonloppuna, ja vaikka niistä kumpikaan ei oireillut, päätiin jäädä varmuuden vuoksi pois vielä maanantainkin valkkuryhmän tokoista. Ja hyvä niin, sillä tiistaina Luu alkoi yskiä. Ne painivat aamulla Tuitun kanssa (!) ja Luu kakoi muutaman kerran. Kennelyskähysteriastani huolimatta olin varma, että se sai vaan karvoja kurkkuun, koska kakominen alkoi ja loppui niin nopeasti. Päivällä ei mitään, mutta illalla sisätokoillessa sama toistui namia syödessä. Tässä vaiheessa olin jo varma, koska ei voi olla sattumaa, että koira vetää samana päivänä väärään kurkkuun karvoja ja juustoa. Yöllä havahduin muutamaan köhimiseen ja aamulla Luu yski enemmänkin. Nyt se nukkuu rauhallisena.

Kaksi vuotta sitten Tuittu säästyi tartunnalta, vaikka Luu oireili melkein kaksi viikkoa. Nyt toivotaan sormet ristissä samaa. Parhaimmassakin tapauksessa treenit ovat siis jäissä seuraavat reilun pari viikkoa. JOS Luu selviää noin lievillä oireilla ja JOS yskiminen loppuu muutamassa päivässä ja JOS ensi viikolla on lauhempaa, päästään EHKÄ ulos tokoilemaan. Sitä odotellessa tehdään sisällä pikkujuttuja ja kerätään energiaa.

Huomenna lähden kaiken lisäksi muutamaksi päiväksi työreissuun, ja yskä hiukan hämmentää koiranhoitokuvioita. Nipsun yskiessä mun piti viedä koirat ensin Katille, mutta nyt Luunkin yskiessä ne saavatkin mennä Nipsulan sairastuvalle. Onneksi on vaihtoehtoja :)