Vuosi sitten Takkujen marraskisoissa Syy oli aivan hirveä ja jäikin sitten pidemmälle kisatauolle kasaamaan päätään. Tänä vuonna tehtiin testi, että ollaanko edetty vuodessa mihinkään ja ilmoitin sen viikonlopun kaikille kuudelle radalle. Kolme rataa mentiin huomattavasti vuodentakaista paremmin, mutta sitten jouduttiin taas tauolle.

Lauantaina päästiin joka radalla maaliin asti. Puomit oli huonoja (mutta vain yhdestä tuli virhe), keinuilla ei odotetusti pysynyt, mutta ei myöskään kilahtanut ja aa oli kolmannella radalla turhan lennokas, ihan hallitusti sentään. Kepit onnistui keskimmäisellä radalla kerrasta, kahdella muulla oli vaikeampi aloituskulma ja ne vaativat yhden korjauksen. Näiden meidän vakiongelmien lisäksi ei ollut ihmeempiä haasteita, mutta tuli siellä yksi rima, yksi väärään suuntaan kääntyminen ja yksi viimeisen esteen kielto. Kaiken kaikkiaan Syyn mielentila pysyi kuitenkin ihan järkevissä sfääreissä, joten plussan puolelle jäätiin.

Sunnuntaina jatkettiin ihan positiivisin mielin siis, mutta matka katkesi ekan radan puomille. Olin katsonut tutustumisessa ilmeisen huolimattomasti, että putkesta tulee ihan turvallinen linja puomille ja voin vaan vedättää menemään. Sitten kun radalla näin, miten Syyn linja valuu aivan totaalisen sivuun ja se vaan tulee täysiä kohti puomia, en ehtinyt tehdä enää mitään. Se pääsi juuri ylönousun ylös, mutta tasaisella ei saanut enää pidettyä itseään. Syy yritti ilmeisesti väistää puomin alla olevaa putkea (hyvä niin!) ja lensi melkoisella loikalla ja sivuvoltilla monta metriä maahan. Vaikka kroppa vääntyi melkoisesti, niin se päätyi alas jaloilleen ja ihmeen tasapainossa, mutta olihan se hurjan näköinen. Otin puomin uudestaan varovaisemmalla lähestymisellä ja lähdettiin kotiin nuolemaan haavoja.

Ensi viikolla mennään fyssarille tarkastamaan tilanne ja pidetään joka tapauksessa tähän väliin vähintään muutaman viikon aksatauko. Oireita Syyllä ei ole ollut, joten toivotaan että selvitään tästäkin ohimenevillä jumeilla. Itse olen nähnyt jälkikäteen painajaista, jossa Syy lentelee radalla kymmenen metrin loikkia, joten katsotaan, koska ohjaajan henkiset haavat taas umpeutuu...