9.-10.3. kisattiin toiseksi viimeiset tokon valintakokeet. Ihanaa, että oli kotikisaviikonloppu!

Lauantai alkoi porukalla paniikinomaisissa tunnelmissa, kun nähtiin, mitä kehään oli rakennettu. Nyt se tuli se pelätty diagonaaliruutu! :D Vaihtelu toki aina virkistää, mutta vähän kaksipiippuinen juttu jakaa tällaisella maajoukkuepaikkoja. Vino eteenlähetys mittaa kuitenkin ehkä enemmän tuuria kuin taitoa. Aika moni taisi osua ympyrästä vähän vinoon, mutta sai vielä onneksi korjattua. Hyvistä korjauksista ei myöskään vähennetty pakollisia enempää, mikä oli reilua! :) Jotkut koirat harhautuivat myös ruutunmenossa, kun lähtivät etenemään vähän seiniä pitkin.

Arvottiin tosi kiva numero 8. Just ehdin käydä hyvällä lenkillä, eikä tarvinnut tuskastua odotteluun. Yksilöliikkeet tehtiin ensin kahdessa kehässä suoralla siirtymällä.

Kehä 1 (Riitta Räsänen):

Kaukot 9 - Pystyn nykyään jo luottamaan siihen, että Luu tekee, ja se on aika kiva tunne. Jähmeyttä vaihdoissa on edelleen.

Hyvä suora alas, koira tarkkana, hieman vajaa istu, pysyy paikallaan, nop. asennot.

Zeta 6,5 - No nyt tuli tilastovirhe, taitaa olla edellisestä väärästä asennosta useampi vuosi :D Meni istumisen maahan...?!

Hyvä nop. alas, istumisen sijaan makaa, hyvät liikk. lähdöt, iloinen nop. seiso, pieni viive lopun liikk. lähd., kivaa seuraam.

Seuraaminen 9 - Tämä ei taas tuntunut parhaalta, mutta eipä ainakaan painanut ;)

Melko hyvä pakitus, vain vähän aukeamista, hyvät siirtymät, hyvät juoksusta pysähtymiset, reipashenkistä, siistiä seuraamista.

Ruutu 8 - Fokusoi alussa hyvin eteen, mutta lähti inasen liikaa vasemmalle ja päätyi suunnilleen ympyrän rajalle. Sain korjattua helposti ympyrän sisään. Ruutuun lähti hyvin suoraan, mutta valahti taas takaa yli. Nyt sain korjauksen osumaan ruudun sisälle!

Vauhdikas suoritus, hyvin toteutetut lisäkäskyt, iloinen lt.

Kehä 2 (Tommi Varis):

Ohjattu 8 - Vasen. Otti suoraan ja kaarrotti merkin linjalle asti... Sivulletulo oli hidas, mutta tuli huolella suoraan! Muuten piti aika siististi, mutta irrotti nihkeästi.

Alku pa todella vino/huolimaton. Tempo saisi olla tasaisempi eri työvaiheissa. Nouto työvaiheessa hyvä. Kapula jää kiinni suuhun.

Luoksetulo 9 - Tää oli aika kiva ja tuli huolella loppuun asti.

Hyvät stopit. Perusasento saisi tulla suoraviivaisemmin.

Kiertonouto 8,5 - Muuten ok, mutta tässäkin vähän nihkeässä tuo irrotus :D

Hyvä kierto, pysäytyksessä kiinnitettävä huomiota suullisen ja käsimerkin samanaikaisuuteen. Kapulan irrotuksessa viive.

Tunnari 8 - Ei kauaa aikaillut, lähes suoraan omalle ja tarkistelematta se mukaan :) Tässäkin tuli sivulle loppuun asti.

Saisi mennä suoraviivaisemmin kapuloille, myös palautuksessa kiertoa. Saisi irrottaa täsmällisemmin.

(piiiitkä tauko)

Istuminen 10

Makuu ja luoksetulo 7,5 - Kaksi käskyä maahanmenoon :p

Pisteitä jäi vain 267,5, mutta fiilis oli tosi hyvä :) Virheetkin oli tuollaisia "tilastovirheitä", ja moni yleensä huonompi juttu toimi nyt paremmin. Kehässä oli kivaa!

