Elämä siis jatkuu ja ollaan me vähän jo treenattukin! Hallisulun aikana ei tosiaan tehty käytännössä mitään. Ihan pikkujuttuja välillä sisällä ja ehkä kaksi kertaa iltalenkin yhteydessä lähipuistossa.

Jäljestämässä käytiin kerran molempien kanssa ennen Luun leikkausta ja Luun toipilasaikana kerran Syyn kanssa. Syy on edistynyt huimasti, jäljestää jo ihan sujuvasti ja kivan rauhallista tahtia. Keppien kanssa on vielä tekemistä. Välillä jo reagoi aika hyvin, mutta vaatii vielä tosi paljon vahvistamista, että lähtisi tuomaan. Sain sen kuitenkin jo leikkimään kepeillä, joten pikkuhiljaa keppimotivaatiokin ehkä nousee. Syylle on hyvä myös tehdä kepeillä pieni muistutustreeni ennen jäljelle lähtöä.

Hallin ulkokentällä käytiin ekan kerran la 16.5. Syyn kanssa tehtiin pieniä aksajuttuja ihan yksittäisillä esteillä. Kuuntelujuttuja yhdellä hypyllä, puomin alastuloa ja pujottelua kuudella kepillä. Luu sai leikkiä ja höntsätä vähän rally-juttuja.

Suunnilleen samanlainen setti toistettiin viikon päästä la 23.5. Syy teki jo kokonaista puomia ja kokonaisetkin kepitkin muutaman esteen vauhdilla. Lisäksi treenattiin takaakiertoja yhdellä hypyllä apukepin kanssa. Tää meni Syyllä aika tunteisiin, kun se ei meinannut hoksata, vaan yritti mm. tunkea ohjurin ja siivekkeen välistä...

Luukin teki taas vähän rallya ja sai juosta pari aksaestettäkin :)

Seuraava viikko meni taas pakatessa ja muuttaessa, toivottavasti nyt viimeistä kertaa ihan hetkeen! Kesäkuussa palattiinkin hallilla jo melkein normiarkeen ja keskiviikkona 3.6. oli taas pitkästä aikaa eskariaksat! Koko porukka oli paikalla, mutta aika pihalla siitä, että mitä tää treenaaminen taas olikaan :D Hanna oli suunnitellut haltuunottotreenejä, eli saatiin tehdä sopivia muutaman esteen harjoituksia. Syy oli näissä lähes pro. Se teki ekat harjoitukset oikein hyvin, vasta vikassa putkenohituksessa alkoi viretila nousta liikaa.

Torstaina olin sitten kouluttamassa taas omaakin ryhmää ja jäätiin illalla vielä Katin kanssa tokoilemaan sisäkentälle. Syy teki seuraamista, suuntia leluilla, ruutua ja pitoa. Suunnissa se selvisi vaikeuksista ja ruutuunlähetyksissä ei tullut yhtään ääntä :) Luu teki taas vähän rallyhöntsää.

Lauantaina meillä oli ison kentän aksatreenit valkkulaisten kanssa. Syyn kanssa tehtiin lähinnä puomia, kun ei vielä olla tauon jäljiltä ihan ison kentän ratatreenikunnossa. Alkuvaikeuksien jälkeen tulikin tosi hyviä toistoja kovalla vauhdilla. Takaakiertoon jatko jäi tosin yrittämättä tällä kertaa, tyydyttiin namimaatille menoon. Toisena juttuja tehtiin radan ekaa viittä estettä kepeille. Verkko piti laittaa avuksi, mutta lopulta onnistui ihan koko viiden esteen rata :D

Jäätiin vielä tekemään lyhyet tokotreenitkin perään. Syy teki seuraamista, maahanmenoa, luoksarin jättöä (jossa edelleen saattaa yhtäkkiä vaan nousta) ja platzia. Viimeksimainittu on pitänyt aloittaa taas tauon jälkeen ihan alkeista. Luu sai tällä kertaa vain hengailla mukana ja arvostella.

Ke 10.6. tehtiin jo melkein niinkuin ratatreeniä eskariaksoissa. Kaisa oli tehnyt kivan radan, jota pätkin lyhyempiin osiin.

Kaisa%20100620.jpg

Syy oli taas tosi kiva! Mielentila pysyi suht järkevänä koko treenin ajan ja se teki ihan hyviä pätkiä. Ensin tehtiin 1-6 ja sekin meni kerrasta purkkiin :) Kepit tehtiin vielä ilman verkkoakin vähän pienemmällä vauhdilla. 7-11 onnistui myös muuten heti, mutta puomi ei. Oli varmaan pitkälti tottumattomuutta uuteen Galicaniin. Tehtiin sitä jokunen kerta erikseen ja lopuksi vielä pelkkää alastuloa, että saatiin onnistumisia. 12-16 -pätkällä mokailin vaan itse olemalla myöhässä ja unohtamalla putkijarrun. 15-20 oli taas kerrasta hyvä. Kivasti Syy lähti putken jälkeen poikkariinkin, vaikka olin vähän myöhässä.

