Hyppytekniikka ja muut hinkkaukset ovat jääneet meiltä viime aikoina aivan rappiolle. Tänään sain pitkästä aikaa aikaiseksi käväistä itsekseni Tallilla. Jalka on edelleen kipeä ja jouduin perumaan huomisen osallistumisen Ruokosen Juhan koulutukseenkin. Mentiin siis tekemään juttuja, joissa en joudu juoksemaan.

Luu aloitti hyppytekniikalla. Tehtiin korkeuden arviointia perussarjalla. Vika rima oli ensin 40 cm. Piti nostaa 50 senttiin, mutta nostin vielä 55 senttiin, kun Luu hyppi niin vaivattomasti. Toistot meni siis 40-45-50-55-50-45-40 cm. Näissä voisi varmaan nyt jo aika nopeasti nostaa ihan maksimiin, koska Luu tekee hyppytreenit niin hallitusti. Radalla nostellaan sitten maltilla.

Pieni huilitauko ja sitten samaan tyyliin rengasta. Piti nostaa siinäkin korkeutta, mutta treenattiinkin vaan yhdellä korkeudella, kun oli niin vaikeaa. Luu kiersi koko rengasta tai meni kehikon läpi. Aina vasemmalta. Kun se osui renkaaseen, hyppäsi jotenkin vaikean näköisesti, ikään kuin tajusi vasta viime hetkellä, mihin tähdätä. Tehtiin sitten yrityksen ja erehdyksen kautta, kunnes lopulta saatiin kaksi onnistumista putkeen. Niistä jälkimmäinen oli jo tosi hyvä ja sujuva.

Viimeisessä setissä Luu teki puomin ylösmenoa minipöydän päällä. Palkaksi heittelin namia. Tehtiin tooosi monta toistoa. Mokiakin tuli, mutta suurin osa onnistui. Vinoista ei edelleenkään osaa suoristaa. Mun omaa liikettä ei sattuneesta syystä treenattu, mutta välillä menin kontaktin ohi kutsumaan. Lopuksi koitettiin muutama kerta koko puomilla. Ne ei vaan toimi. Luu loikki iloisesti yli. Saatiin hikisesti muutama hyvä, mutta suurin osa epäonnistui. Pitää vaan hinkata pelkällä ylösmenolla aina vaan. Mietin, että voisi kertauksen vuoksi tehdä sitä pelkkää laatikkoakin välillä.

Tuittukin treenasi pikkujuttuja. Ensin kerrattiin puomia, joka on taas kisoissa ollut aika hasardi. Mähän en sen kanssa vaadi stoppia kisoissa, ja se tietää sen. Kontaktit ovat tällä systeemillä vaan pysyneet niin nopeina ja sen verran varmoina jo pitkään, että näillä mennään, se mitä vielä mennään. Treeneissä kun vahvistaa tarpeeksi 2on 2offia, niin se kyllä vaikuttaa kisakontakteihinkin, vaikka ne epäloogisesti eri kriteereillä tehdäänkin. Nyt lähettelin puomin päästä itse taakse jääden ja vapautin kipolle. Vauhti oli hyvä, mutta kerran Tuittu meni ihan possuna läpi ja pölli palkan ;) Muisti kyllä sitten, miten nää kuuluu täällä treeneissä tehdä.

Kepeilläkin tehtiin eri kulmia ja vähän ohjaajan irtoamista. Onhan se aika taitava :) Lisäksi jotain yleistä höntsäilyä, putkeen lähetystä ja pari aatakin.

Treenien jälkeen käytiin Sääksjärvellä tunnin metsälenkillä. Ei ollakaan siellä vielä lumien sulettua käyty. Nyt pääsi taas kävelemään.