Sunnuntaina Timo Liuhto oli kouluttamassa valkkuryhmää. Sain paikan Nipsun lisäksi Luullekin. Rata oli hyppis, aika vauhdikas ja livenä helpompi kuin alunperin paperilla näytti. Treenasin molempien kanssa Timon ehdottamia ohjauksia, kun oli kivasti semmoisia mulle/meille vaikeampia juttuja.

Nipe meni ensin. Ei oikein toiminut ihmisnuoli okserilla. Timokin oli sitä mieltä, että niitä pitäisi ehkä ihan treenata :D Nipsu on päässyt vähän lipsahtamaan tuollaiseksi este- ja itsevarmuuden kasvamisen myötä... Ennenhän se kääntyi lähes ilmaiseksi, nyt joutuu tekemään ihan kunnolla töitä.

Flippi oli vaikea. Jäin jumittamaan valssiin ja olin myöhässä. En kyllä ole koskaan hallinnut tätä. Toinen lähes yhtä epämukavuusohjaus on se twisti, jota jouduttiin myös tekemään. Ja sitten vielä vippaus. Kiva, kun päästiin treenaamaan :)

Muuten sujui ihan kivasti. Timo kommentoi heti ensimmäisen pätkän jälkeen, että Nipsu on tosi estehakuinen ja lukee hyvin rataa. Hauska kuulla tuommoinen kouluttajalta, joka ei ole sitä ennen nähnyt, eikä tiedä sen vähemmän estahakuista historiaa :)

Nipsun treenit

Sitten Luun kanssa saman ihmisnuolen kimppuun :D Olin taas ärsyttävä koulutettava ja selitin, miten se ei nyt oikein vaan jarruta. Tehtiin kuitenkin muutama kerta ja kokeiltiin verkkoa apuna. Sitä ei ollakaan ennen käytetty. Joitain muitakin ajatuksia sain ja sitten mentiin rataa eteenpäin.

Samat ohjaukset oli haastavia Luunkin kanssa, mutta esim. twistissä ei tippunut rima, vaikka olinkin vähän myöhässä! Vähän hiottiin vekkiä okserille ja sen jälkeistä linjaamista. Ja aika paljon renkaan jälkeistä valssihyppyä. Tähän Luu tuli vaan liian lujaa ja lennätti rimaa. Mun piti tehdä vaan rytmitys jaloilla, kun Luu laskeutuu renkaalta, törkätä ja valssata valmiiksi ennen hyppyä. Eli siinä yhden laukan aikana... ;) Saatiin tämä kuitenkin paljon paremmaksi, en olisi heti uskonutkaan!

Vippausta ehdittiin koittaa enää nopeasti, mutta se on kyllä niitä ohjauksia, joita Luun kanssa kannattaa käyttää. Pitäisi tajuta treenata sitä paljon erilaisiin kohtiin, esim. tuossa se ei tullut mulle itselleni mieleenkään.

Treeniaika oli vajaa 20 min. Tehtiin Luun kanssa kahdessa osassa, mikä oli erittäin hyvä. Se ei väsynyt liikaa ja molempien mielentila pysyi hyvänä. Rimojakaan ei tullut montaa.

Luun treenit