Viime viikon perjantai sain Maijulta luvan hakea Ihmeen treeneihin :D Kiva niin, kun Luu oli saikulla ja Nipsu aksatauolla.

Oli kivaa ja Ihme meni kivasti. Sen kanssa on hieno fiilis mennä, kun se tulee kaikkiin ohjauksiin ja reagoi rytmityksiin! Se on jopa niin herkkä liikkeelle, että teen sen kanssa helposti kieltoja. Pitää siis lukita joka este huolellisesti. Yhdessä takaakierrossa se myös luki lähetystäni leikkaukseksi ja kääntyi jo ennen estettä väärään suuntaan. Tämä saatiin hyväksi, kun pidin vaan liikkeen ja rintaman suoraan esteelle, etäisyys koirasta vei sen linjan takaakiertoon. Kontakteillakin Ihme oli nyt kiltti eikä tainnut varastaa kertaakaan.

Tässä video koko radasta, jota kokeiltiin lopuksi: klik!

Lauantaina Luu ja Nipsu pääsivät koirahierojaopiskelijoiden käsittelyyn, joten hiljaiselo niiden aktiviteettien kanssa jatkui.

Sunnuntaina oli sitten Ihmeen kisat :) Wyffe tuomarina ja kivat radat. Jännitti jopa aamulla ja joka radalla oli pieni epävarmuus, kun ei oikein tiennyt esim. kepeillä, että mitä kaikkea voi tehdä.

Kaikki ratojen alut sujuivat hyvin, poikkeuksellista Luuhun tottuneelle ;) Ekalla radalla Ihme tuli jo puomin vähän huonosti, mutta sitten keinulta ihan selkeästi läpi, joten uusittiin ja keskeytettiin siihen. Harmi, kun ei päässyt kokeilemaan koko rata. Yhden tyypillisen kiellonkin olin jo tehnyt, kun en lukinnut hyppyä tarpeeksi hyvin (samalla ohjauksella Luu olisi levinnyt liikaa, sillä olisin tehnyt ilman muuta vastakäännöksen :p).

Rata A

Ennen toista rataa muisteltiin kontakteja kakkoskentällä ;) Ei yrittänytkään varastaa, vaikka hetsasin ja provosoin kuinka. Radalla vaan oli heti eri vireessä. Aa ja keinu olivat sellaisia, että tavallaan lähti vasta luvalla, mutta vapautin aika nopeasti ;) Ei olisi varmasti kestänyt ainakaan mitään häiriötä. Puomi lopussa tehtiin sitten huolellisesti. Tämä rata sujui ihan hyvin, kunnes tippui rima, herpaannuin hetkeksi ja päästin Ihmeen putken väärään päähän. Olin huomannut jo sitä ennen, että toinen kengännauhani on auki. Sidoin sen sitten siinä välissä, että sain juosta loppuradan ilman varomista :D Sylivekissä tuli vielä rima alas (taisi osua siivekkeeseen), mutta muuten loppu ihan ok.

Rata B

Hyppärillä oli yksi jännempi kohta, ja siihen se sitten kosahtikin. Persjätön sain vielä tehtyä, mutta leikkauksessa ennakoin ja jarrutin liikaa ja sain Ihmeen kieltämään putken. Vika hyppykin ohitettiin, sen olisi voinut ohjata :) Muuten kivantuntuista menoa. Ai niin, ei kumpikaan tuomarin kanssa huomattu, mutta Tommi oli huomannut, että Ihme myös oikoi pituuden. Vähän sitä pelkäsinkin etukäteen, kun se tulee niin herkästi liikkeen perään.

Rata C

Vähän harmitti, kun ei saatu yhtään tulosta aikaiseksi, mutta kiva oli mennä! Eikä Ihmekään kamalan kärsivältä vaikuttanut ;) Kiitos Maijulle, kun luotti Ihmeen ohjaksiini! On tosi antoisaa saada ohjata erilaisia koiria. Uskomatonta, miten erilaisia kaksi nopeaa samanrotuista koiraa voikin olla!