Tänään tokoiltiin SBCAKin mestaruuskisoissa Hyvinkäällä. Kenttä oli varsin... no, ruohikkoinen. Varsinkin ohjatun kapulat tahtoivat näkyä huonosti, ja tästä aiheutui joillekin ongelmia. Kehä oli rakennettu niin, että siirtymät olivat pitkiä. Kaksi liikkuria nopeutti kyllä muuten toimintaa, missään välissä ei tarvinnut odotella. Viereisessä kehässä alkoivat vähän ennen meidän vuoroamme alemmat luokat. Meille ei aiheutunut ylimääräistä häiriötä, mutta esim. Katjan ja Zenin luoksetulon aikana avoimen paikkamakuusta sinkosi evl-kehään kaksi koiraa... Nätisti tottelivat Katjan kutsuja. Onneksi ei sattunut mitään pahempaa, vaikka toinen ehti ihan iholle asti.

Kaikki liikkeet tehtiin putkeen. Ei ollakaan evl-liikkeitä koskaan aikaisemmin kokeiltu putkeen. Huomasi kyllä, että palkkaamattomuus alkoi vaikuttaa Luuhun loppupuolella. Noudoista se nyt vähän kuumuu muutenkin, joten viimeisten liikkeiden aikana se alkoi olla aika ylivirittynyt. Sain vääntää liikkeiden aloitusten kanssa ja tunnarin nollaus oli varmaan suoraa seurausta viretilasta. Paljon tarvitaan vielä treeniä ja kokemusta, mutta onhan tässä aikaa :) Kivalla asenteella Luu kuitenkin teki hommia ja moni juttu onnistui kivasti.

Tuomarina oli Pernilla Tallberg. Linja siis tiukentui viime viikonlopusta.

Istuminen 10 - Ei huomautettavaa.

Paikkamakuu 10 - Siis voi ei! Iski taas nenän suoraan ruohikkoon ja pää jäi tosi hankalan näköiseen asentoon. Oli kuulemma pysynyt näin yli puolenvälin, mutta loppupuolella nosti pään ylös... Kiva, jos tajuaa, että kokeessa voikin tehdä näin.

Seuraaminen 8 - Edellisten koirien seuruut oli musta arvosteltu aika tiukalla linjalla, joten hämmästyin meidän kasista. Seuraaminen tuntui tosi levottomalta ja yksi iso mokakin tuli vasemmalle käännöksessä. Tuomari tykkäsi kuitenkin iloisuudesta ja harmitteli, kun joutui noiden epätarkkuuksien takia vähentämään pisteitä.

Idari 7 - Annoin liian voimakkaan vartaloavun istumisessa, joten se asento tulkittiin hylätyksi. No, mieluummin tässä vaiheessa näin, kun riskillä epäonnistuminen.

Luoksetulo 8,5 - Perussettiä. Seisomisen treenaus odottaa kisataukoa...

Ruutu 8 - En tiedä, mistä rokotti, mutta voisiko olla ruudun stopin ennakoinnista...? Jäi aika eteen ja lähti jo stoppaamaan ennen mun käskyä. Sivulletulossa pieni törmäys. Ja merkillä jäi kauas, vauhti sen sijaan ok.

Ohjattu 0 - Tää oli aika erikoinen. Ensin säädettiin huolella merkin kanssa, kun Luu meni pitkäksi. Lähti hyvin vasemmalle, nappasi kapulan melkein suuhun, mutta päättikin jättää sen ja hakea keskikapulan...!

Hyppynouto 10 - Oli muuten aikas hienoa saada tästä liikkeestä kymppi! :) Ihan pientä kalistelua, mutta kivalla asenteella nosti ja toi.

Tunnari 0 - Ei yhtään haistellut, nosti vaan ekan suuhun ja toi ihan pokalla. Eipä ole ihan tämmöistäkään koskaan tehnyt.

Kaukot 7 - Huima parannus asenteessa! Ei ihan paras vieläkään, mutta oikeaan suuntaan. Teki ekan istumisen ekalla käskyllä, ja vielä oikein hyvin! I-S teki hissinä, ei siis siirtänyt etujalkojakaan. S-M tarvi kaksi käskyä. Ja S-I liikkui eteen.

Näistä tuli 219 p., eli kolmonen ja sitä kuuluisaa kokemusta. Nollaukset toki harmittavat, mutta pitää muistaa, miten nuori ja kokematon Luu vielä on. Siitä ei tule tokovaliota alle 2-vuotiaana, mutta siitä tulee vielä hyvä :)

Kiitos Marille videosta!