Tänään oli taas Kana-areena-perjantai. Oltiin nelistään Katin, Maijun ja Katjan kanssa. Meillä tuli jopa viiden päivän treenitauko tokosta. Eilisten aksojen yhteydessä tehtiin jotain pientä, mutta oikeissa treeneissä ollaan oltu viimeksi sunnuntaina. Tämmöinen näkyy aina Luussa ja se oli monessa jutussa vähän ärsyttävä.

Aloitettiin kaukoilla. Aloitukset I-S-M ja S-M. Nää ok. Peruutellen yksi istu-seiso, joka oli niin hyvä, etten uskaltanut tehdä enempää :D

Tunnari, kymmenisen kapulaa rivissä. Menin lähelle ja muistutin käskyllä. Oli kyllä tosi huono taas. Aloitti huolettomasti ja sahasi. Käskin pois, kun oli mennyt kaksi kertaa oman yli. En vaan saanut uusinnoillakaan tekemään hyvin.

Hyppynoudon palautusta kiinni pitäen ja ihan läheltä. Tokalla kiinnipidolla jopa kuulemma vähän kiskoi, mutta eteen tulee silti nihkeästi. Kokeilin palkata namilla ylhäältä, mutta ei siitä mitään tullut, kun koira ei pysty nostamaan kuonoa ylös... Kokeilin kapula suussa myös sitä tassun antamista, ei vaan pysty.

Ohjatun suuntia ilman lisähaasteita. Tuolla se on toki muutenkin vaikeampi, kun seinät on niin lähellä. Palkkasin ekan merkin, sitten hinkutettiin suuntia. Yritti taas molempiin suuntiin ensin keskikapulalle! Vasemmalle kaarsi vasemman kautta, oikealle suuntasi suoraan keskelle. Hiukan meni jo hermot ja annoin kyllä koirankin kuulla. Joku roti tuohon aivottomuuteen. Katjan mielestä Luun ajatus oli vähän liikaa kapuloissa kuuntelun sijaan. Voisi siis tehdä jonkunlaista kuuntelutreeniä merkillä.

Tähän väliin paikallaolot. Tehtiin pelkkä makuu. Nousu oli vähän nihkeä, nousi kyllä.

Toisen kierroksen alkuun oli pakko ottaa ohjattua uudestaan. Nyt teki molemmat suunnat kerrasta kiltisti ja selvästi ajatuksella.

Sitten seuraavana ilonaiheena ruutua. Ensin palkkasin merkillä pysymisestä. Kunhan sinne asti päästiin... Meinasi alussa taas valua. Merkille jäi tosi vinoon. Sitäkin pitäisi varmaan treenata, huoh. Mutta nyt pysyi hyvin kaikki päänkäännöt ja heilumiset.

Ruutuun ei taas voinut mennä kunnolla, nippa nappa keskelle ja siitä peruutellen. Koitettiin ihmishämyilläkin, mutta niillä ei nyt ollut toivottavaa vaikutusta. Lopulta menin itse lähelle ruutua ja annoin muistutuskäskyn. Sillä meni kunnolla, kummasta syystä nyt sitten johtuikin. Mutta täytyy testata tuota muistutuskäskyä jatkossa.

Luoksetulon stoppeja, alku liikkuroituna. Avuilla tai lähempänä mua teki hyvin, muuten teputti. Vartaloavulla teki nyt parhaiten, tuplakäskystä ei taas tällä kertaa ollut suurta apua.

Idarissa palkkasin kaikki asennot namilla. Järkkä S-M-I. Tää sentään ihan ok.

Loppuun seuraamista liikkuroituna, pääasiassa hidasta. Reagoi liikkurin käskyihin vempuloimalla, joten tehtiin niitä. Ja saatiin tehdä aika monta pätkää ja käskytystä ennen kuin oli reagoimatta.

Että semmoista tänään. Ei lopu ainakaan hommat kesken!