Tänään valkkuryhmän treeneissä tehtiin sitten viimeinen kisatreeni ennen ässämmejä. Oltiin Eteläpuistossa, joten hyppykin oli käytössä.

Alkuun tehtiin paikallaolot, molemmat vissiin vähän ylipitkinä, kerrankin. Istumisessa ei mitään. Makuussa lösähti ensin ihan mutkalle, huomautin ja otin uudestaan, sitten meni hienosti suoraan. Lopussa annoin taas pienen jalka-avun.

Tein koko evl:n läpi ihan kisamaisesti (paitsi ruudussa oli pakko soveltaa...). Valmistautumisen kannalta olisi voinut olla parempi tehdä toisin, kun treenejä on enää niin vähän, mutta jotenkin tuo itselle luottoa, kun on edes kerran tehnyt koko setin läpi. Osan ajasta Senni teki samaan aikaan vieressä ja kentän toisessa päässä tehtiin agilitya.

Ekassa setissä siis idari, hyppy ja tunnari.

Idarissa liikkurin määräämä järjestys S-I-M. Asennot oikein, eikä seuruussakaan kyyläillyt.

Hyppynouto ihan hyvä, nosti ja piti tosi hyvin. Eteentulo ok. Sivullesiirtymä vajaa. Nää on näitä, mitkä tulee aina koemaisessa.

Tunnari. Maiju vei kapulat kädessä ja oma oli valmiiksi merkattu. Rinkula. Haistelu ihan hyvä, meni maltilla. Paluu hidas. Ja sivulle vajaa varmaan tässäkin.

Sitten palkka ja seuraavaan "kehään", jossa sitten ohjattu, kaukot ja luoksetulo.

Ohjatussa meille arvottiin vasen. Merkki ei niin hyvä kuin eilen, mutta ok. Nosti väärin, ei malttanut kiertää loppuun asti. Tuodessa puri ihan törkeästi! Oiskohan jopa tajunnut tuon nostomokansa...? Palautus muuten ok.

Kaukot aloitin nyt seisomisella, järkkä M-S-I-S-M-I-M. Seiso-istun teki väärin, liikkui selvästi eteen. Istu-seison taas teki liikuttamatta etutassujakaan. Ja maasta istumaan oli huono, kun oli vähän turhan jähmeänä. Vilkuili myös jonkun verran, mutta teki kaikki ekalla käskyllä. Sivulle nousussa taisin antaa pienen jalka-avun.

Luoksetulo vähän semmoinen löysä. Huono seisominen ja silleen, mutta teki kuitenkin kaiken. Tässä tais olla jopa sivulle siirtymä parempi.

Taas palkkaa ja sitten viimeiseen settiin, eli ruutuun ja seuraamiseen.

Ruutu menikin sitten ihan käsille. Merkki siedettävä. Merkiltä lähti hämymerkille, joka oli viistosti oikealla ruudusta. Mietin hetken, mitä teen, mutta päädyin yrittämään korjausta. Korjasikin hyvin yhdellä käskyllä hyvään paikkaan ruutuun! Tämä siis ihan jees. Mutta sitten kävellessäni varasti ihan pokalla, liikkurikaan ei ollut vielä huutanut käskyä...! Tämän samanhan se on tehnyt kerran kokeessa. Nyt sinänsä hyvä, että yritti, niin pääsin puuttumaan. Palautin siis ärräpäiden kera ruutuun ja otettiin loppu normisti. Sivulle tuli tosi nätisti.

Seuraamisessa asenne oli ihan ok, kontakti ei tippuillut. Teknisesti jotain epätarkkuutta, mutta ihan kelpo Luun seuraamiseksi :) Skarpimpi saisi olla, mutta kunhan edes suunta olisi oikea.

Loppupalkkailujen jälkeen oli yllättäin pakko ottaa vielä ruutua. Tunki taas ensin sinne hämymerkille. Kutsuin takaisin merkille, ja sitten osasi mennä suoraan ruutuun. Tein loppukävelyn ja Maiju huuteli pari käskyä. Nyt pysyi hyvin ja oli kuulemma paljon tarkkaavaisemman näköinen kuin edellisellä kerralla. Palkkasin ruutuun. Tein vielä yhden lähetyksen toisesta suunnasta ja palkkasin ruutuun menon.

Ja pienen tauon jälkeen uudestaan ruutua, jäi kaivelemaan ;) Lisäsin pökköä pesään ja asettelin kaikki Maijun pinkit merkit ruudun menomatkalle. Toisella puolella oli matalat kartiot luoksetulon merkkeinä. Ekalla yrityksellä menikin hämyille sekoilemaan. Sain taas korjattua ruutuun, kehuin ja kutsuin pois. Sen jälkeen osasi mennä suorana ruutuun molemmista suunnista. Ja oikein hyvälle paikalle joka kerta! Nää pitää ottaa ohjelmistoon jossain vaiheessa, sillä helposti katselee ympärilleen siinä ruutuun "hölkötellessään". Pitäis vissiin juosta vähän lujempaa, ettei ehtisi katselemaan maisemia ;)

Tein myös kaukojen tekniikkaa vapaamuotoisesti ja läheltä. Hyviä vaihtoja.

Lopuksi käytiin koko porukalla tuttu lenkki näkötornilla. Matkalla harmiteltiin, ettei kellään sattunut rahaa mukaan. Ens kerralla pitää muistaa, niin voidaan hakea munkit! :)