Kyllä aamulla vähän mietitytti, että pitikö näihinkin kisoihin sitten ilmoittautua... Takana kaksi aamuyöhön valvomista ja raskas päivä Messarissa. Pää jäässä ja kroppa jumissa. Vaan ei siinä muuta kuin Corolla täyteen koiria ja kohti Hyvinkäätä.

Tuomarina oli Leena Rantamäki-Lahtinen. Suht tyypillistä settiä, helpot profiilit muutamilla inhottavilla linjauksilla. Ei sentään yhtään takaakiertoa koko kentän mittaisen suoran jälkeen :)

Eka agirata oli helpoin. Alussa putken kauempaan päähän vienti ja pakkovalssi hypylle, sen jälkeen tosi helppoa. Olin itse aivan koomassa, tuntui ettei kroppa liiku eikä ajatus kulje. Olin koko ajan myöhässä ja jäin esteille kökkimään. Kaikki tapahtui vähän niinkuin hidastetusti - paitsi Nipsun osuus :D Rytmit eivät siis menneet ihan yksiin, joten Nipsu joutui kaarrottamaan ja sutimaankin. Ainut ratavirhe meni sen sijaan enemmän koiran piikkiin. Se kääntyi u-putkessa ympäri ja tuli pois sisäänmenoreiästä. Tämän tavan haluaisin niin kitkeä tuosta koirasta! Helpottaisi kummasti, jos voisi luottaa siihen, että kun koira menee putkeen, se tulee pois sieltä toisesta päästä. Niin, ja puomilta Nipsu lähti mun vedätyksen perään.

Toisella radalla olin itsekin vähän paremmin hereillä. Tässä oli yksi hankala kohta, johon en keksinyt mitään ylivoimaista ratkaisua. Valitsemassani ohjauksessa oli pari jossia, ja molemmat liittyivät siihen, etten liiku tarpeeksi. Onnistuin kumminkin! Sain levitettyä valssin ennen keinua tarpeeksi ja sain otettua keinulla tarpeeksi sivuetäisyyttä ja etumatkaa. Silti takaakierto jäi vähän kiireiseksi ja olin valssissa Nipsun tiellä. Selvittiin kummiskin. Muuten radassa ei ollutkaan taas mitään ihmeellistä. Yksi nolla edes siis! Liina teki ihan jäätävän radan ja voitti yli sekunnilla, mutta meille sitten kakkossija.

Hyppäri oli tosi lyhyt ja nopea. Mulle tuli jopa kiire lähtöön, kun edellinen olikin maalissa yllättävän nopeasti :D Oli vähän semmoinen rata, ettei tajunnut edes startanneensa ennen kuin oli jo maalissa. Lievää hätäisyyttä oli ohjauksessakin. Alku mietitytti eniten. Putken ja keppien välinen pätkä olisi ollut parempi viedä toista puolta, mutta kun mun takaaleikkausfobia saa mut välttelemään takaaleikkauksia viimeiseen asti, niin tein sitten valssilla, joka oli aika vaikea rytmittää ja suunnata oikein. Myöhässä se sitten oli ja Nipsu kaarrotti muurille niin huonolla linjalla, että palikka tippui. Peräradan putkella olin ihan putkensuun edessä, mutta jostain Nipsu sinne mahtui... Okserin käännös oli myöhässä, mutta sen olin aavistellutkin. Loppusuoralla meinasin vielä kompastua jalkoihini ja kaatua... Aika paljon pientä sähläystä noin lyhyelle radalle.

Radat (kiitos Tiinalle ja Juhalle kuvauksesta!)

Vain yhden nollan myötä saatiin todennäköisesti heittää hyvästit EO-haaveille. Riihimäellä on vielä kolme starttia, mutta vaikka tehtäisiin kolme 0-voittoa (minkä todennäköisyys tällä tulostahdilla ei ole järin suuri), pisteet eivät kovin korkealle riittäisi :( No, karsintanollat sentään saatiin tämän päivän myötä kasaan :)