Maanantaina oltiin tosiaan Piiralla. Potilaina tällä kertaa Luu ja Elli ;) Vaihdeltiin Maijun kanssa koiria ja Nipsu pääsi Ellin ajalle edellisellä viikolla. Se oli ollut vähän parempi kuin viimeksi.

Luulla oli tosiaan liukastumisesta selkä tosi kipeä ja ihan vaikea käsitelläkin. Myös toinen kinner oli jäykkä, eli oli ilmeisesti vääntänyt jalkaansakin. Syy katsotiin vaan nopeasti läpi ja se oli nyt pysynyt suorana.

Luulle tuli siis lepoviikko ja vain Syy pääsi treenailemaan. Lisäksi itse tuli oltua hallilla pari kertaa ilman koiria.

Tiistaina oltiin penturyhmässä. Tehtiin ensimmäinen "palkattomuustreeni" ;) Eli kehäänmeno, lyhyt seuruupätkä, vapautus, siirtymä seuraavaan alkuun ja palkka vasta siitä.

Lisäksi sitä seuraamista, jossa palkkailin pätkiä, kun ei peitsaa.

Tehtiin pitkästä aikaa myös luoksetuloa, joka on jostain syystä ihan unohtunut ohjelmasta. Ekalla yrityksellä tuli kamalat haukut just ennen käsikosketusta... Appari syötteli sitten namia odotellessa ja tein yhden lyhyemmältä matkalta, niin onnistui ilman ääntä.

Vielä ruutua, joka oli kentällä diagonaalisesti. pitoa ja jääviä.

Keskiviikkona mulla oli sopivasti koulutusvuoro agivalkussa. Ois kyllä tehnyt mieli kokeilla itsekin! :D

Torstaina käytiin hallilla ja treenattiin Syyn kanssa tokoa ja aksaa. Hassua tehdä vain yhden koiran kanssa!

Seuraamista tehtiin vain oikealla puolella. Oli meinaan Syyssäkin jo tokotoispuoleisuutta, joten nyt pitää ahkeroitua tämänkin kanssa. Ajattelin, että voisin yksin treenatessa tehdä oikean puolen seuruuta ja kimppatreeneissä "oikeaa" seuraamista, kun on appari katsomassa.

Tunnarissa kokeilin, mitä tapahtuu, jos vaan jätän nauhan pois ja pistän pelkille kapuloille. Ei tapahtunut ainakaan kovin toivottuja asioita, joten jatketaan vielä helpoilla.

Pitoa, noutoa ja jääviä myös. Jääviä olen koittanut jo siirtää välillä sivulle ja/tai vähentää apuja. Istuminen onkin jo aika hyvä, seisominen vaikein.

Aksassa tehtiin pimeään putkikulmaan lähettämistä. Ensin meni hyvin ja Syy myös kääntyi ihan oikein. Sitten alkoi kuitenkin olla vaikeampaa, en tiedä, miksi. Paljon paljon vahvistusta nää kyllä vielä vaatii.

Tehtiin myös suoranpätkää. Hakeutui kivasti hypylle ja putkeen ja irtosi myös päätyhypylle.

Perjantaina piti kisata Luun kanssa, mutta eipä tosiaan kisattu :p Käytiin hallilla vääntämässä veistä haavassa, kun Hanna ehti siellä antaa Luulle toisen setin laseria. Selkä oli onneksi pehmentynyt jo aika hyvin.

Syyn kanssa tokoiltiin samassa yhteydessä. Ei oo muistiinpanoja, mutta eipä mitään ihmeellistä tehty. Tunnaria nyt taas helppona ja sitä oikealla seuraamista ainakin. Pitoa, jääviä ja kaukojakin ehkä. Lisäksi tolpankiertoa vähän kauempaa. Ai niin, ollaan alettu tehdä uutena juttuna myös maahanmenoa ja istumaan nousua perusasennossa, wuhuu.

Lauantaina olin muutaman tunnin kisatalkoissa, ettei vaan tuu koiraharrastuksetonta päivää tälläkään viikolla.

Sunnuntaina meillä oli "Maltti on valttia" -koulutus, jossa kouluttajana Jaana Pohjola. Luennolla ja esimerkkikoirissa tuli esiin joitakin ihan mielenkiintoisia ja kokeilemisen arvoisiakin juttuja, vaikka ihan kaikkia ajatuksia en ostanut. Avartavaa kuitenkin kuulla pääasiassa kotikoiriin ja arkitottelevaisuuteen keskittyneen kouluttajien näkemyksiä.

Syylle olin valinnut aiheeksi sen treeneissä odottamisen/rauhoittumisen. Siihen ei sinänsä saatu mitään uutta ratkaisua. Treenattiin sitä tavalla, joka sinänsä on ihan ok, mutta en vaan tykkää siitä, millaiseen mielentilaan se Syyn ajaa. Se myös väsyi (/stressaantui?) harjoituksessa ihan silminnähden ja alkoi leikkimisen sijasta haistella mattoa (mikä ei ole sille yhtään tyypillistä). Päivän antia sulattelemalla saan kuitenkin varmaan jotain uusia ideoita näihinkin harjoituksiin.