Se oli ensimmäinen otsikko, joka osui Aamulehdestä silmiin, kun olin asettunut aamupalani kanssa pöydän ääreen. Soitin heti Lealle, että saatan vähän myöhästyä. Niin myöhästyi Leakin :D Maiju oli sentäs ajoissa. Ja olin mäkin lopulta jopa niin hyvin, että ehdittiin tehdä jopa pieni lämppälenkki.

Luun treeniohjelmassa oli vaan aksajuttuja. Tokon suhteen on tällä viikolla laiskoteltu ja treenattu vain kahtena päivänä. Eilenkään ei tehty mitään!

Alkuun hyppytekniikkaa. Kiitos Miinulle, jonka jäljiltä saimme valmiiksi rakennetun perussarjan :) Luu teki ensin etäisyyden arviointia niin, että vika väli vaihteli 15-13-11-13-15 jalassa. Tuo 15 jalkaa on semmoinen, jossa Luu joskus ottaa välilaukan ja joskus ei. Nyt ei ottanut missään. Tässä tuli aluksi erikoinen ongelma, sillä Luu kiersi viimeisen esteen! Rima oli ensin 40 cm, mutta laskin sen 35 senttiin. Vaikka onhan Luu 40-senttistäkin mennyt. Kiersi kuitenkin myös toisen kerran. Sitten menin itse loppuun lelun kanssa, jolloin vihdoin ymmärsi tulla suoraan. Ihme homma. Tein sitten kaikki toistot niin, että olin lopussa.

Tämän jälkeen perussarjaa kuudella hypyllä. Yritin taas varovasti lisätä omaa liikettä, mutta ei se vaan onnistu. Ei tarvitse ottaa kuin askel Luun perään, niin se kiihdyttää ja roiskaisee kaksi vikaa samalla loikalla. Pystyy kyllä korjaamaan sitten, kun pysyn paikallani.

Laatikkoa tehtiin tänään ensimmäistä kertaa puomilla. Pelkällä maassa olevalla ylösmenolla siis. Ihan hyvin onnistui. Ekassa setissä annoin mennä suoraan, tokassa tehtiin siivekkeenkierron kautta vähän vauhdikkaammin. Kivasti se kuumuu tästäkin... Kerran tuli hammastakin meikäläisen etureiteen.

Laatikkotreeniä

Sitten treenattiin samantapaista aloitusta kuin mm. torstain treeneissä, eli jarruttamista ja kääntöä kahdella rinnakkaisella hypyllä. Nyt Luu oli ihan kilttinä. Palkkailin jarruttamisesta ja pari kertaa päästin jatkamaan. Samalla harjoiteltiin lähdössä pysymistä, kun Luu tahtoi vähän ennakoida. Istutin sitä sitten lähdössä ja hytkyin, huokailin, puhaltelin ja huutelin mm. tulppaania. Kerran lähti tu-tavusta, mutta sen jälkeen skarppasi.

Keppejäkin mentiin muutama kerta. Loivia kulmia, putken kautta ja omaa liikettä varioiden. Lelu edessä sekä lelu kädessä. Lelu edessä voin juosta vaikka toiselle puolen hallia, lelu kädessä en vielä kokeillut. Aloituksissa putken kautta tuli jotain virheitä, ei malta vielä keskittyä kunnolla, kun vauhti kasvaa.

Tuittu höntsäili lopussa seuraamista, puomia, keppejä ja juoksentelua putkilla ja rimattomilla hypyillä.