Maanantaina 8.2. valkkutokot. Ja erittäin hämärät muistikuvat, mutta jonkun verran tehtiin kuuntelujuttuja.

Ohjatussa pysäyttelin taas ennen nostoa - ja kerran Luu pysähtyi itsenäisesti! Ensimmäistä kertaa ikinä tuo jatkuva pysäyttely näkyi siinä yhtään mitenkään :D Kapulan vieressä oli ruutu, jonka miettiminen vaikutti ehkä vähän asiaan, mutta kuitenkin. Pysähtyminen ei tietty jäänyt päälle, mutta sen sijaan Luu teki yhden todella siistin noudon. Kaarrotti toki, mutta meni ja tuli silleen rauhallisesti ja hallitusti, kivalla ilmeellä. Vau!

Ruudussa ensin pelkkää eteenmenoa ja sitten liikkurin hämykäskyjä ruutuunmenoon. Oisko mun omasta kädenheilautuksesta kerran singahtanut, mutta muuten ok.

Sitten kiertonoutoa ruudun suuntaan. Nyt en yhtään muista, mutta luultavasti meni taas ruutuun, koska on tehnyt sen nyt joka kerta vastaavassa tilanteessa x kertaa...

Itsekseni olen tehnyt ainakin suunnitelman mukaan tunnaria, kaukoja, seuraamisen peruutusta ja zetan seuraamista.

Keskiviikkona oltiin valkkuaksassa Luun kanssa. Nappis oli suunnitellut leijeröintirataa. Nehän Luulta sujuu :) Kepeille irtosi hyvin, mutta kerran pari änkesi kakkosväliin. Onnistui, kunhan vaan jäin tarpeeksi taakse. Meille vaikein kohta oli radan alku, jossa kakkoselta piti kääntyä melkein 90 astetta keinulle. Palkkasin ihmisnuolta, korotin ääntä ja yritin liikkua oikeaan suuntaan pois alta, mutta olipa huono. Ensin Luu veti aivan läpi mun selän taakse, hinkkauksen jälkeen tuli edes vähän oikeaan suuntaan. Paremman linjan sain, kun tein vastakäännöksen ja leikkasin keinulla. Siinä vaan jäi vähän jälkeen, kun keinun jälkeen oli takaakierto.

Treenien jälkeen jäätiin Katin kanssa tokoilemaan. Tehtiin rauhallisempia liikkeitä, kun oltiin just juostu niin kovasti.

Liikkuroituna seuraamista, zetaa, tunnaria ja ohjattua. Tunnarissa palkkasin kontaktin ja lähetin suoraan lelusta. Malttoi muistaakseni haistella ihan siististi.

Lainattiin myös Taiton pallovipua ja tehtiin sen kanssa eteenmenoja. Luu hiukan kuumuu tuosta vivusta, menee jähmeäksi sivulla, kun se on mulla ja purisi sitä :p Eteenmenoihin kyllä ihan kiva lisä treenitapoihin.

Perjantainakin agility- ja tokosetti, nyt vaan toisinpäin. Meillä oli aksassa omatoimitreenit. Tokoiltiin ensin ja tehtiin sitten Santun koulutuksesta jäänyttä rataa.

Ohjatussa pysäyttelin nyt vasta noston jälkeen. Tää onkin vaikeampaa ja Luu helposti vain arpoo jonkun asennon. Treeniin siis!

Lisäksi tehtiin luoksetulon osia, kaukoja ja kiertonoudon palautuksia.

Radassa oli haasteita, mutta saatiin onnistumaan pätkissä. Pienen tauon jälkeen pyysin Katia kuvaamaan, kun koitettiin mennä koko rata. Eihän siitä sitten tullut enää mitään, vaan tehtiin kaikki mahdolliset virheet. Luukin alkoi väsyä. Lopussa oli hankala kepeillemeno, jonka Luu klaarasi ensin hienosti lähettämällä, mutta sitten lopuksi alkoi yhtäkkiä kiertää ekan kepin väärältä puolen. Se on tehnyt saman joskus ennenkin, eli jyrkässä avokulmassa kiertää ekan kepin takaa. Ja jää siihen ihan jumiin, eikä pysty korjaamaan ilman merkittävää helpotusta / apua. Joku aivosolmu tai hahmotusjuttu selvästi.

Lauantaina tokoiltiin Maijun kanssa tokokokeen jälkeen. Saatiin varattua osaksi aikaa kaksi kenttää.

Luu teki kisamaisen setin. Ohjattu, luoksetulo, tunnari, ruutu, kiertonouto. Ei mennyt hyvin ja fiilis meni jotenkin huonoksi. Jos mua alkaa ärsyttää joku, niin Luu tuntuu muuttuvan vaan sitkeämmäksi.

Ohjatussa yritin pysäyttää seisomaan noston jälkeen, mutta Luu vaan istui. Kisamaisuus loppui tähän ja tätä hinkutettiin ihan urakalla.

Luoksetulossa Maiju huusi stoppiin istua. Luu tuli ensin läpi. Uusinnalla pysyi kyllä seisomassa, mutta stoppi ei ollut kovin hyvä.

Tunnarissakin oli suuria ongelmia. Luu ohitteli omaa, vaikka selvästi bongasi. Oli tosi vaikean näköistä. Ohjatun vääntö ehkä vaikutti, koska Luu oli juossut itsensä aika läkähdyksiin. Pidettiin pieni taukokin ja juotin sen. Lopulta onnistui jotenkin.

Ruudussa palkkasin eteenmenon lelulla, joka oli viety salaa. Ruutuun flänkkäsi jotenkin erityisen paljon.

Kiertonouto taas ruudun suuntaan. Tämänkin olen onnistunut unohtamaan ihan täysin, joten kai se sinne ruutuun taas meni...

Tein erikseen vielä ainakin eteenmenoja ja ruutua, jossa laitoin merkkejä flänkkipuolelle. Juoksutin myös ruudun läpi lelulle, kun jäi ehkä turhan eteen.

Sunnuntaina olin vetämässä korvaustreenejä tehoryhmälle ja omalle ryhmälle. Sitä ennen taas omat tokot, joista ei näköjään ole muistiinpanoja eikä kovin hyviä muistikuvia. Eteenmenoja tehtiin ainakin, sekä palloille että tyhjään. Ja ehkä sitä ohjatun kuuntelua...