Tiistaina oli meidän vuoro rallytehon treeneissä. Teemana oli rata. Muokkasin mestarin rataa muutamann kyltin osalta, niin sain siitä suunnilleen Syylle sopivan. Ei silti ihan selvitty kaikesta :D Oikealla seuraaminen sujuu kyllä radallakin ihan hyvin, ainoastaan spiraalin käännöksessä ois vaihtanut selän takana puolta. Treenilistalle menivät erityisesti kaikki paikalla käännökset yms. nysväykset, niitä ollaankin tehty tosi vähän. Ja sitten ihan ylläripyllärinä Syyn vei houkutuksen tuoksu! :D Eikä edes houkutusta kierrettäessä, vaan radan toisessa päässä, kun ilmeisesti ilmastoinnin iltavirta toi sieltä sopivasti hajua, kun radassa oli vielä samaan aikaan joku vaikea kohta... Tätäkin ehkä siis pitäisi treenata joskus. Vaikea vaan järjestää sopiva tilanne, koska sitä houkutusnamikippoa kiertäessä Syyllä ei edes kontakti tippunut.

Rallya ennen oltiin tokoiltu puolisen tuntia, mutta ei se ihan vielä riittävästi laskenut kierroksia :p

Illalla käytiin tekemässä pieni juoksulenkki. Taitoin nilkkani, ja vaikka se ei heti tuntunut erityisen pahalta, niin myöhemmin illalla siihen iski ihan jäätävä kipu ja pelkäsin jo, että siellä onkin jotain rikki. Onneksi nilkka alkoi heti seuraavana päivänä parantua päivä päivältä, joten taisi olla vain venähdys, joka jostain syystä otti pienen levon jälkeisestä liikkeellelähdöstä itseensä. Keskiviikon aksatreenit oli kuitenkin pakko jättää väliin, kun kävelykin oli vielä hankalahkoa.

Torstaina kävely sujui jo lähes normaalisti, joten käytiin tietty treenaamassa! Tehtiin tokoa ja pääasiassa kävelyaksaa, tosin uskaltauduin ottamaan muutaman hölkkäaskeleenkin. Tein pätkiä omasta eskariradastani ja Syy oli aika hyvä! Tuli treenattua pussiakin ;)

20210513_171415.jpg

Perjantaina kerättiin voimia viikonlopun kisareissuihin.

Lauantaina suunnattiin Jonnan ja Jorman kanssa Janakkalaan Markon radoille. Olikin superkivat, vauhdikkaat, radat! Hyppäri meni aika plörinäksi. En jotenkin osannut itsekään liikkua ja olin väärissä paikoissa (=myöhässä). Syy tiputti pari rimaa, ei osannut mennä pujotteluun, irtosi väärään suuntaan ja sitten ei irronnut.

Aksaradan alussa Syy kääntyi jostain syystä ekan hypyn väärään suuntaan ja tuli putki-puomi-erotteluun hankalasta kulmasta. Putkeen meni korjauksellakin ja otettiin kolmas yritys pysähdyksistä. Siitä päästiin jatkamaan ja huonon puomin jälkeen tehtiin ihan hyvä rata! Lopussa jäi yksi takaakierto tekemättä, mutta muuten puhtaasti. Ja tää tuntui jo aika kivalta menolta. Vähän Syy kyseli takaaleikkauksissa, mutta meni kuitenkin. Ja pysähtyi keinulle ihan odottamaan lupaa! :o

20210515_140347.jpg

Sunnuntaina pysyttiin kotikulmilla ja juostiin kaksi starttia Takkujen kisoissa.

Hyppäri lähti ihan kivasti, mutta sitten kepeillä tuli virhe ja sen jälkeen Syy alkoi takuta ihan huolella, huusi vaan. Se ei irronnut edes putkiin ja loppusuorakin edettiin kävelyvauhtia. Kieltoja pyörimistä ja jarrutteluista ei tullut, joten keppivirheestä ja yhdestä rimasta kertyneellä kympillä voitettiin tämä kovatasoinen kolmen koirakon luokka :D

Takut1605E.jpg

Agiratakin oli kovin tahmaista etenemistä, mutta paljon parempi kuitenkin! Kepitkin onnistui ja keinulle Syy pysähtyi taas! Puomia en itse nähnyt, mutta ei ainakaan virhettä tullut. Aata Syy ei tajunnut, kun olin itse edellä kutsumassa. Siitä kaksi kieltoa ja lisäksi yksi rima, tuloksella 15 toinen voitto :D

Takut1605D.jpg

20210516_144906.jpg

Lämpimän kisapäivän päätteeksi Syy pääsi kastamaan talviturkin. Omalle nilkallekin teki hyvää liota hetki kylmässä järvessä, sen verran se otti itseensä viikonlopun juoksenteluista.