Tänään käytiin pistämässä kesän arvokisaputki pakettiin. Jatkettiin tutulla kaavalla. Mitä sitä nyt hyvää epäonnistumisten sarjaa rikkomaan? Mestaruudet ratkottiin tänä vuonna Ylöjärvellä. Tuomarina oli Marja Lahikainen, joka oli tehnyt kivat ja haastavat radat ja toimi muutenkin esimerkillisesti puuttumalla mm. erään ohjaajan koiran epäreiluun kohteluun. En erityisemmin arvota tuomarien työskentelyä suuntaan tai toiseen (enkä yleensä edes ilmoittautuessa kiinnitä huomiota tuomariin), mutta on kyllä ilo nähdä tuomareita, jotka pitävät tiukasti koirien puolta!

Kisat aloitettiin hyppärillä. Alussa piti viedä kaksi rinnakkaista hyppyä "yksinkertaisesti" (= treeniryhmässämme ihan tunnettu termi) varoen vähän takana houkuttelevaa putkea. Putkea ja pitkää kaarrosta välttääkseni vekkasin ekalle hypylle, mutta vekkasin vähän liikaa. Tuittu lähti takaakiertoon ja taisi vähän katselle putkeakin, mutta sain sen pelastettua hyllyltä kuitenkin. Tästä silti vitonen ja yliaikaa. Loppurata oli ihan nätti, ehdin ja kykenin tekemään kaiken suunnittelemani edelleen järkyttävän kankeilla jaloillakin. Jalkoja ei kyllä voinut yhtään syyttää. Hyvän lämmittelyn jälkeen pystyin juoksemaan melko hyvin. Lähinnä kaikki oheistoiminnot, kuten tuoliin istuminen, tuottivat tuskaa ;)

Ei olisi kamalasti huvittanut edes mennä agiradalle, mutta pullakahvien takia oli pakko yrittää :) Lähdettiin ekana, mistä en tykkää yhtään. Ihan hyvillä mielin pääsin kuitenkin radalle, kun tyynesti vain otin oman aikani valmistautumiseen. Jotain pientä kaarrostusta tuli, mutta tehtiin ihan hyvä nolla. Se riitti tällä radalla kakkossijaan, joten päästiin pitkästä aikaa palkinnoillekin. Tuittu sai uuden pehmeän, pörröisen ja vinkuvan lelun <3 Kisapaikalla se esitti taas coolia ja vilkaisi lelua nenänvarttaan pitkin, mutta on sitä kotona jo vinguteltu... Oishan se nyt vähän noloo kaikkien nähden!

Mineissä Liina otti ylivoimaisen piirinmestaruusvoiton tehden kisan ainoan tuplanollan voittamalla molemmat radat! Taso ei siis ollut tänä vuonna erityisen huikea noin niin kuin nollien määrällä mitaten. Inka roiskaisi aan kontaktin, mutta nopea vitonen yhdessä hyvän hyppisnollan kanssa riitti hopeaan! Samalla Inka kuittasi vuoden koira -kisan voiton, joten Tuitun kolmen vuoden putki ei saa jatkoa. Ehkä oli jo aikakin ;)

Medeissä tuplanollia ei sen sijaan tullut yhtään, joten sijoitukset jaettiin yliaikojen ja vitosten kesken. Voiton nappasi Tamskille vanha kunnon Sipowicz. Makseissa tuplanollia tuli peräti kaksi, joista toisen takoivat luonnollisesti Kati ja Svante :) Tantsu sai siis vanhan pronssin rinnalle hopean, enää uupuu se yksi ;)

Huomenna sitten uudella tsempillä (ja toivottavasti edes vähän paremmilla jaloilla) joukkuekisaan!