Pitkä ja aurinkoinen perjantai kului tiiviisti neljän seinän sisällä Kennelpiirillä, jonne Vappu Alatalo oli tullut luennoimaan henkisestä valmentautumisesta. Suurin osa asioista oli aika tuttuja aikaisemmista vastaavista päivistä ja omista pähkinnöistä, mutta kertaus tekee aina hyvää ja auttaa jäsentämään asioita entisestään. Ja joitain ihan uusiakin ajatuksia heräsi. Sain ehkä jonkulaisen ajatuksen siitä, mitä osa-alueita omassa pääkopassa pitäisi eniten kehittää.

Pitkän päivän jälkeen ehdin käväistä kotona ja lähteä taas takaisinpäin, nyt tokotreeneihin Tallille. Oltiin Miinun, Annukan ja Jaanan kanssa nelistään. Ensin kuitenkin paikallaolot valkkulaisten kanssa. Istuminen oli tosi levoton, kun muut kävivät korjailemassa ja palkkailemassa koiria. Kurkin ovenraosta ja näin Luu katselevan ympärilleen, mutta pysyvän paikallaan. Lea kuitenkin sanoi, että oli liikuttanut ainakin toista etutassua.

Makuussa heitin lelun eteen, kun oltiin rivissä. Maahanmeno oli hyvä, vähän tassut jäivät eri tasoon, mutta suoriksi kumminkin. Ei myöskään valahtanut ihan löysäksi, vaan pääkin jäi ikään kuin jännittyneempään asentoon. Tässä asennossa Luu myös pysyi. Sivullenousu oli hyvä.

Luun oma vuoro oli kolmantena. Tehtiin ensin liikkeestä istumista. Ensin otin pari ihan omaan tahtiin. Sitten niin, että lähdin omaan tahtiin, mutta liikkuri huusi käskyä. Näissä kuulemma reagoi pari kertaa käskyyn jollain pienellä rytminmuutoksella tms. Vikalla ei enää. Nämä kaikki istumiset sujuivat hyvin, joten lopuksi vielä ihan alusta asti liikkuroitu versio, jossa koitin itsekin olla vähän jäykempi. Istui, jee!

Sitten tunnari. Kellotaulu, oma kolmosessa. Etäisyys joku seitsemän metriä, itse jäin taas vähän kauemmaksi, parin askeleen päähän. Aika täydellinen :) Meni asiallisesti kapuloille, aloitti kello kahdestatoista myötäpäivään ja nappasi oman heti, kun se osui kohdalle. Oisko koko hommaan luovutuksineen mennyt joku neljä sekuntia :D Nyt Luu on siis kahdessa viime treenissä ottanut oman tosi nopeasti muita tarkistelematta. Tosi hyvä, kunhan ei muutu tästä yhtään kiireisemmäksi...

Lopuksi tehtiin yhtäaikaa Miinun ja Bertan kanssa. Ensin seuraamista. Aluksi painoi, mutta paransi ja tarjosi kivasti sopivasti väljää.

Noutoa metallilla. Heittelin ja palkkasin nyt usein katsekontaktista. Pari kertaa ennen heittoakin, kyylää nimittäin siinäkin. Alkoi tarjota aika nopeasti. Nostot olivat hyviä. Nyt vaan lähtee kaartamaan jo hieman liioitellusti. Tuleekohan tästäkin vielä ongelma... Otin pari eteentuloon asti, ja niitä ei nyt pystynyt tekemään kerrasta suoraan :( Kun tulee vinosta, niin tulee vinoon. Yhden tein lopuksi niin, että käskin kapulan kanssa hyppäämään kauempana olevan hypyn. Siltä tuli suoraan ja hyvin eteen.

Luoksetulon maahanmenoja. Muutama peruutellen ja muutama luoksetulomaisesti niin, että jätin Luun seisomaan. Ihan jees. Ongelmia tulee varmaan vasta siinä vaiheessa, kun pitäisi yhdistää nämä seisomisen kanssa luoksetuloon. Maahanmeno kun on Luusta aika hieno juttu.

Lopuksi kaukoja peruuttelujen kautta. Kaikki ylösnousut nyt hyvin. Istumiset pääsääntöisesti ok, vaikka pompsauttaa helposti taaksepäin. Tässä olen tinkinyt kriteereistä ja katsonut läpi sormien, kun ajatus on oikea. Seisosta maahan pompsauttaa edelleen ja saattaa tulla eteen. Pari kertaa hyvinkin.

Tuittu höntsäili seuraamista ja puomia. Luukin teki loppukivana parit aan alastulot ja kontaktitraineria. Illalla oli vielä sen verran valoisaa, että käytiin Lean kanssa radanvarressa lenkillä.