Pakkanen pysyi siedettävissä lukemissa, yskäkaranteeni loppui, eikä ilmennyt muitakaan esteitä, joten päästiin taas pitkästä aikaa valmennusryhmän treeneihin. Päivi tarjoili rääkkiä ja kakkua, todellakin edellä mainitussa järjestyksessä... Mukana oli siis Nellin herkullinen serti-kakku, mutta jos emme selviäisi haasteesta, kakku lähtisi takaisin Päivin mukaan :D Haaste oli joukkuekisa, jossa viidestä koirasta vähintään kahden piti selvittää rata nollalla.

Rataantutustumisaikaa saimme 10 min, mutta sitä sai käyttää vain yksi joukkueen jäsen kerrallaan. Teimme hienon plaanin, että kiersimme rataa vuorotellen yksi kerrallaan, mutta aika meni yllättävän nopeaan. Olin vuorossa viimeisenä ja kierrettyäni ensimmäinen kierroksen tosi pikaisesti (koska aikaa oli mennyt jo yli puolet), ehdin toisella kierroksella vasta esteelle nro 7.

Rata oli ihan riittävän haastava, kuulemma vain hieman sovellettu versio MM-kisoista. Nasu aloitti hyllyllä, mutta Tommi kankesi Satiaisen kanssa taistelunollan. Lordi ja Viggo sortuivat myös virheisiin, joten kakku jäi Tuitun vastuulle. Kunnon painetta, jee! En saanut Tuittua oikein vireeseen ja se oli tosi hidas. Kakun kannalta se oli tietty hyvä juttu, koska tuommoisen veti oikeille esteille vaikka väkisin. Kuten todella läheltä putken väärää päätä sinne oikeaan... ;) Nolla siis tehtiin ja päästiin herkuttelemaan! :)

Mahat täynnä kakkua ja keksejä päästiin sitten vielä treenaamaan samaista pätkää. Tehtiin Tuitun kanssa vielä toinen nolla, mutta edelleen vähän jähmeästi. Hinkattiin vähän vain yhtä takaakiertokohtaa, jonka tein ensin lyhyempää reittiä kierrättämällä. Kokeiltiin siihen sitten toista reittiä ensin back-lapilla, joka ei kyllä oikein luonnistunut, ja sitten jollain pakkovalssi-jaakotus-kuviolla (jolle saattaa olla joku nimikin...?). Veikkaan, että normaalitilanteessa pyöritys olisi voinut olla nopeampi, mutta nyt se hidasti Tuittua entisestään, joten jälkimmäisellä versiolla vauhti pysyi paremmin yllä.

Kivat treenit, vaikka omaan suoritukseemme en ollutkaan tyytyväinen. Toivottavasti Tuitulla oli nyt vain huono päivä, eikä se ole mennyt totaalijumiin. Pakkastreenejä en kyllä haluaisi enää harrastaa. Nyt pakkasta oli n. 8 astetta ja Tuittu oli tosi vaikea saada pysymään lämpimänä.