Mua alkaa ehkä kohta masentaa. Ei vielä, mutta kohta, ehkä. Monta palasta on loksahtanut paikalleen ja Luun kanssa agiliitäminen sujuu useimmiten lähes hyvin. Ei me puhtaita ratoja taota, mutta kyetään tekemään kisamittaisia suorituksia nykyään melkein joka kerta. Ja pidempiäkin, tänään mentiin melkein 30 esteen hyppyrata parilla virheellä. Meno alkaa olla semmoista, että sillä voisi ihan hyvin mennä kisaamaan. Siis JOS Luu oppisi ne hemmetin ylösmenot. Vaan ei se opi, joten ei me voida :( Ei niistä pelkistä hyppäreistäkään pitkään iloa riitä.

Mutta se jossittelusta. Tänään treenattiin hyppäriä :) Ei ollut mitään vaikeaa pyöritystä, vaan aika vauhdikasta ja sujuvaa. Se vauhti toki toi hankaluutensa kurveihin ja muutamaan ahtaaseen esteväliin.

Ekalla kierroksella tehtiin esteelle 15 asti. Meni hyvin. Ei tainnut tulla yhtään rimaakaan...? Kepeille mentiin suoraan putkesta, ja siinä Luu meni ensin kakkosväliin, kun ryysin edelle. Ei osaa tuommoisissa jarruttaa. Kun jäin jälkeen ja käskytin kunnolla, teki hyvin.

Toisella kierroksella mentiin esteeltä 11 loppuun ja lopuksi koko rataa. Tässä vaikeuksia oli yhdessä kohdassa, jossa piti tökätä koira vastakkaiseen suuntaan putken ulostulosta. Luu ampui putkesta semmoisella raivolla, että ei onnistunut. Ei se päinkään juossut, kun jarrutin kerran pysähdyksiin asti, mutta en vaan keksinyt, miten päin olisin saanut sen menemään. Koitettiin tää sitten niin, että menin putken ulkokaarteen puolelle ja viskileikkasin sille hypylle. Näin se toimi yllättävän hyvin! Lopussa oli vaikea kepeillemeno, jota ei saatu kovin nätiksi, kun Luu kaarrotti aina ensin putkea kohti. Muuten kuvioista selvittiin, mitä nyt toistojen myötä kierrokset nousivat ja rimoja alkoi tippua herkemmin.

Lopuksi saatiin mentyä koko rata melkein virheettä, jotain pientä siellä tuli. En edes muista mitä. Pari rimaa oli ensimmäistä kertaa 65 cm. Ne oli semmoiset, mitkä mentiin aika suoraan. Hyvin pääsi yli. Toinen oli aloitushyppynä ja senkin tuli hyvin kutsuttuna :)

Ennen lenkille lähtöä tehtiin vielä ohjatun palasia. Ensin merkkiä niin, että vein kapulat valmiiksi. Kapulat eivät häirinneet, mutta muuten merkin kanssa väännettiin. Mulla ei ehkä oikein riittänyt kärsivällisyys, kun Luu ei voinut a) seistä sen merkin takana eikä sivussa b) suoristaa itseään. Se tykkää mennä niin, että etutassut ovat merkin oikealla puolen ja takapää jää vähän vinoksi. Korjaillessa sitte potkii merkkiä, mihin mulla menee tietty hermot... No, onneksi Luu on Luu, ja jaksaa yrittää silmät kiiluen :)

Lopulta se sai hakea kerran molemmat puolet. Nää edelleen merkin linjassa ja keskikapula takana. Keskikapulan olemassaoloa Luu ei ole tainnut ymmärtää alkuunkaan. Kapulat oli pystysuunnassa, nosti molemmat oikein.

Lopuksi muutama tuonti vinosta. Aika kivasti suoristaa, vaikka vähän vinoksi saattaa jäädä. Vasemmalta teki paremmin kuin oikealta, mutta molemmat saatiin onnistumaan.