Video

Sunnuntaista taas jäi paljon huonompi fiilis. En tiedä, vaikuttiko toinen kisa putkeen, pitkä odotus iltapäivään vai mikä, mutta nyt taas esim. kaikki noutojen palautukset oli huonompia eikä Luu vaan tuntunut yhtä hyvältä.

Nyt paikkikset ekana aamulla ja muut taas kahdessa kehässä. Aamulla siirryttiin suoraan, mutta meillä tuli muutaman minuutin odottelu välikäytävällä. Sunnuntain numeroksi saatiin siis 18, eli aika pitkä odottelu yksilöliikkeisiin.

Istuminen 10/10

Makuu ja luoksetulo 9/10

Kehä 1 (Jaana Tala):

Ruutu 10 - Nyt osui ympyrään ja ruutuun! Molemmissa oli ihan takana, ympyrässä jopa mietin, että onkohan sisällä... En kuitenkaan halunnut alkaa korjata hyvää ennakoimatonta eteenmenoa :D

Ympyrän ja ruudun stop käsky olisi pitänyt tulla aikaisemmin.

Kaukot 9,5 - Teki jopa ehkä inasen rennommin kuin eilen. Liikutti pari kertaa tassuakin.

Hyvät asennot, vajaa perusasento.

Luoksetulo 6 - Anteeksi Luu, mutta mitä helvettiä?! Juuri edellisenä päivänä olin jutellut jonkun kanssa, että Luu ei ole istunut luoksetulossa ikuisuuksiin, ei varmaan kertaakaan tällä uudella käskyllä...? Nyt teki ihan tomeran istumisen.

Väärä asento, vauhti hidastui viimeisellä kolmanneksella.

Seuraaminen 7,5 - Huonompaa kuin eilen, aika keskittymätöntä.

Juoksun loppuosassa väljyyttä. Hieman vino peruutus. Muissakin käännöksissä väljyyttä, minkä vuoksi koiran paikka ei pysy vakaana.

Kehä 2 (Riitta Räsänen):

Kiertonouto 8 - Palautuksessa puristi kapulaa niin lujaa, että se rutisi (anteeksi melkein uudet kisakapulat...). Irrotuskin aika ruma.

Rauhallisena ja tarkkana odottaa, hieman kyyry seisoas. Kierto symmetrinen, nosto ja hyppy lennokkaat, ehkä vähän painokasta es. pitoa, pienesti ujo loppupa.

Tunnari 8,5 - Hyvä etsintä, huono palautus.

Ohj. vieressä seurailee tilannetta, siististi hakeutuu omalle esineelle, 1 x hampaan jälki, ujo loppupa.

Zeta 8,5 - Ei tullut onneksi mitään mörköä lauantain väärästä asennosta. Lopun pa oli hankala.

Istu ok, väljyyttä mukaanlähdössä, hyvä seiso, nopea suora alas, rentoa seuraamista.

Ohjattu 8 - Lähti ensin vähän liikaa oikealle, ja kun bongasi kapulan, niin nosti suoraan. Palautuksessa taisi vähän pyöritellä.

Rauhallisesti odottaa, merkille menossa hieman kaartaa oma-aloitteisesti. Tiukka ote luovutuksessa, muutoin ok.

Nyt pisteitä 270,5. (Mikä oli hyvin vähän päivän skaalassa.) Tämä oli ainut valintakokeista, joista jäi suorituksen puolesta huono fiilis. Nyt olenkin arponut viimeisen asti, että mennäkö Vantaalle vai ei... Tämmöisestä ei huvittaisi maksaa 90 euroa pelkästä osallistumisesta, mutta ei olisi kiva myöskään lopettaa Luun viimeistä valintakoekiertuetta näihin tunnelmiin.

Video

Sunnuntain päätteeksi jaksoin vielä touhuta jotain Syyn kanssa isossa kehässä. Kehäänmenoa, seuraamista, välejä, maahanmenoa ja kaukoja.

Sunnuntai-iltana olinkin sitten ihan poikki. Oli ollut jo to-la pääkipua ja oireet enteilivät uhkaavasti flunssaa.