Olipa raskas kisapäivä, vaikkei tehty kuin kaksi starttia parinkymmenen koiran luokassa 10 minuutin ajomatkan päässä kotoa. Ilma oli vaan todella painostava ja sai olon suorastaan tuskaiseksi. Päätä särki ja olo meni muutenkin aika huonoksi, vaikka join varmasti riittävästi vettä.

Olosuhteet hyydyttivät Tuittuakin ja se liikkui ensimmäisellä radalla tosi jähmeästi, kääntyi kankeasti ja oli suorastaan raskas vietävä. Käännökset olivat ihan kamalia, minä kyykin paikallani ja koira kaarrotti ja hidasteli. Ei oikein löytynyt yhteistä rytmiä. Ratakin oli kyllä väkinäinen, paljon suunnanvaihtoja ja jyrkkiä käännöksiä. Radalla oli mm. neljä suoraa putkea nätissä keskeisasetelmassa. Juu, tuomarina oli Salme Mujunen ;) Kontakteja piti suorittaa peräti kolme, keinu kerran ja aa kahdesti. Loppusuoralla vedätin aalla yhtään varmistelematta ja siinä Tuittu tuntui hyppäävän aika ylhäältä. Ei kuitenkaan virhettä. Nollalla maaliin ja kankeudesta huolimatta 2. sijalle n. 2,5 sekuntia Klenin jälkeen.

Toiselle radalle lähdettäessä ilma oli onneksi vähän viilentynyt ja Tuittukin oli aavistuksen pirteämpi. Joskaan pirteä-sanaa ja vuoroaan odottavaa Tuittua on aina lievästi liioiteltua mainita samassa lauseessa... Mujunen jatkoi ratasuunnittelussa tuttua linjaansa. Tai oikeastaan vei sen melkeinpä uudelle tasolle. Lähtösuoralla oli hyppy, pituus, keinu, rengas ja okseri. Siltä käännyttiin "keskisuoralle", jossa mentiin viisi rinnakkaista hyppyä perinteisesti s-mutkilla. Sen jälkeen neljä vierekkäistä u-putkea niin, että jokatoisesta reiästä sisään. Putkien jälkeen taas keskisuoralle, joka nyt välistävetäen. Pujottelua ei ollut ollenkaan.

Välistävedothan ovat tunnetusti bravuurini, joten odotin rataa innolla. Alku meni hienosti, Tuittu teki jopa aika nopean keinun ja mä onnistuneen persjätön. Välistävetoihin en sitten päässyt mukaan alun alkaenkaan. Taistelin ne melkein loppuun asti, mutta sitten Tuittu ehti lipsahtaa sisäpuolella yhdestä hypystä ohi. Vitosella siis maaliin. Olin kuitenkin tyytyväinen siihen, että Tuittu kulki paljon ensimmäistä rataa paremmin.

Valmennusryhmäläiset takoivat tänään tuloksia tauluun aika tappavaa tahtia. A-kisassa Tuittu oli minien 2. ja Lordi voitti medit. B-kisassa Elli oli nollalla minien 3. ja makseissa viime aikoina aivan liekeissä olleet Sarkku ja Pimpo tempaisivat upean nollavoiton! Svante teki myös tosi siistin radan ja tuli toiseksi vain muutaman kymmenyksen hitaampana. Palkintoja sateli niin, että oli suorastaan vaikeuksia hankkiutua niistä eroon :D (Niin, ja jotta Tuitun ja Svanten tulokset olisivat identtiset, Svantelle tuli A-kisasta vitonen...)

Otti koville, mutta huomenna uusiks!

ptamsk%20073.jpg

Kuva Minna Haapala