Pidettiin valkkuryhmän tapaninpäivän treenit itsenäisenä treenikertana, koska niin moni oli jouluvietossa tai ainakin joulutauolla. Lopulta me oltiinkin Lean kanssa kaksin. Treenasin sitten Luunkin kanssa, kun aikaa oli.

Tehtiin perjantain koulutuksissa Mouhikselta lainattua rataa. Suosittu harjoitus siis, kiitokset Sastamalaan! :) Tein Nipsun kanssa ensin, nollatreeniä. Oisko tullut nolla kolmannella vai neljännellä yrityksellä...? Ainakin ensin tippui joku rima ja sitten tuli hylly puomin jälkeisessä kohdassa, kun Nipsu lähti japanilaisessa selän takaa 12-hypylle. Olin sopinut itseni kanssa, että jos tehdään nolla ekalla, saadaan treenata pätkiä. No, ei tehty, joten nollan jälkeen tauolle.

Luun kanssa tehtiinkin suosiolla pätkiä, pisimmillään puomille asti, eli yhdeksän estettä :) Meni ihan kivasti! Rimoja ei tullut yhtään ja Luu kuunteli hyvin. Sivuirrotus kakkoselle ei onnistunut ekalla, vähän enemmän liikkeellä auttaen sitten ok. 3-4 tein ensin tuplasylkkärillä ja sitten vippauksella. Vähän leviämistä, mutta ihan kivasti kääntyi. Vitosen jarruun reagoi hyvin (joskin se pitää tehdä ihan "inasen" raskaammalla kädellä kuin vaikka Nipsun kanssa :D). Sylkkäriä piti palkata välillä, siinä alkoi muuten sikailla ja ennakoida hyppyä. Kepeille meni kerran väärin sisään, aika harvinainen virhe. Mutta ei aina vaan kerkee kattoon... Puomilla oli aina etupalkka, vähän oli aavistamista ilmassa. Vikalla pidin sitten kauemmin ja hytkyin vähän, siinä pysyi hyvin.

Luun menot

Sitten Nipen kanssa toinen 0-treenikierros. Ajatus oli tehdä se nolla heti ekalla, mutta ihan meinasi mennä hermot, kun tehtiin sata virhettä. Varmaan jollain kuudennella tj. vasta onnistui. Sillä, kun päätin, että enää yksi yritys. Kääntyi tuplasylkkärissä väärään suuntaan, lipesi väärälle hypylle, kääntyi sylkkärissä väärin, ei mennyt takaakiertoon... jne. Kaikkiin toki löytyi vika ohjauksesta. On se joskus turhauttavaa, kun käännät sekunnin kymmenykseksi katseen pois koirasta, niin se meni jo, tai jarrutat vähän liikaa, niin se ei mennytkään. Nipsu ohjautuu todella helposti ja kevyesti, mutta yhtään ei olisi varaa herpaantua. Harjoitukset jatkuvat...

Leakin meni Nipellä rataa pätkissä. Ihan hyviä pätkiä menivät, mutta Lea meinasi harkita uudestaan toivettaan nopeasta ministä... Oli vähän erilainen rytmi maksikoiraan tottuneelle ohjaajalle ;)

Luu ehti tehdä lopuksi vielä yhtä hyppyä :) Laitoin putken jälkeen hypyn kohti nurkkaa ja mentiin sillä 180 asteen käännöstä. Ohjasin ja lähdin karkuun. Lea palkkasi, kun rima pysyi. Pari kertaa tippui, mutta ihan kivasti pysyikin. Tehtiin me sitten vielä radasta pätkä 20-24, vedätin aalla reilusti.

Kivat tapsanpäivän treenit, kiitos Lealle seurasta!