Nyt ei saa aikaiseksi päivittää... Ihan kamalasti ei olla kyllä saatu aikaiseksi treenatakaan. Luu piti melkein kesäkuun loppuun totaalista tokotaukoa ja senkin jälkeen on treenattu maltillisesti. Syy on tokoillut vähän usemmin ja molemmat ovat aksailleet.

19.6. Syy pääsi valkkutokoihin. Se oli kuitenkin ilmeisesti tosi väsynyt viikonlopun Tarmo-lomastaan, eikä jaksanut keskittyä oikein mihinkään.

20.6. oli Syyn toinen aksan ryhmäpaikkakerta. Nyt oltiin ulkona ja jännitin, miten se pysyy siellä pöksyissään. Hyvin pysyi, mutta sitten vastasi kyllä naapurinkentältä huutamaan tulleelle koiralle... Onneksi aita piti molemmat omilla puolillaan ja tilanne meni nopeasti ohi. (Ja molemmat koirat ovat toki ihan ystävällisiä, että ei siinä sinänsä mitään katastrofin aineksia ollut, luultavasti olisivat alkaneet leikkiä :D ) Kiva huomata, että Syy pystyi tuon jälkeenkin keskittymään ihan hyvin, eikä jäänyt yhtään kyttäilemään :)

Ratatreenikin sujui kivasti. Jätettiin kaikki uudet jutut kokeilematta ja tehtiin vaan Syylle jo tuttuja juttuja. Loppusuoraa suorasta putkesta piti palkkailla, mutta siinäkin oli jotain ajatusta mukana.

Juhannuksena treenattiin jopa kolmena päivänä peräkkäin.

Lauantaina käytiin Katin kanssa aksaamassa. Tarmo teki juoksu-aata pumppereilla, joten kokeilin samaa molempien kanssa. Syyn aan jätän kyllä luultavasti vielä hautumaan, mutta oli varmaan ihan hyvä päästä kokeilemaan madallettua aata. Luulle löytyi juoksurytmiä yllättävänkin helposti. Houkuttaisi kyllä opettaa sille vielä juoksu-aa, mutta ei vaan ehdi / saa aikaiseksi treenata tarpeeksi :/ Luu teki lisäksi muutaman puomin kontaktin ja Syy mattoa puomin matalalla alastulolla, takaakiertoja ja rengasta. Päällejuoksut on sille vielä ihan hepreaa, joten palkattiin vaan rimaa takaakierron jälkeen ihan pienellä ohjaajan liikkeellä.

WP_20170624_13_32_01_Pro.jpg

Sunnuntaina meillä oli E-pentutreffit Järvenpäässä. Pekka oli lupautunut kouluttamaankin teinikoiria :) Saatiinkin paljon hyviä vinkkejä ja ajateltavaa. Ja jotain Syy pystyi tekemäänkin, vaikka paikka oli aika haastava! Treenattiin vähän kisamaisia juttuja, kehäänmenoja ja pientä kokonaisuustreeniä luoksetulolla. Lisäksi katsottiin jääviä (jotka oli epätasaisella nurmikolla aika huonoja!) ja ruutua.

WP_20170625_19_00_54_Pro%201.jpg

Lopuksi isot koirat treenasivat yhtäaikaa. Luukin pääsi tekemään jotain, kaukoja, luoksetuloa matolla, ohjattua huonosti näkyvillä kapuloilla ja tunnaria. Luu myös osallistui siskonsa treeniin sillä seurauksella, että mäjäyttivät aika lahjakkaasti yhteen, kun Luu sai päähänsä tavoitella samaa lelua :/ Tilanne päättyi siihen, että äitikoira näki tilaisuutensa ja vei lelun :D Molemmat vaikuttivat onneksi selvinneen ilman suurempia vammoja. Luullakin oli sattumoisin hieronta seuraavana päivänä. En osannut kyllä yhtään varoa, koska se on _aina_ pitänyt sellaisen turvavälin, vaikka kyttäisikin jonkun treenejä. Ehkä sille oli jäänyt pääsiäistreeneistä niin vahva mielikuva, että Mari treenaa hänen kanssaan :p

26.6. treenasin Nipsun ja Syyn kanssa ensin aksajuttuja ja sitten Syyn kanssa tokoa valkkulaisten kanssa. Nipsu taisi keskittyä puomiin, jota tehtiin myös ratapätkien osana. Syy teki vain mattotreeniä puomilla.

Tokossa tehtiin näköjään kehäänmenoa, hyppyä, seuraamista, kaukoja, jääviä, pitoa ja paikallaoloa. Ei muistikuvia, mutta nyt jaksoi tsempata vähän paremmin.

27.6. Nipsu ja Luu kävivät Hannalla hieronnassa. Myös Syy sai siinä siivellä loppuviikon treenilepoa.