Valkkuryhmän treeneissä sattui olemaan taas tekniikkakerta ja taas kelloteltiin. Soile koutsasi. Tehtiin ihan simppeleitä kolmen esteen pätkiä, vissiin taas Jenny Dammin harjoituksia TT-leiriltä.

Ekassa pätkässä oli putki-hyppy-putki, hyppy pystyssä u-putken keskilinjalla. Tää piti tehdä kolmella eri tavalla. Mä käänsin lähemmän siivekkeen kautta valssilla ja niistolla sekä ristiin pakkovalssi-jaakotuksella. Ekalla yrityksellä niisto oli nopein, mutta valssia säätämällä saatiin se yhtä nopeaksi. Näissä oli tosi tarkkaa oma ajoitus. Jos jäin hypylle liian pitkäksi aikaa, Nipsu valui, mutta jos lähdin aikaisin pois, se kääntyi kyllä tiukasti, mutta vähän empi hypyllä. Pakkovalssi-jaakotus meni tosi sujuvasti, mutta oli vaan väkisin hitaampi niin paljon pidemmän matkan takia.

Toisessa pätkässä kolmen hypyn suora, josta keskimmäinen mentiin takaa. Just tämmöistä ei ole tullut koskaan kellotettua, enkä tiennyt, kumpaa kautta Nipsu on oikeasti nopeampi. Jos takaakierto olisi linjasta ulkona, pyörittämällä olisi varmasti nopein. Nyt veikkasin, että kaikki vaihtoehdot menevät aika samoihin, ja olin aika oikeassa :) No, kyllä ne pyöritykset niistoilla jäi inasen hitaammiksi. Ristiin kierrättämiset tein pakkovalssilla ja saksalaisella. Paras saksalainen oli ehdottomasti nopein, eroa pyörityksiin tuli muistaakseni reilu pari kymmenystä. Ei se käsiajalla paljon ole, mutta muutamalla toistolla erot oli aina samansuuntaisia. Saksalaisessa Nipsu meinasi valua kaarteessa. Tämä saatiin paremmaksi, kun vaihdoin nopeammin ohjaavan puolen ja _katsoin koiraa_. Tarkkana siis näissä!

Sitten kokeiltiin vielä toispuoleisuutta. Kolme hyppyä, joista keskimmäinen linjasta sivussa. Keskimmäinen siis taas takaa ja tehtiin molemmista suunnista. Tein niistolla. Aikoihin ei saatu eroja, mutta huomattiin, että myötäpäivään kierrättäminen oli vaikeampaa joko Nipsulle, mulle tai meille molemmille. Nipsu empi hyppyä enemmän ja kerran sain sen kieltämään. Ei myöskään ehkä kääntynyt niin hyvin. Ei päästy selvyyteen, johtuiko se vain ohjauksesta (musta se toinen suunta tuntuu helpommalta) vai Nipsun fysiikasta. Jos syy on fyysinen, se ei ainakaan ole linjassa sen kanssa, että Nipsulla on ollut nimenomaan oikea puoli huonompi... Täytynee tarkkailla ja ottaa joskus vaikka videolle. Nyt ei harmi vaan ollut kameraa mukana, tässä siitä olisi ollut hyötyä.

Soile naureskelikin, että eipä tainnut treenistä olla meille paljon iloa, kun ei saatu isoja eroja mihinkään :D Toisaalta kivahan se on, että vaihtoehdot menevät suunnilleen samoihin aikoihin. Voi sitten vaan valita sen, joka on kivoin tehdä :)