Keskiviikkona Katin rääkkitreeneissä. Rääkkiteemaa oli tällä kertaa pitkä (32 estettä) ja vaikea rata, taattua mouhijärveläistä laatua. Oli vaikea oppia. Siinä vaiheessa, kun Kati alkoi huhuilla tutustumisen loppumisesta, niin en edelleenkään osannut estejärjestystä... Saati että olisin ehtinyt miettiä ohjauksia loppuun asti.

Onneksi mentiin Nipsun kanssa vasta kolmantena, ja ehdin mielikuvaharjoitella vielä muutaman minuutin. Ensimmäisellä kierroksella tehtiin kisanomaisesti rata läpi. Muistin koko radan! Päästiin joten kuten rata läpi, mutta muutama lipsahdus tuli. Muurin palikka, yksi ylimääräinen putki, putkesta pois kääntyminen (että mä vihaan näitä!!!), kielto putkesta putkeen ja yhdellä hypyllä väärään suuntaan kääntyminen ja hyppääminen.

Tämän jälkeen saatiin uusi lyhyt tutustuminen ja katsottiin jotain ohjausvaihtoehtoja yhdessä. Vaihdoin ohjauksen muutamaan kohtaan. Toisella kierroksella treenattiin pätkissä. Yritin kyllä ensin koko rataa, mutta ei se onnistunut. Nipsu tiputteli ekan muurin palikoita, mistä johtuen jäin varmistelemaan, enkä ehtinytkään suoran putken jälkeiseen takaakiertoon. Tähän tehtiin sitten kauempaa lähetys putkeen ja leijeröinti. Hyvin Nipsu irtosi putkeen, vaikka epäilin! Kunnon ohjaus vaan päällä, niin kyllä se menee.

Ennen ensimmäisiä keppejä olevaan kohtaan vaihdoin hypylle kierrätyksen kauemman siivekkeen kautta. Oli aika paljon pidempi ja varmaan hitaampikin, mutta sujuvampi ja varmempi. Toista kautta yrittäessäni Nipsu meni putkeen.

Putkesta putkeen sain menemään yllättäen jopa paremmin, kun en ryysinytkään putkelle, vaan lähetin kauempaa ja leijeröin pituuden. Ei se sinne tykittänyt, mutta meni kuitenkin varmasti. Vaihdettiin myös pituuden jälkeisen kepeille menoon ohjaus niin, että heitin kepeille ulkokautta umpikulmaan. Näähän ei ole Nipsulla hyviä, mutta nyt meni tosi hyvin!

Epäonnistuneen välistäveto-sylkkärihässäkän vaihdoin vielä valssiksi ja jaakotukseksi, joka toimikin paremmin. Tämän jälkeen oli säätöä putkijarrutuksessa, jota en juuri voinut tehdä, kun Nipsu kielsi koko putken tai kääntyi sieltä pois. Lopussa ei sitten ollut mitään ihmeellistä, jotenkin piti vaan jaksaa juosta.

Viimeisellä kierroksella sai tehdä vielä nollana läpi ;) Nipsulle taas kielto putkesta putkeen ja lisäksi kielto yhdestä hypyllä ennakoinnista. Muuten taidettiin päästä virheittä.

Nipsu oli taas enemmän oma itsensä. Ei tehnyt niitä outoja ohituksia ja keskittyi paremmin. Muurin palikoita se tiputteli varsinkin alkutreenistä, mitä vähän ihmeteltiin. Lopussa nekin sitten alkoivat pysyä. Se taisi sunnuntaina olla vaan niin väsynyt (mulla hoidossa olosta...). Oli se kuulemma ollut kotiin päästyään aivan poikki. Söi ja meni nukkumaan, ja aamulla kävi katsomassa, onko kupissa ruokaa, ja meni sitten takaisin nukkumaan. Nipsun asenne agilityä, tai ylipäätään kaikkea touhua tehdessä on kieltämättä aika kuluttava.