Parin viikon tauon jälkeen päästiin Nipen kanssa taas valkkuryhmän treeneihin. Jäi tällä kertaa parempi mieli :) Teemana oli rääkki ja treenit veti Petri. Ratana oli 25 esteen pätkä jostain Oreniuksen treeneistä. Tehtiin sitä kahdessa osassa ja välissä testattiin ohjaajien nopeutta ja ketteryyttä.

Ensimmäinen pätkä putkelle 13 piti olla helpompi, mutta oli meille kyllä vaikeampi. Kakkoselle tein niistopersjätön/sylivekkijaakotuksen(/mikänytolikaan), jota piti säätää. Hypyn vieressä oli putki, jonne Nipsukin ensin ampui. Kun sain sen hypylle, se kääntyi ensin väärään suuntaan. Kun saatiin ohjaus just eikä melkein kohdilleen, käännös oli ihan super.

Keppien avokulmaa Nipsu ei "osannut" ensin hakea. Kun se sinne sitten kerran päätyi, sen jälkeen pystyin lähettämään kaukaa ja leijeröimään pussin keppien vieressä. Aalle keppien jälkeen piti taas oikeasti ohjata, muuten Nipsu tuli mun liikkeen mukana ohi. Aalta mentiin poispäinkäännöksellä aan alla olevaan putkeen. Se onnistui yllättävän hyvin.

Loppupätkässä ei ollutkaan mitään ihmeellistä. Sitten koirat pistettiin huilimaan ja ohjaajat joutuivat juoksemaan. Petri oli rakentanut ketteryysradan, jossa piti kääntyä, kiertää ja peruuttaa. Mentiin kaksi kierrosta, eka vajaalla teholla ja toinen täysiä. Paransin aikaani jonkun pari sekuntia. Oli kyllä vaikea tehdä nopeita käännöksiä, vaikka niihin pystyi valmistautumaan. Että ei ole kovin helppo se koirankaan osa! Niillä on toki neljä tassua, joilla saa vähän paremman tasapainon ;)

Sitten toiselle lajitreenikierrokselle :) Loppupätkä olikin meille ihan piece of cake, ihanaa vaihtelua! Tehtiin se kaksi kertaa nollana läpi, eikä hinkattu sen enempää. Ekalla tosin Nipsu kiersi yhden hypyn eri kautta kuin olin suunnitellut, mutta olisi kuulemma mennyt ihan täydestä, jos en olisi paljastanut. Toisella kertaa ehdin sitten ohjaukseen vähän paremmin ja mentiin niin kuin pitikin. Kivaa!