Torstaina jäätiin taas treenaamaan koulutusten jälkeen. Syy tokoili platzia, seuraamista, kiertoa, maahanmenoa, luoksarin jättöä ja kaukoja. Se on ollut kyllä nyt tauon jälkeen tosi kiva! Ääntä ei tule lähes mistään, ollaan pystytty tekemään seuraamisen liikkeellelähtöjä ja kiertoon lähetyksiä ihan perusasennostakin! Kaukoissakin mielentila on inasen parempaan päin, vaikka eivät ne ihan suju. Ja muutenkin moni asia on unohduksissa, maahanmenoakin piti kerrata ihan urakalla. Lopuksi tehtiin vielä vähän keppien sisäänmenoja kuudella kepillä. Onnistui jo jyrkästäkin kulmasta kierron kautta.

Luu teki taas jotain rallyjuttujaan. Pitäisikö senkin treenejä alkaa jotenkin suunnitella...? Nyt vaan tehdään jotain ja treenataan sitä, mikä tökkii :D

Lauantaina käytiin hallilla aamupäivällä. Syy teki ensin vähän tokoa, Luu rallya ja Syy vielä aksaa. Jatkettiin Galican-treenejä, ja näyttikin jo vähän paremmalta. Keinua tehtiin pari toistoa ilman vauhtia, näytti olevan muistissa. Sitten työstettiin niitä takaakiertoja, jotka eivät todellakaan näytä hyviltä. Keppejäkin vielä pari kertaa.

Ke 17.6. eskariaksattiin ulkokentällä helteessä. Hyvin jaksettiin, kun maltettiin tehdä tarpeeksi lyhyet kierrokset. Teemana oli kaksi vähän erilaista rataa, eli mentiin ensin yksi ratapätkä ja sitten sama muutamalla muutoksella. Ekalla pätkällä palkattiin Syylle alun kepit ja sitten tempaistiinkin koko rata (11 estettä :D ) nollana läpi! Harvinaista herkkua, mutta kylläpä tekee hyvää sekä koiralle että ohjaajalle! Yhteen pinkaisukohtaan treenattiin vielä enemmän pinkaisua. Ensin olin tehnyt takaakierron sisäkautta poikkarilla, mutta ehdinpä työntämään kauemmallekin siivekkeelle, kun vaan luotin putkeenmenoon.

Toisella radalla tuli vähän enemmän vaikeuksia ja Syykin alkoi ehkä väsyä. Mutta kepit sujuivat tässäkin! Putken jälkeen piti mennä "takaakiertoon", mutta Syy tunki aina mun puolelle ja huusi, vaikka kuinka hoin "kierrä, kierrä"... Siinä ehdin jo sadatella, kun se ei yhtään taas kuuntele, kunnes tajusin, että se taitaakin kuunnella. Syy tuli putkesta linjalle esteen takapuolelle, ja kun jätin takaakiertokäskyn pois, niin alkoi sujua... Loppuradasta oli taas sellainen niistokohta, jossa Syy jäi jumittamaan, kun olin liian lähellä / liike loppui /tj. Tästä ongelmasta ei siis olla tauon aikana päästy.

Torstaina tokoa ja rallya. Luun kanssa treenattiin hyppysarjoja. Jätin lelunkin lisähaasteeksi etupalkaksi. Ihan kivasti nää alkoi sujua, vaikka ensin aiheutui jonkunasteista ryntäämistä. Vaikea vaan rytmittää sitä omaa liikettä, kun juokseminen lisää kaahaamista, mutta helposti Luu ehtii muuten kääntää rintamasuuntaa, kun tajusi kuitenkin jo palata seuraamaan.

Syy tokoili tuttuja juttujaan seuraamista, kosketusalustaa (kaikki lähetykset ihan hiljaa!), jääviä ja kaukoja. Lisäksi tehtiin eteenmenoja lelujen kanssa. Näissäkin pysyi tosi kivasti pää kasassa, vaikka Syy ei varmasti ihan tiennyt, mitä tehdä. Kokeilin myös lähettää tyhjään ja heittää lelun perään. Näissä kääntyi katsomaan, mutta siis lähti, eteni ja pysyi hiljaa!

Juhannussunnuntaina käytiin aika hiljaisella hallilla. Syy teki seuraamista, kaukoja (joissa nyt vähän ääntä...), maahanmenoa, seisomista, eteenmenoja ja kiertoa kolmella tötsällä. Eikä erilainen tötteröasetelma sekoittanut Syyn pasmoja yhtään, oho! Melkein kuin normikoiran kanssa treenailisi! :D

Luun kanssa tehtiin vähän rallyjuttuja merkkien kanssa. Se sai myös testata paria erilaista kolmen tötsän asetelmaa ja selvitti ne toki konkarin elkein.

Syyn kanssa tehtiin vielä aksakentällä puomia, keinua ja lähtöjä. Nyt tehtiin Smartilla ja kokonaiset puomit takaakierron kautta eivät nyt oikein sujuneet. Keskityttiin sitten tekemään pelkkää alastuloa. Tehtiin myös yksi keppien avokulmaan meno puomin alastulolta ja hienosti sujahti :) Keinulle otettiin nyt jo kunnon vauhditkin putkesta, mutta hyvin malttoi. Nyt jää vaan taas turhan ylös, mutta mietitään sen korjaamista sitten joskus. Lähtöjä treenattiin lopuksi ja olipa kiva huomata, että nekin kestävät jo korjaamista. Syyllä ei mennyt yhtään hermot, kun piti uusia, vaan sen sijaan jopa tsemppasi.