Kolmen startin kisapäivä lauantaina ja koko päivän agilitykoulutus sunnuntaina saavat aika hyvin mehut pois tästä agilityaddiktista ja jopa bordercolliesta.

Tänään vietettiin siis päivä Mouhiksella TamSKin kouluttajakoulutuksessa. Koulutus oli jatkoa viime syksyn ohjaustekniikkapäiville - nyt tekniikoita sovellettiin ratatreenissä. Tehtiin päivän mittaan kolmea eri harjoitusta, joista jokaisella oli omat teemaohjauksensa. Olikin haastavaa tutustua rataan ja suunnitella ohjaukset, kun piti käyttää aina niitä tiettyjä. Joutui aika tehokkaasti pois omalta mukavuusalueelta ;)

Ensimmäiseen rataan käytettiin eniten aikaa. Siinä oli 21 estettä ja ohjauksina pakkovalssi, pakkovalssi-jaakotus, japanilainen, takaakierto, takaakierto-persjättö, takaakierto-valssi, päällejuoksu, twisti ja saksalainen. Ratana tämä oli meille Luun kanssa tosi vaikea. Paljon takaakiertoja ja ristiin hyppelyä. Päästiin esteelle nro 8. Pätkissä.

Päällejuoksun ja japanilaisen yhdistelmän sain jopa onnistumaan. Siihen perään tehtiin takaakierto-persjättöä, joka ei ensin sujunut, joten vaihdettiin siinä-ja-siinä-hyväksyttävään saksalaiseen. Se käänsi kuitenkin inasen liikaa ja vaihdettin takaisin takaakierto-persjättöön, joka lopulta toimi superisti. Suurin osa ajasta hinkutettiin twistiä, jonka Luu ensin kykeni hyppäämään, mutta sitten hieman väsyttyään ja paljon kuumuttuaan roiski rimaa ihan aivottomana. Uudestaan ja uudestaan. Takaakierto onnistui, mutta ei kestänyt mun pakittamista siivekelinjan yli. Pitäisi vaan palkkailla siivekkeen eteen, vaikka on niitä jonkun kerran palkkailtukin... Saa nähdä, tuleeko tästä koskaan Luun ohjausta. Putken jälkeisen persjätöt jäivät sitten vaiheeseen. Ja se loppurata, eli esteet 9-21 :D Ehkä tätä voisi joskus uskaltautua yrittämään uudestaan.

Toinen pätkä olikin sitten ihan Luun heiniä. Radassa oli 19 estettä ja päästiin se kivuttomasti loppuun asti, ei tosin ihan kokonaisena. Aiheina olivat takaakierto, takaakierto-persjättö, takaakierto-valssi ja takaakierto-vastakäännös. Takaakierto-persjättöä en tehnyt, muut vaan. Ja lisäksi back lapin sekä kaksi taaksetörkkäisy-päällejuoksua putkeen (kerrasta!). Ainoat ongelmat olivat yksi ohjaajan piikkiin mennyt hypyn ohitus ja pari rimanpudotusta. Back lapissa tippui kerran ja yhdellä vinoon hypättävällä hypyllä kaksi kertaa peräkkäin. Tähän kokeiltiin kerran myös häiriötä radan yhteydessä (normaalisti häiriköin vain korjauksella, jolloin pitää riman hyvin), eli huidoin kädellä riman päällä. Hyvin pysyi rima! Harvemmin muuten koulutuksissa neuvotaan ohjaamaan huonommin, mutta nyt on sekin koettu... Takaakiertovalssissa mulla tuli ihan vahingossa ensin taas ne sata askelta, mutta kun sain tehtyä painonsiirron kunnolla jalalta toiselle ja päästin oikeasti alta pois yhdellä askeleella, Luu teki tosi hienosti ja lujaa.

Vika rata oli vain 12 estettä, mutta yhtä tuskien taivalta. Verikin lensi taas. Aiheena sylivekki-valssi, sylivekki-jaakotus ja sylivekki-pyöritys. Pyöritystä en tehnyt, ensiksi mainitut sujuivat ihan kivasti. Hiuksia revittiin kepeillä ja persjätössä. Aluksi Luu haki avokulman ihan ongelmitta, kyllähän se ne osaa. Vaan kun kierrokset nousee, aivot tippuu ja koira alkaa tunkea ihan pokalla johonkin keppien puoliväliin. Tai ainakin kakkosväliin. Muutaman kerran roudasin sen niskanahasta oikeaan väliin, mutta ei löytynyt malttia. Oli pakko linjata enemmän omalla liikkeellä. Toisen kerran mentiin jyrkästä umpikulmasta, mutta matkalla oli yksi hämyhyppy. Luun vaihtoehdot olivat mennä kepeille hypyn kautta tai sitten ilman hyppyä, mutta johonkin sadanteen väliin. Ilman vauhtia lähettäen se kyllä osasi, mutta yhdenkin hypyn mukaanottaminen sai aivottomuuden valloilleen. Ja sitten oli se persjättökohta. Ei siinäkään muuta, mutta kun vauhti vei ohjauksesta ohi. Mun piti pysähtyä siinä persjätössä, että sain Luun reagoimaan. Ja sitten en selviytynyt oikein jatkoon, mutta saatiin me kerran väkerrettyä japsi+jaakotus edes jotenkin. Huoh!

Mutta kiva päivä kuitenkin kaiken kaikkiaan! :) Aika paljon olis taas treenattavaa... Ainakin persjättöjä ja vaikeita keppikulmia häiriöillä. Ehkä sitä twistiäkin...