Oltiin tänään pitkä päivä Mouhiksella Marian ohjaustekniikkakoulutuksessa, joka järkättiin TamSKin kouluttajille. Oli kyllä hyvä ja hyödyllinen päivä. Lähes kaikki asiat olivat tuttuja, mutta teki hyvää kerrata niitä tuommoisessa selkeässä ja tiiviissä paketissa. Käytiin siis yksittäisiä ohjaustekniikoita läpi esimerkkikoirien avulla, joten niiden opettamista tuli katsottua hyvin erilaisilla korilla pennuista kolmosluokkalaisiin.

Oltiin Luun kanssa koirakkopaikalla yhdessä ryhmässä, jossa käytiin läpi vastakäännös, puolivalssi, flippi ja sokerina pohjalla ihmisnuoli. Vastakäännös sujui hyvin. Kerran sain Luun kieltämään, kun ampaisin hypyltä pois liian pikaiseen, enkä muistanut pitää sitä katsetta. Puolivalssia en itse asiassa käytä varmaan ikinä, vaikka se periaatteessa tuttu ohjaus onkin. Nyt sillä ohitettiin ansaeste matkalla aalle. Saatiin sekin toimimaan ihan ok, mutta ei tämä ihan vielä vahvuusosastolle päässyt... Pyrin edelleen etsimään ne muut vaihtoehdot ;) Puolivalssi jalostettiin samaan paikkaan flipiksi, joten epämukavuusalueella jatkettiin. Mutta flipin tein ja se toimi :) Flipissä on ehkä hankalinta se, että aika harvoin keksin radalta kohtia, johon sen tekisin, joten eipä sitäkään tule treenattua käytännössä ikinä.

Ihmisnuolta tehtiin ensin ihan alkeistreeninä nameilla, palkka ennen rimaa ja riman jälkeen. Rima oli minikorkeudessa ja jätin Luun suht lähelle. Olin vielä aikaisemmin kehunut, että Luu on ihmisnuolissa nykyään aika kiltti, niin eikös se törkimys tullut tällä ekalla toistolla ihan päin...! Näin vaan, että nyt se hyppää ja sitten se jo osuikin. Ei sentään tullut hampaat edellä, mutta käteen vähän sattui. Tuli annettua rakentavaa kritiikkiä aika urakalla, ja vaikkei häntä tilanteessa laskenutkaan, niin seuraavilla jarrutti kyllä. En tosin jättänyt jarrussakaan paljon tulkinnanvaraa. Lopuissa oli ongelmia lähinnä oman koordinaation kanssa, että sain Luun hyppäämään jarrun jälkeen. Mutta lopulta tehtiin oikein hyvä suoritus, vaikka Luu otti vauhtia suorasta putkesta.

"Tämmöinen" (tai vaihtoehtoisesti "tuommoinen", "semmoinen" tms.) koirahan on hyvin kuvaava termi... no, tämmöisille koirille ;) Tiedättehän, kun kouluttaja selittää treeneissä harjoitusta ja kuvailee, miten se tehdään ja miten koirat yleensä toimivat. Sitten tulee pieni tauko ja kouluttaja huokaisee syvään ennen kuin jatkaa: "Sitten taas tämmöisten koirien kanssa..."

Tämmöisten koirien kanssa on omat haasteensa, mutta on ne aika ihania. Ainakin katsojien mielestä ;)