Mulla on nykyään kehariryhmän koulutus tiistai-iltaisin, eri päivänä kuin Luun treenit. Ihan hassua pitkästä aikaa lähteä pelkästään kouluttamaan...! Siksi en nytkään lähtenyt, vaan otin koirat mukaan ja treenien jälkeen lähdin lämppäämään ja menin treenaamaan 21.30. Tuo 21-22 vuoro on ainakin toistaiseksi vapaa, joten tulee sitä varmaan jonkun verran hyödynnettyä.

(Piti tehdä vaan puoli tuntia, mutta jostain syystä lähdin jäähkälenkille vasta 22.30...)

Marian koulutuspäivän jälkeen ryhmäläisiltä tuli toiveentynkää mm. vahvistealuetreeneistä. Tehtiin sitten niitä ja niihin liittyen ratapätkää, jota oli tarkoitus mennä ihan perusohjauksilla ja rytmityksellä. Tein samat sitten Luunkin kanssa. Vahvistealuetreenejä saadaan jatkaa. Seinän vieressä. Ihan kevyttä flänkkiä ilmeni joo...

Ratapätkästä selvittiin aika hyvin. Ekalla kierroksella tuli vaan yksi moka, mutta kaikki rimat pysyivät. Sitten kun tein ja palkkailin pätkissä, tippui muutama rimakin. Kaikki oli juuri semmoisia kohtia, joissa tultiin lujaa ja hypyn jälkeen piti kääntyä vähän. Tiukemmat kurvit meni paremmin. Ennakoivassa valssissa pääsin tosi aikaisin liikkeelle, ja siinä hyppäsi hyvin joka kerta. En yrittänytkään jarruttaa hulluna, vaan annoin kääntyä semmoisella kurvilla kuin haluaa :)

Ajattelin vaikeimmaksi putken jälkeistä u-kuviota kahdella hypyllä, mutta siinä reagoi tosi hyvin rytmitykseen, kääntyi pienesti ja hyppäsi hyvin joka kerta. Tämmöisissä olen usein joutunut myöntymään johonkin vastakäännökseen, kun en ole saanut Luuta muuten kääntymään, mutta jostain kumman syystä onnistui nyt tosi hyvin...?!

Yhdessä kohtaa lipsuin hinkkaamaan ihan eria asiaa kuin piti. Halusin tehdä lopuksi vielä pätkän kokonaisena ja jättää palkan loppusuoran päähän. Yhdessä kohtaa mentiin maalin suuntaan, mutta pitikin kääntyä putkeen. No, Luuhan oli sinkoamassa sinne palkalle, joten sitten hinkutettiin palkasta luopumista. (Sitä olisi voinut tehdä eri treenissä ja helpommassa kohdassa, koska se oikeasti vaatii muistutusta.) Saatiin me se sitten helpottamisen kautta onnistumaan, mutta meinasi palaa käämit, ja ihan itseaiheutetusti (vaikka Luu oli se, joka tuhmaili). Treenien suunnittelu ja suunnitelmasta kiinni pitäminen ois Luun kanssa niinku aika tärkeetä.

(Oikeasti käämit paloi vaan kerran, kun Luu puri mua palkatessa. Vieläkin sormi hellänä, prkl.)

Loppuun tehtiin vielä muutama lähtöfokusointiharjoitus. Tuntuu aika turhalta tehdä näitä omissa treeneissä, koska vire on matalampi, eikä näissä silloin ole mitään ongelmia. En laittanut kertaakaan edes palkkaa eteen, vaan pystyin pitämään sen kädessä. Tein myös semmoisessa kohdassa, jossa oli hypyn jälkeen vierekkäin puomi, putki ja hyppy. Kivuttomasti sain sen sieltäkin oikeaan suuntaan, kun vaihtelin näille esteille menemistä. Kertaakaan Luu ei tehnyt lähdössä semmoista lukittautumista, vaan jäi kiltisti odottamaan ohjeistusta multa.