Sunnuntaina käytiin "maaseutumatkailemassa". Syyllä oli ihan pikkuisen hienoo, kun sai juosta pihalla vapaana ja tutkia kaikki mahdolliset paikat vanhasta navetasta lähtien. Se sai vielä ennen kotiinlähtöäkin juoksuhepuleita ihan keskenään :D Luu keskittyi tarkkailemaan tilannetta. Aika hiljaista porukkaa oli kyllä sitten kotimatkalla.

Tiistaina oli Syyn valkkuaksat. Kaisan radassa oli kivoja treenikohtia, mutta ei ollut oikein meidän päivä. Syy oli ihan hirveillä kiepeillä, eikä keskittynyt oikein mihinkään. Höyry vaan nousi päästä, ohjaajallakin. Sen kanssa on kyllä ihan tappoa tulla treenaamaan autossa odottelun jälkeen, kun ei pysty oikein mitenkään purkamaan ennen omaa vuoroa. Täytynee vaan laskea jatkossa rimaa, että saa palkattua enemmän.

Ei automaattista vaihtoehtoista tekstiä saatavilla.

Ensimmäinen kierros käytettiin lähinnä kolmosen takaakiertoon. Näähän on sillä vielä muutenkin aika vaiheessa (käskyn kuuntelu liikehäiriössä siis), mutta aika sitkeästi oli punkemassa hypyn edestä. Lopulta alkoi sujua paremmin. Tein päällejuoksuna, ja kun vaan meni taakse, niin hypylle jäi kyllä ihan kivasti! Puomin lensi ekalla. Toinen pienemmällä vauhdilla oli vähän parempi, eikä jääty nyt sitä tekemään. Kasia oltiin valmistauduttu treenaamaan, mutta nyt jäi wrappiin tosi hyvin.

Toisella kiekalla kokeiltiin keppejä ensin erikseen, että löytyiskö kulma mitenkään. Hypyn edestä virityksellä lähettäen löytyikin ja taipui kiltisti ekaan väliin! Jonkun kerran taisi onnistua myös hypyn kanssa, mutta heti kun otettiin enemmän vauhtia, alkoi valua kakkosväliin. Tässä tuli siis seinä vastaan, mutta ihan positiivista, että onnistui edes ilman vauhtia. Vielä ehdittiin kokeilla 12-15 -pätkää, mutta ei aikomustakaan tulla in-iniin. Olin tässä itsekin ihan surkea ja aina väärässä paikassa, mutta toki ois onnistunut, jos käsky olisi tarpeeksi vahva - ja koira vähän paremmassa mielentilassa. Syylle taitaa alkaa tulla lisää itsenäisyyttä ja se tekee enemmän omia ratkaisuja ja ehdotuksia, eikä jääkään aina kuuntelemaan ohjeistusta.

Keskiviikkona käytiin päivätreeneissä hallilla. Syyn kanssa ensin tokojuttuja, kaikkea muuta kuin näytön juttuja :D Se oli näissäkin treeneissä jotenkin ihan höyrynä ja mullakin meni hermot siihen räykyttämiseen, kun joku juttu ei onnistunut. Tehtiin ensin aika pitkään seuruun alkuja, joissa tuli sekä ääntä että onnistumisia. Ja aina kun äänen jälkeen sanoin, että otetaanpas uudestaan, niin Syy veti herneen nenään ja alkoi huutaa. Aaargh. Normaalisti tuo on sille ihan fine.

Sitten tehtiin sivulletuloja hypyn kanssa, alusta-avulla ja ilman. Ja samoja kapulannoston kanssa. Ja vähän pitoa. Nää oli ihan kivoja. Vähän piti muistuttaa alustalle asti tulosta, kun meinasi käännähtää liian eteen. Lopuksi kiertoa, jonka treenaaminen oli kyllä melkoinen itsemurha tuolla mielentilalla. Mutta saatiin kuin saatiinkin lopulta hiljaisia toistoja ihan läheltä lähetettynä. Sitä ennen lähinnä jumitti tai huusi. Taisi tulla taas vähän liikaa vääränlaista kuormaa tähän epätoivon liikkeeseen :/

Luu sai treenata kuuntelua eteenmenon korjauksilla. Ollaan vahvistettu jatkuvaa peruutusta sillä seurauksella, että nyt ei totellut toppia, vaan peruutteli vaan... Hieman näkyy treenin vähyys rouvan kuuntelukyvyissä :p Lisäksi hinkutettiin oikean puolen seuruuta, tai lähinnä sivulletuloa / pyörimistä oikealle. Takapää on näissä aika hukassa ja Luu tietenkin mieluummin vaan roiskaisee istumaan kuin keskitttyy askeltamaan. Kunnon jumppaa niin kropalle kuin aivoillekin!

Ja sitten oli pakko päästä treenaamaan uudestaan eilistä rataa. Kolmosen takaakierto saatiin onnistumaan jo helpommin, vaikka jonkun kerran nytkin kiilasi suoraan. Mutta jotain oppimista oli tapahtunut! 15 ei onnistunut edelleenkään, vaan meni väkisin taakse. Tajusin sitten, että Syy varmaan tarjoaa sitä ihan tarkoituksella, kun oltiin just treenattu niitä takaakiertoja. Laitoin lopulta verkon esteeksi ja sen avulla saatiin jotain onnistumisen tynkää. Myös hypyn 17 meni ensin vaan taakse, piti ottaa ihan kunnolla haltuun ennen lähetystä. Tehtiin tuosta pätkä 15-20, se oli muuten helppo. Lopusta vielä 25-31, se onnistui myös heti ihan hyvin.

Luun kanssa tehtiin muutama puomi ja sitten 7-11 -pätkää. Luulle kympin takaakierto oli tosi vaikea, vaati siihen paljon Syytä enemmän liikeapua. En parhaimmallakaan yrityksellä ehtinyt kunnolla päällejuoksuun, mutta Luu jopa piti riman ja kepit hoiti suveneeristi, vaikka linja vei ihan mihin sattuu :) Tehtiin myös 16-25. Sen Luu teki hienosti, vaikka itse en ollut ihan ajoissa joka paikassa <3